ÖLÜLERE BİLE İLAÇ REÇETESİ YAZMIŞLAR

Dünya Bizi Kıskanıyor.! Dünyada Yok Ama Bizde Var.! Sayıştay Raporlarına Göre; SGK'da Ölüyle Bile İlgilenen Doktorlarımız, 411 Ölü kişiyi Muayene Edip 1 Milyon Liralık İlaç Yazmış.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ÖLÜLERE BİLE İLAÇ REÇETESİ YAZMIŞLAR

Dünya Bizi Kıskanıyor.! Dünyada Yok Ama Bizde Var.!

Sayıştay Raporlarına Göre; SGK'da Ölüyle Bile İlgilenen Doktorlarımız, 411 Ölü kişiyi Muayene Edip 1 Milyon Liralık İlaç Yazmış.!

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK'da “Akıl almaz işler” ortaya çıktı. Aynı hastaya, aynı gün içinde aynı hastanede 10 ayrı branşta muayene kaydı açıldığı belirlendi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal, Sayıştay raporlarına dayanarak SGK'da yaşananları TBMM gündemine gündeme getirdi.

Basın haberine göre; Tuğba Vural Çokal, “2018 yılında 411 kişiyi ölü oldukları halde muayene edip 1 milyon liralık ilaç verilmiş. Ölüyle bile ilgilenen bir sağlık sistemi dünyada yok ama bizde var” dedi ve şunları söyledi:

“Raporlu olan ve iş göremezlik ödeneği verilen doktorlar, raporlu oldukları dönemde ameliyat yapmış. Yatarak tedavi olan doktor,  aynı gün ameliyata da girmiş.

PES VALLAHİ, PES.! DEDİRTEN OLAYLAR

Aynı Gün İçinde Hem Ameliyat Olan Hem De Ameliyat Yapan Doktorumuz Var.

Bunları yapanlar, adalet önünde hesap vermeli. SGK da aynı gün 10 ayrı branşta muayenenin ödemesini yapıyor. Baş ağrısıyla giriş yapan hastaya doğum yaptırılıyor ve doğumun parası alınıyor.

Üst solunum yolları enfeksiyonu tanısı konulan hasta için sezaryenle doğum ödemesi de yapılıyor. Dünya üzerinde ölülere bile sağlık hizmeti veren tek Sosyal Güvenlik Kurumu bizim ki. 2018 yılında tam 411 kişiyi öldükten sonra muayene edip ilaç vermişler.

SGK'mız da ölüleri muayene edip ilaç vererek tıp tarihine geçen bu hastanelerimize yaklaşık 1 milyon lira tutarında ödeme yapmış. SGK, raporlu olduğu iş için göremezlik ödeneği verdiği doktorlara, aynı dönemde ameliyat yaptığı için de ödeme yapıyor.

O doktor iş göremezlik parası aldığı dönemde ameliyat yaptığını iddia ederek SGK'dan para alıyor.

          

Kendi yatarak tedavi görürken, aynı anda, ameliyata giren doktorlarımız var. Hatta doktor hem ameliyat oluyor hem tedavi masrafını SGK'ye yüklüyor hem de doktorun ameliyatın parası hastaneye ödeniyor.”

Kaynak; Odatv.com, 20.12.2019

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - Aralık.2019- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

 

ÖLÜLERE BİLE İLAÇ REÇETESİ YAZMIŞLAR

Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü Ekipleri,   9 Ayda Ölen Kişilerin Kayıtlarında Yaptığı İncelemede, 61 Kişi Adına, Ölümlerinden Sonra Reçeteyle İlaç Yazılıp, Alındığını Tespit Etti.!

SGK İzmir İl Müdür Vekili Mustafa Keskin, son dokuz ayda vefat eden 11 bin sigortalının dosyalarında yaptıkları inelemede 61 kişi adına ölümlerinden sonra reçeteyle ilaç alındığının ortaya çıkarıldığını bildirdi. Mustafa Keskin şunları söyledi:
PARASI TAHSİL EDİLMİŞ
“29 sigortalının reçetesinin ölümlerinden önce kesildiğini, fakat ilaçlarının ölümlerinden sonra alındığını, 32 sigortalı için ise ölüm tarihinden sonra reçete yazıldığını tespit ettik. SGK’dan parası tahsil edilen bu reçetelerde genellikle hipertansiyon, antibiyotik, kolestrol ve ağrı kesici ilaçları yazılmış. SGK binlerce lira zarara uğratılmış, tam tespiti için çalışıyoruz. İnceleme kapsamında ölen kişilere reçeteyi yazan doktorlar ve ilaçları satan eczanelerle ilgili tespitimiz de devam ediyor. Uzman ekipler raporlarını düzenledikten sonra suiistimali tespit ettiğimiz kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.

Kayıtlarda Çok Yönlü İncelememiz Sürüyor.”
Bu incelemenin İzmir merkezli gerçekleştirildiğini, sağlık konularıyla ilgili çevre illerdeki denetimlerin de İzmir SGK tarafından yapıldığını hatırlatan Keskin, “Aydın, Muğla, Manisa ve Uşak illerinde de aynı inceleme için çalışma başlattık” dedi.

Diğer Haberler

  • PASTIRMALI KAŞARLI PİDE KAÇ LİRA.?
  • *GİDERLERSE GİTSİNLER.!* DEDİNİZ, GİTTİLER.!
  • MUĞLA NÜKLEER TIP MERKEZİ AÇILDI
  • IŞIK BİNYILI DERNEĞİ SU-GIDA-ENERJİ PANELİ
  • TARIM TÜRKİYE’SİNDEN AÇLIĞA.!
  • İTALYAN, *DEFNE SAHRA HASTANESİ* AÇILDI
  • HOLLANDA’DA TARIM.!
  • ÜRETİCİYİ KAZIKLADILAR, KANDIRDILAR.!
  • ONAY ALAN COVİD AŞILARI VE ÖZELLİKLERİ:
  • TÜRKİYE'NİN BUĞDAY KARNESİ.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP