#Business İnsider, #Breitbart, #Trump Towers

Küresel Kara Para Aklama Uzmanı Rıza Zarrab’ın Şirketi de Trump Towers’da.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

#Business İnsider, #Breitbart, #Trump Towers

Küresel Kara Para Aklama Uzmanı Rıza Zarrab’ın Şirketi de Trump Towers’da.!

Bu Sıkı Fıkı İlişkiler Nereden Geliyor.? Amerikan Medyası Bunu Konuşuyor.!

ABD Başkanı Trump, Erdoğan’a yazdığı mektuplarda Türk kamuoyunu oldukça rahatsız eden bir dil kullandı. Ancak bu üslup sadece Türkleri değil Amerikalıları da rahatsız etti ve Trump’ın ülkesinde birçok medya organı ve kamuoyu aynı soruyu sormaya başladı: “İki Lider Arasında Bu Sıkı Fıkı İlişkiler Nereden Geliyor.?”

TİCARİ İLİŞKİLER

ABD’nin büyük ve tarafsız televizyon kanalı NBC, 9 Ekim’de Trump’ın Türkiye’de eskiden beri devam eden ticari ilişkilerini sorgulamıştı. [1]

18 Ekim’de ise ülkenin en büyük internet sitelerinden  “Business İnsider” konuyu daha da geniş ele aldı. [2]

Bu arada Donald Trump’ın kendi medyası sayılan Breitbart Radyo’ya 1 Ekim 2015 tarihinde vermiş olduğu bir röportajın kaydı ABD medyası ve sosyal medyasında izlenme rekorları kırdı.

Trump bu röportajda Türkiye’deki ticari ilişkilerini pek bir övüyor, inanılmaz buluyor ve ülkenin “Güçlü Liderine” büyük iltifatlar yaparken bir yandan da Türkiye’ye petrol menfaatleri nedeniyle IŞİD’le işbirliği yapmak şeklinde açık suçlamalarda bulunmaktan da geri kalmıyor.

TRUMP: TÜRKİYE IŞİD’LE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE

Trump’ın Breitbart’a verdiği röportajın tam kaydı şöyle:

“Yani, benim… Türkiye konusunda konuşmak için bir çıkar çatışmam var, çünkü orada büyük, büyük bir binam var ve bu muazzam başarılı bir iş. Adı da Trump Towers. Bir yerine iki kule. Alışmış bir durum gibi değil ve bunu yapabilmek için Türkiye’yi iyi bilmem gerekti. Onlar ilginç insanlar. İnanılmaz insanlar. Güçlü liderleri var. Olup bitenlere bir bakarsak, bu güçlü lider şimdi Putin’le oldukça iyi mücadele ediyor. Şu an için çok kaygı verici durumlar, çok sıkıntı var. Sanırım bu, sanırım Türkiye ABD için çok iyi bir ortak olmuştu, fakat işler gittikçe karmaşıklaşıyor. Çünkü bir yanda IŞİD, bir yanda Esat var eh bizim tahminimce her iki tarafla da savaştığımız farz ediliyor, Obama yönetimine göre. Ve çoğu zaman bu iş çok iyi gitmiyor. İkisiyle birlikte nasıl savaşacaksınız? Ve bizim kendileri için Esat’a karşı savaştığımız isyancıların kim olduklarına dair bir fikrimiz yok. O halde karşımızda çok karmaşık bir dizi koşullar dizisi var ve Türkiye’ye bakarsanız, Türkiye IŞİD tarafında gibi görünüyor, az ya da çok ve bu da petrole dayanıyor.” [3]

Trump’ın Türkiye’deki ticari çıkarları konusunun en çok üzerine gidenlerden biri Connecticut Senatörü Richard Blumenthal. Gözlemciler Türkiye’deki Trump Towers’da küresel kara para aklama uzmanı Rıza Zarrab’ın şirketinin de bulunduğunu hatırlatıyorlar ve İvanka Trump’ın 20 Nisan 2012 tarihli Erdoğan’a teşekkür tweetinden söz ediyorlar.

DAVA AÇILDI

ABD’nin siyasette ve devlette açıklık ve dürüstlük arayan ünlü sivil toplum kuruluşu Sorumluluk ve Etik için Yurttaşlar (CREW) Trump’ın Türkiye ve diğer ülkelerdeki çıkarlarını gizlemesi ve kendisinden önceki başkanlar gibi yeddi emine devretmemesi dolayısıyla bir dava açmış durumda ve buna çok sayıda vekil ve senatör de destek veriyor.

CREW kendi ifadeleriyle, Trump’ın “Kürtleri Para Karşılığında Sattığını” iddia ediyor. Bu arada ABD’de demokrat muhalefet Türk iş adamı Aydın Doğan’ın damadı ve Türk Amerikan İş Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ’a yükleniyor. Yalçındağ’ın Hürriyet Daily News’da 1 Şubat 2008’de yayınlanan “ABD Bölgesel Sorunlara Türkiye’nin Gözüyle Bakarsa İkili İlişkiler Düzelir” başlıklı yazısının manidar olduğu üzerinde duruyorlar. [4]

KÜRESEL SKANDAL

Sonuçta, Suriye sorunu, Trump’ın düşürülmesi, Rıza Zarrab ve iç içe geçmiş birçok skandal sadece ABD ve Türkiye’yi ilgilendirmekle kalmayıp küresel bir skandala dönüşeceğe benziyor. ABD makamları Trump’ın New-York’taki merkezini en çok ziyaret edenlerin Türk yetkililer olmasını da kuşkuyla karşılıyorlar. Sonuçta sıkı fıkı ilişkilerin nedeninin de her zamanki gibi para olduğu düşünülüyor.

Kayahan Uygur

Odatv.com, 20.10.2019


@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –-Ekim.2019-- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,


Diğer Haberler

  • DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE KADINLARA
  • WUHAN TIANHE AIRPORT TAXI GUIDES
  • ORTADOĞU’DA VEKÂLET SAVAŞLARI.!
  • *IŞIK BİNYILI* *THE LİGHT MİLLENNİUM* TÜYAP KİTAP FUARINDA
  • BEREN KAYALI & GENÇ GİRİŞİMCİ & TÜRK MUCİT
  • KARSU DÖNMEZ MEMLEKETİNİ UNUTMADI
  • TURKEY LETTER GIVEN TO BIDEN FROM 27 US SENATORS
  • RUSYA BİZE NE YAPTI, NE YAPMADI.?
  • JAMES WEBB SPACE TELESCOPE GODDARD SPACE FLIGHT CENTER
  • METAVERSE DÜNYASINDA 10 YERLİ MARKA
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP