İSKİLİPLİ ATIF'IN OSMANLI SİCİLİ DE BOZUKTU.!

İskilipli Atıf, Atatürk ve Cumhuriyet ile kavgalıydı. Peki, Abdülhamit ve Osmanlı ile sanki dost muydu.? İSKİLİPLİ ATIF'IN OSMANLI SİCİLİ DE BOZUKTU.! *YALANLA İMAN BİRARADA BULUNMAZ* (Hadisi Şerif)

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İskilipli Atıf, Atatürk ve Cumhuriyet ile kavgalıydı.

Peki, Abdülhamit ve Osmanlı ile sanki dost muydu.?


İSKİLİPLİ ATIF'IN OSMANLI SİCİLİ DE BOZUKTU.!

*YALANLA İMAN BİRARADA BULUNMAZ* (Hadisi Şerif)

Necip Fazıl'ın ve *Siyasal İslamcıların*, mazlum, şehit, mağdur ilan ettiği İskilipli Atıf'ın Osmanlı siciline niye bakılmaz? Ömrünün son beş yılı üzerinde tepinmek yanlıştır.!. Bu durum anlaşılır şey değildir.

Tarihe kendi tezimizi destekleyecek tek yanlı bilgi toplayarak değil bizi gerçeğe götürecek çok yönlü bilgileri topladıktan sonra karar vermeliyiz.

İskilipli Atıf, Atatürk ve Cumhuriyet ile kavgalıydı.

Peki, Abdülhamit ve Osmanlı ile sanki dost muydu.?

1905 yılında, dengesiz davranışları yüzünden Abdülhamit tarafından Bodrum'a sürüldü. Osmanlı Döneminde müderrislerin cami kapılarında cer açması (para toplaması) yasaktı, çünkü devletten en yüksek maaşı alıyorlardı.

Bodrumda para toplarken ihbar edilmesi üzerine suçüstü yakalandı. Cebini doldurduktan sonra eski medrese arkadaşlarından Kırımlı İbrahim Efendi'nin pasaportunu çalarak Kırım'a kaçtı. Zaten vaazlarından sonra cami cemaatinden para toplaması da bu kaçma planının hazırlığıydı.

 

II. Meşrutiyet'in ilanından sonra İstanbul'a döndü. Bu defa katıldığı 31 Mart İsyanında Beyazıt Meydanı'nda *Din Elden Gidiyor, Başında Fes Olanlar Kâfirdir, Kâfirlerin Kellesini Kesin* bağrışları yüzünden İngiliz provokasyonuna destek verdiği için tutuklandı. Cezası idamdı ama Osmanlı geleneğinde müderrislere idam cezası verilemiyordu, bir haftalık hapisten sonra serbest bırakıldı.

Bu maceraperest İskilipli Atıf günümüz Müslüm Gündüz'ünün bir benzeriydi. 1913'te, Başbakan Mahmud Şevket Paşa'nın öldürülmesi olayında suçlu bulunarak 5,5 yıllığına Sinop'a sürüldü. Sonra, Kuvayı Milliye karşıtıdır. İngiliz casusu Robert Frew'in kurdurduğu İngiliz Muhipler Cemiyeti kurucusu ve yöneticisidir.

Bu İngiliz maşası İskilipli Atıf, Alemdar Gazetesi’nde *Dinin Ve Devletin Anahtarını İngiliz'in Eline Vermekte Beis Yoktur* diyecek kadar da Osmanlı düşmanıdır.

İskilipli Atıf dengesiz biriydi. Sadece Cumhuriyetle değil Osmanlı ile de kavgalıydı... Yukarıya sıralanan bilgiler işlerine gelmediği için *Siyasal İslamcılar* tarafından görülmez, yok sayılır, inkâr edilir...

Siz, *Dünya Tepsi Gibi Düzdür* deseniz de dünya yuvarlaktır ve dönmeye devam ediyor. Tek yanlı bilgilerle hüküm verenlere verdiğim rahatsızlık için özür dilerim. Alper Aksoy - #MelametDünyası

#VatanHainiİskilipliAtıf

 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul -Şubat.2022 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

 

İskilipli Atıf’ın;

Anadolu’nun Muhterem Ve Masum Ahalisi.!

Teâlî-İ İslâm Cemiyeti’nin İşbu Beyannamesini Nazar-I Dikkat Ve Ehemmiyetle Okuyunuz.! Diye Başlayan Beyannamesi.

Yunan Uçaklarından Atılan İskilipli Atıf'ın İhanet Beyannamesi. Genelkurmay Arşiv Kayıtları.


 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul -Şubat.2022 -okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

 

Meclis Genel Kurulu’nda AKP ve CHP arasında Atatürk atışması çıktı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Böyle bir terbiyesizliğe burada müsaade edemeyiz”

Meclis Genel Kurulu’nda AKP  ve CHP arasında Atatürk atışması çıktı. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Böyle bir terbiyesizliğe burada müsaade edemeyiz” derken AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Cumhuriyetle ilgili bir hesaplaşma söz konusu değildir” dedi.

Genel Kurul’da AKP milletvekillerinin İskilipli Atıf Hoca’ya ilişkin sözleri tartışma yarattı.

AKP Salim Uslu, “Hemşerim İskilipli Atıf Hoca ve arkadaşları 89 yıl ince bugün Ankara’da idam edilerek kimsesizler mezarlığına defnedilmişlerdi. Allah’tan rahmet diliyorum. Bir hukuk cinayeti işlenmiştir. Türkiye geçmişteki acılarla yüzleşerek, Saidi Nursi, Atıf Hoca, Şeyh Said, Seyit Rıza gibi nice haksızlığa ve cinayete kurban edilen şahsiyetlere iade itibar yapılmalıdır” dedi.

Konuşmalar üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu cumhuriyete ve onun kurmuş olduğu Meclis’te Atatürk’e hakaret eden kişilerin savunulmasını ve bunun milletvekili sıfatıyla yapmalarını dehşetle karşıladım. İskilipli Atıf Hoca’nın Mustafa Kemal ve arkadaşları için ‘Mustafa Kemal ve Kuvayi Milliye maskaraları’ diyen bir zatın bu kürsüden konuşulmasını kınıyorum. Mustafa Kemal’e ‘hain, eşkıya’ demiş bir şahsiyetin burada konuşulması skandaldır. Böyle bir terbiyesizliğe burada müsaade edemeyiz” diyerek tepki gösterdi.

AKP sıralardan gelen tepkiler üzerine Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, “Sakin olun” diyerek milletvekillerini uyardı.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal da, her milletvekilinin özgür iradesiyle kendi düşüncelerini ifade edeceğini belirterek şöyle dedi:

“Arkadaşlarımızın İskilipli Atıf Hoca ile ilgili ifadeleri bir cumhuriyet hesaplaşması değildir. Geçmişte yapılan bir yanlışın bugün yad edilmesi ve o dönemde İstiklal Mahkemelerinde 5 celsede doğru düzgün yargılanmadan asılan bir alimin bugün anılmasıdır. Bunun üzerinden Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir tartışma, cumhuriyetle ilgili bir hesaplaşma söz konusu değildir” dedi.

Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu da, “Bu sıralarda hiçbir milletvekilinin Türkiye Cumhuriyetini kurmuş olan Atatürk’e karşı bu tarz bir düşünceye sahip olacağına inanmak istemem ve inanmam da” diye konuştu.

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul -Şubat.2022 -okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,


Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP