KARADENİZ, RUS GÖLÜ MÜ, NATO GÖLÜ MÜ.? YOKSA.!.

Amerika'nın Bu Projeyi İstemesindeki Gizli Amaç Karadeniz’e Rahat Çıkabilmek İçin Montreaux Anlaşmasının İptalini Sağlayıp Böylece Karadeniz'i Bir Amerikan Gölüne Dönüştürmektir.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KARADENİZ, RUS GÖLÜ MÜ, NATO GÖLÜ MÜ.? YOKSA.!.

Amerika'nın Bu Projeyi İstemesindeki Gizli Amaç Karadeniz’e Rahat Çıkabilmek İçin Montreaux Anlaşmasının İptalini Sağlayıp Böylece Karadeniz'i Bir Amerikan Gölüne Dönüştürmektir.

01.Nisan.2021 - Kaynak Yeniçağ: Arslan Bulut

KARADENİZ, RUS GÖLÜ MÜ, NATO GÖLÜ MÜ.? YOKSA.!.

Daha önceleri de belirttiğim gibi aslında ABD, Karadeniz operasyonunu, 1 Mart tezkeresiyle açık etmişti.! Bu tezkere ABD tezkeresiydi ve Samsun ve Trabzon limanlarının ABD'ye verilmesini öngörüyordu. ABD, Trabzon'da büyük bir üs kurmak talebinde de bulunmuştu.


İşte tam o sırada kuvvet komutanlarıyla birlikte Trabzon'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Çok kısa bir dönem evvel, Trabzon'da Deniz Kuvvetleri'ne ait bir komutanlık kurduk" demişti.
Yine Türk Deniz Kuvvetleri'nin de çalışması sonucunda, Karadeniz'de kıyısı bulunan ülkelerin katılımıyla "Blackseafor-Karadeniz Ortak Deniz Kuvveti" kurulmuştu. Buna karşılık Ergenekon operasyonlarında, İlker Başbuğ ve Karadeniz'e ABD'yi çıkarmayan çalışmalara katılan bütün denizciler tutuklandı ve yargılandı.

O dönemde Yeniçağ'ın Macit Soydan imzalı "Karadeniz'de enerji savaşı" başlıklı manşet haberinde bu gelişmeler duyurulmuş ve "ABD, Gürcistan'ı Rusya'ya karşı kışkırtıp savaş çıkararak amacına kısmen ulaşmıştı. ABD, savaş sonrasında insanı yardım kılıfıyla donanma gemilerini Karadeniz'e sokmuştu. ABD'nin Türkiye'deki temsilcileri, son bir yıldır adeta Trabzon'u mesken tutmuştu." bilgileri verilmişti. ABD, Hazar enerji hattını da kontrol etmek istiyordu.


Bu sütunda ise "Ve ordu, Trabzon'a müdahale etti.!" başlığı altında şu bilgilere yer vermiştim:
"Bilindiği gibi, Trabzon'un direnci, Rahip Santoro ve Hrant Dink cinayetleri gibi olaylar üzerinden kırılmak istenmişti.

Hatta bir yazar,  'Ordu, Trabzon'a müdahale etsin' bile diyebilmişti.
Aslında Trabzon'a kurulmak istenen Amerikan üssüne karşı, bölge halkının direneceği hesaplandığından, bir şehrin halkı suçlu ilân ediliyordu ki sesleri çıkmasın.!
İşte ordu Trabzon'a müdahale etmişti ama nasıl.? Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Trabzon'da Oruç Reis firkateyninde yaptığı açıklamada 'Düşüncemiz ve planlarımız, buradaki Deniz Komutanlığını daha fazla büyütmektir. Herhalde Trabzon'a da bu yakışır' demişti. Bunun karşılığını da Ergenekon'dan tutuklamak suretiyle verdiler.!


Yine Yeniçağ'ın "Karadeniz kapandı!" başlıklı haberinde "ABD'nin 'Karadeniz'e girmek' çabalarına karşı set çekiliyor. Türkiye, Ukrayna ve Rusya, bölgesel savunma ittifakı kurdu." bilgileri verilmişti.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise ittifakın Gürcistan'ın üyeliğini desteklediğini belirterek, NATO'nun kapısının bu ülkeye açık olduğunu söylemişti. ABD, Bulgaristan ve Romanya'dan sonra Gürcistan'ı da NATO'ya alarak "Karadeniz'i bir NATO gölü haline getirmek" istiyordu.
Şimdi Kanal İstanbul ve Montrö tartışması ile yeniden hayata geçirilmek istenen proje işte budur.!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Rusya'nın Suriye'deki terörle mücadele operasyonlarının ardından Karadeniz'deki varlığını eleştirmiş NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i Karadeniz'deki Rusya tehlikesine karşı uyardığını açıklamıştı.!
Erdoğan, "Ziyareti sırasında kendisine söyledim; Bakın dedim, Karadeniz'de görünmüyorsunuz. Karadeniz'de görünmeyişiniz Karadeniz'i adeta Rusya'nın bir gölü haline dönüştürüyor" dediğini aktarmıştı.
"Burada kıyıdaş ülkeler olarak hepimiz üzerimize düşen görevi yapmak durumundayız" diyen Erdoğan, "Olayın gerek hava gerek deniz gerek kara bütün alanlarda atılması gereken adımları NATO üyeleri olarak hep birlikte atmak zorundayız" ifadelerini kullanmıştı. Kanal İstanbul ve Montrö tartışmalarının sebebi, bu politikalardır.

01.Nisan.2021 - Kaynak Yeniçağ: Arslan Bulut

arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr

 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - Nisan.2021- okkesb61@gmail.com, http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

 

 

İSTANBUL KANALI & MONTREAUX KONVANSİYONU

https://www.youtube.com/watch?v=tNeD5gCtZSY

Birincisi Trakya Boyunca Büyük Çekmece İle Karadeniz Arasında Önerilen Savunma Hattının Aslında "Kanal İstanbul" İçin Gizli Bir Amerikan Planı Olduğu Sonucuna Varıldığında İlgi Başladı. Bu Da AKP'nin Çılgın Projesinin Aslında Bir ABD Planı Olduğunu Gösterdi.

Türk Askeri Tarihinin En Ünlü Savunma Mevzilerinden Biri Olan Çatalca Hattı Yanlış Tanımlanmıyor. Ancak Buna Gelibolu Feneri Boynundaki Demirkapı Hattında Önerilen Bir Başka Kanalın Daha Olması, Bütün Bunların Uzun Vadeli İleriye Dönük ABD Plan ve Projesi Olduğunu Göstermektedir.

Amerika'nın Bu Projeyi Teşvik Etmedeki Gizli Amacının Karadeniz’e Rahat Çıkabilmek İçin Yasal Yaptırım Kazanmak İçin Montreaux Anlaşmasının İptalini İsteyecek ve Böylece Karadeniz'i Bir Amerikan Gölüne Dönüştürecektir.

Bütün Bunların Yanında Ekonomik, Ekolojik, Jeolojik, Uluslararası Üstünlük, Tarım, Su ve Yeraltı Kaynakları Açısından Türkiye’nin Kar, Zarar Hesabının Yapılarak Kaybedecekleri ve Kazanacaklarını Kimse Belirtilmiyor.

KANAL İSTANBUL & ECUNEMOPOLİS

#ekrem_imamoglu, #ismailsaymaz, #gurkanhacir, #barisyarkadas, #ugurdundarsozcu, #cigdemtoker, #ahakanbayrakci, #elfintataroglu, #prof_aydal, #ArslanBulut9,

KANAL İSTANBUL, FELAKET, İHANET VE CİNAYET PROJESİ

@ekrem_imamoglu, @ismailsaymaz, @gurkanhacir, @barisyarkadas, @ugurdundarsozcu, @cigdemtoker, @ahakanbayrakci, @elfintataroglu, @prof_aydal, @ArslanBulut9,

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakis.Com,


Diğer Haberler

  • BERAT’A BERAT.!,
  • TÜRKİYE'NİN MEDYA HALİ & BALKAN ÜLKELERİ
  • ÜÇ YILDIR DİRENEN BOĞAZİÇİLİLER VE NAZIM
  • İSKİ'YE HAK ARAMAYA GİTTİLER, KOVULDULAR
  • MEDYA DÜNYASINI ÜZEN ÜÇ KAYIP
  • YENİ “DOSTUMUZ” İNGİLTERE... HAYIRLI OLSUN.!
  • 100’ÜNCÜ YILINDA TÜRKİYE FOTOĞRAFI
  • TÜRKİYE’DE SOSYAL DEMOKRASİ
  • LGBT VE 250 BİN KİŞİLİK GÖSTERİ
  • FELAKETİN DEMOGRAFİK ETKİSİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP