TERMİK SANTRAL HALA FİLTRESİZ ÇALIŞIYOR.!

Türkiye’nin Havası En Kirli Şehirlerinden Kahramanmaraş’ta, Çevre Mevzuatına Uymadığı İçin Geçici Süreyle Kapatılan Afşin Termik Santralı’nın Kirliliği Yağan Karla Birlikte Bir Kez Daha Gözler Önüne Serildi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TERMİK SANTRAL HALA FİLTRESİZ ÇALIŞIYOR.!

Türkiye’nin Havası En Kirli Şehirlerinden Kahramanmaraş’ta, Çevre Mevzuatına Uymadığı İçin Geçici Süreyle Kapatılan Afşin Termik Santralı’nın Kirliliği Yağan Karla Birlikte Bir Kez Daha Gözler Önüne Serildi. Santral Çevresindeki Yerleşim Yerleri Kara Karla Kaplandı.

Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, *Santrala Filtre Takılmadığını Vurgulayarak Çelikler Yatırım Holding A.Ş. Afşin Elbistan Termik Santrali İşletmesi, Kül Ve Zehir Saçmaya Devam Ediyor* Dedi.

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

DOĞA VE İNSANLAR ÖLÜYOR,

KAHRAMANŞEHİR YOK OLUYOR.!

Çelikler Holding Tarafından İşletilen Afşin-Elbistan Termik Santralı, Bölgede Adeta Zehir Saçmaya Devam Ediyor. Her Gün Küle Ve Dumana Boğulan Bölge Halkı, Kenti Terk Etmek İstiyor.

https://www.birgun.net/haber/insanlar-oluyor-sehir-yok-oluyor-333308

Filtre ve baca gazı sistemleri kurulmadan çalıştırılan Afşin-Elbistan Termik Santralı zehir saçmaya devam ediyor. Bacadan çıkan dumanın camları, arabaları simsiyah yaptığını gören yurttaşlar sosyal medyadan çektikleri fotoğraflarla tepki

gösterdi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ocak 2020’de mevzuata göre baca filtreleri zorunluluğunu yerine getirmediği gerekçesiyle mühürlenen santral, yine Bakanlık tarafından verilen geçici izinle faaliyetine devam ediyor. 1984’te ilk santralın kurulmasıyla santralların talanına uğrayan bölgede, yurttaşlar kirli havaya maruz kalıyor.







 


Maraş Afşin’de doğup büyüyen Nur Sultan Köse, “Üniversite okuyorum, 2 yılım kaldı bittiğinde nerede çalışırsam oraya ailemi de götürmek istiyorum” diyor. Havada gözle görülür bir kirlilik olduğunu belirten Köse, “2020 Ocak ayında filtrelerin çalıştırılması zorunlu hale getirilmişti. Ancak biz çalıştırılmadığını düşünüyoruz. Zaman zaman sis çökmüş gibi kirli hava çöküyor. Hele de kış aylarında evlerde kömür yakıldığı için durum beter bir hale geliyor, Geceleri sokak lambalarının altında kirli hava apaçık görülebiliyor” dedi.

YEŞİL AFŞİN, KAPKARA OLDU
İlk santral kurulurken yurttaşların iş bulacağız diye sevindiklerini ancak kazandıklarını da kaybettikleri sağlıklarına harcadıklarını belirten Köse, “20 yıl çalıştıktan sonra Ankara, Kayseri şehir şehir dolaşıp sağlıklarını kazanmaya çalışıyorlar. Tabii genelde çok geç oluyor. Kısır bir döngü. Hem insanımız ölüyor hem de şehrimiz yok oluyor. Eskiden Yeşil Afşin diye anılırmış. Şimdi kapkara bir şehir oldu” ifadelerini kullandı.

BURADAN GİTMEK İSTİYORUM
“Ben 22 yaşındayım, 22 yıldır da buradayım, babam da burada doğmuş ancak daha fazla burada yaşamak istemiyorum” diyen Köse, “Üniversite okuyorum, 2 yılım kaldı bittiğinde nerede çalışırsam oraya ailemi de götürmek istiyorum” diye ekledi.

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - Şubat.2021- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

 

Diğer Haberler

  • TURİZM ÇOK DAHA ÇOK BÜYÜYECEK
  • KAYAK SEVEN GAZETECİLER KAZAKİSTAN’DA
  • HOTELRUNNER & ROİBOS STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ
  • BASTIR PARAYI, DİK UCUBEYİ.!
  • TİP, LİMAK’I AKBELEN İÇİN PROTESTO ETTİ
  • YIKILDIK EY HALKIM
  • TOZKOPARAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARIMIZ
  • PİYALEPAŞA BOSTANI.! TEHLİKE ALTINDA MI.?
  • TÜRKİYE'NİN GURURU ANKAPARK SOYGUNU
  • İBB İŞİNİ DÜRÜSTÇE YAPMAYA DEVAM EDECEKMİŞ.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP