BORİS YELTSİN'İN ÖZELLEŞTİRME YAĞMASI

*Öküz Boku*nu *Altın* Diye Yutturma Stratejisiyle Yapılacak Bir Seçimde İlk Oylamada Oyların % 50'sinden 1 Fazlasını Alan Aday Seçimi Kazanır Formülüyle Başkan Olunması Size de Yabancı Gelmiyor Sanırım.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Boris Nikolayeviç Yeltsin

Doğ1 Şubat 1931, Butka, Rusya

Ölm23 Nisan 2007, Tsentral’naya Klinicheskaya

Bol’nitsa S.Poliklinikoy, Moskaova, Rusya


BORİS YELTSİN KAZANDIĞI AMERİKAN DESTEKLİ SEÇİMDE BU TAKTİĞİ KULLANDI.!

*Öküz Boku*nu *Altın* Diye Yutturma Stratejisiyle Yapılacak Bir Seçimde İlk Oylamada Oyların % 50'sinden 1 Fazlasını Alan Aday Seçimi Kazanır Formülüyle Başkan Olunması Size de Yabancı Gelmiyor Sanırım.!


BORİS YELTSİN'İN ÖZELLEŞTİRME YAĞMASI

 Yeltsin, Parlamentoyu Topa Tutuyor! Ekonomi Çöküp Milyonlarca İnsan İşsiz Kalınca, Yeltsin'e Karşı Siyasi Hareket Başladı. Parlamentoda İki Cephe Oluştu. Yeltsin'e Karşı Olanlar Üst Üste Önergeler Vererek Yeltsin'i Görevden Almaya Çalışıyorlardı...

 ABD'nin Övdüğü Örnek Demokrat Yeltsin, Muhalefete Dayanamayıp Parlamentoyu Kapattığını Duyurduğu Günün Hemen Ertesinde Rus Parlamentosu Toplandı. Yeltsin Görevden Alındı, Yerine Yardımcısı Atandı. Artık Her şey Çığırından Çıkmıştı...

 Rusya Çok Tehlikeli Bir Siyasi Bunalımın İçine Yuvarlanmıştı. On Binlerce Moskovalı Sokaklara Döküldü. Meydanlar Yeltsin Karşıtı Sloganlarla İnliyordu. Rus Halkı, Parlamentosunu Savunuyordu.

 Ordunun Ve Güvenlik Güçlerinin Desteğini Alan Yeltsin, 4 Ekim 1993 Günü, Beyaz Saray Adı Verilen Rus Parlamentosunu Topa Tutturdu. Tüm Dünya Televizyonları, Rus Parlamentosunun Topçu Ateşi Altında Kalışını Anında Yayınladı.

 ABD Başkanı Bill Clinton, Yeltsin'in Bu Eylemini, Demokrasinin Savunulması Olarak Gördüğünü Duyuruyor, Demokrat (?) Yeltsin'i Destekliyordu.

 Yeltsin, Aralık 1994'de Çeçenistan'a Askeri Saldırıda Bulunup İşgal Etti. Moskova'nın Denetiminde Özerk Bir Cumhuriyet Kurmayı Denedi. Ancak Çeçenlerin Güçlü Direnişi Karşısında Geri Çekilmek Zorunda Kaldı, İç Politikada Güç Duruma Düştü. İşgal Detayı

 YELTSİN'İN ÖZELLEŞTİRME YAĞMASI IMF'ye Teslim Olmuş Rusya'nın 1995'de Dış Borçları Çok Artmıştı. Hem Bu Borçları Ödemek Hem De Rusya'da Yeni Türemiş İşadamlarının 1996 Başkanlık Seçimlerinde Desteğini Alabilmek İçin, Yeltsin Yeni Bir Özelleştirme Yağması Başlattı.

 Rusya'nın En Büyük Fabrika Ve İşletmelerinin Hisselerini, Yeni Türemiş Rus Bankalarına Nakit Para Karşılığı Yok Pahasına Sattı. Bu Hisseleri Ele Geçiren, Kendilerine Oligark Denilen, Hemen Hemen Tamamı Yahudi Kökenli Olan Rus İşadamları Ulusal Medyanın Ve Bankaların Sahibi Oldu.

 İşte Şimdi Sıra Geldi, Boris Yeltsin'in 2. Kez Devlet Başkanlığına Seçilişinin Öyküsüne. Alkol Bağımlısı Olan Yeltsin, 1995'de 2 Kez Kalp Krizi Geçirdi. 17 Aralık 1995'de Yapılan Parlamento Seçimlerinde, Yeltsin Taraftarları Beklenmedik Ağır Bir Yenilgi Aldılar.

 Yeltsin'in Dolaylı Olarak Desteklediği  'Vatanımız Rusya Partisi' Oyların Sadece %12,2'sini  Alırken, Genadi Zuganov'un Liderliğindeki 'Rusya Federasyonu Komünist Partisi' Oyların  % 34,9'unu Alarak Seçimden Birinci Parti Olarak Çıkmıştı.

 Artık Herkes, Haziran 1996'da Yapılacak Devlet Başkanlığı Seçimini Komünistlerin Lideri Zuganov'un Kazanacağına Kesin Gözüyle Bakıyordu. Şubat 1996'da Boris Yeltsin, Haziran 1996'da Yapılacak Devlet Başkanlığı Seçimlerine Katılacağını Duyurdu.

 Bir Dönem Daha Başkan Olmak İstiyordu. Ama Yeltsin'in Karşısında İki Güçlü Aday Vardı: Komünistlerin Lideri Genadi Zuganov General Aleksandr Lebed Yeltsin Adaylığını Açıkladıktan Hemen Sonra Yapılan Kamuoyu Yoklamalarının Ortaya Koyduğu Görünüm Şöyleydi: (Tanktaki Lebed)

 Yeltsin Adaylığını Açıkladıktan Hemen Sonra Yapılan Kamuoyu Yoklamalarının Ortaya Koyduğu Görünüm Şöyleydi:

Genadi Zuganov: % 50-55 General Lebed: % 30-35 Başkan Boris Yeltsin: % 2-8

 Ekonomiyi IMF'ye Teslim Eden, Rusya'nın Yeraltı Ve Yer Üstü Zenginliklerini Özelleştirme Adı Altında Yok Pahasına Yağmalatan, Halkın İşsiz Ve Aşsız Kalmasına Neden Olan Yeltsin'i Halk Artık İstemiyordu.

 Yeltsin'in Alkol Bağımlısı Oluşu, Ciddi Sağlık Sorunlarının Bulunuşu Ve Dengesiz Davranışları Da Gözden İyice Düşmesinin Nedenleri Arasındaydı. Kamuoyu Yoklamalarının Ortaya Koyduğu Kara Tabloyu Gören Yeltsin Taraftarları Paniğe Kapıldılar...

 En Çok Korkanların Başında, Özelleştirme Yağmasıyla Milyarlarca Dolar Vurgun Vuran Oligarklar Geliyordu. Bu Kişiler Toplanıp, Yeltsin'e Başkanlık Seçimlerini İptal Etmesi İçin Baskı Yaptılar. Açıktan Açığa, 'Seçime Gerek Yok, Ülkeyi Bir Diktatör Olarak Siz Yönetin.!' Diyorlardı.

 Bunları Söyleyenlerin Tümü De, ABD Tarafından Desteklenip Övülen Rusya'nın Yeni Demokrat Yıldızlarıydı. Yeltsin Kendisine Verilen Öğüdü Dinlemedi. Seçim Kampanyasını Yürütecek Ekibi Değiştirdi. Ekibin Başına Kızı Tatyana Ve Özelleştirme Yağmasının Mimarı Çubais'i Getirdi.

 Çubais Hemen İşe Koyuldu. Bankerlerden Ve Medya Patronlarından Oluşan Bir Çekirdek Kadro Kurdu. Medya Patronları Sürekli Yeltsin Yanlısı Propaganda Yapacaklar, Bankerler De Paraları Seçim Kampanyasına Akıtacaktı.

 Bu Hizmetlerine Karışlık Olarak Da Çubais, Özelleştirme Adı Altında Rusya'nın En Değerli Kurum Ve Kuruluşlarını Bu Kişilere Peşkeş Çekecekti.

 *Öküz Boku*nu *Altın* Diye Yutturanlar Moskova'da Yapılacak Başkanlık Seçiminde Uygulanan Kural Şuydu: İlk Oylamada Oyların % 50'sinden Fazlasını Alan Aday Seçimi Kazanıp Başkan Oluyordu.

 Eğer İlk Oylamada Hiçbir Aday Oyların % 50'sini Alamazsa, Bir Ay İçinde İkinci Bir Seçim Yapılıyor Bu Kez En Çok Oy Alan Aday Seçimi Kazanıp Başkan Oluyordu.

 Rusya Devlet Başkanlığı Seçim Tarihi, 16 Haziran 1996 Olarak Duyuruldu. Seçim Kampanyası Başladı. Rus Medyasının Tamamı Yeltsin Yanlısı Propaganda Yapıyor, Diğer Adaylara Televizyonda Konuşma Fırsatı Verilmiyordu.

 Buna Rağmen Yapılan Kamuoyu Yoklamalarında Yeltsin, Hala Zuganov Ve Lebed'in Çok Gerisinde Kalıyordu. Yeltsin'in Kampanyasını Yürüten Kızı Tatyana Ve Ortağı Çubais, Çok Çabuk Bir Çare Bulmak Zorundaydılar. Ve Buldular Da...

 Özelleştirme Yağmasından Milyarlarca Dolar Vurmuş Olan Yahudi Kökenli Rus İşadamlarının Aracılığıyla, ABD'den Yardım İstediler. Açıkçası, Amerikalıların Rusya'ya Gelip Başkanlık Seçimini Kendilerine Kazandırmalarını Bekliyorlardı.!

 Amerikan Yönetimi, Çok Bilgili Ve Deneyimli Üç Siyasi Uzman Danışmanı Moskova'ya Hemen Göndermeye Hazır Olduğunu Bildirdi. Üç Amerikalı Siyasi Uzman Danışman; George Gorton, Dick Dresner Ve Joe Shumate Acele Moskova'ya Geldiler Ve Hemen İşe Başladılar.

 Bu Üç Danışman Seçim Kampanyalarını Yönlendirmede Uzmandılar. Amerikan Ağzıyla Söyleyecek Olursak, *Öküz Boku*nu Altın Diye Yutturabilecek' Kertede Yetenekliydiler. Şimdi De Yeltsin'i Rus Halkına, 'Eşi Bulunmaz Demokrat Bir Lider' Olarak Yutturacaklardı.

 Üç Amerikalı Uzmanın İlk Önerileri Şu Oldu: Yeltsin'in Rakipleri Hakkında Medya Sürekli Olarak Yalan Haberler Uyduracak, Çamur Atacaktı!

 Ruslar Bu Öneriye Karşı Çıktı. Yalan Söylenmeyecek, Çamur Atılmayacak, Dürüstlük İlkesine Bağlı Kalınacaktı. Amerikalıların Yanıtı İse Çarpıcıydı: Seçimi Kazanmak İstiyorsanız Bizim Söylediğimiz Gibi Davranacaksınız, Dürüstlükle Seçim Kazanılmaz.!

Amerikalı Üç Siyasi Uzman Danışman İkinci Önerilerini Yaptılar: Yeltsin Halkın Arasına Girecek, Onlarla Kucaklaşıp Öpüşecek, Gençler İçin Düzenlenecek Eğlence Programlarına Katılacak, Onlarla Beraber Şarkılar Söyleyip Dans Edecek, Kısacası 'Çok Sevecen, Çok Tonton' Bir Kişi..

 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul -Şubat.2022 - kkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - kkesb@turkfreezone.com,

 

DİKTATÖRE ÖLÜM.! KAHROLSUN DİKTATÖR.!

Stalin Döneminde Rusya'da Bir Vatandaş İçmiş İçmiş

Kaldırımda Sızmış Fakat Her Uyandığında *Diktatöre Ölüm.

Kahrolsun Diktatör.* Diye Bağırıyormuş.

Bunu Gören Polis Hemen Yaka Paça Sarhoşu Liderimize

Hakaret Ediyor Diye Stalin’in Karşısına Çıkarmış.

Sarhoş, *Ben *Diktatöre* Sözünü Hitler İçin Söyledim*

Diye İfade Vermiş. Yapacak Bir Şey Yok Tabii.!

Stalin Polislere Dönüp Sormuş, Polis Yoldaş; Bu Adam

Diktatör Diye Bağırınca Niye Ben Aklınıza Geldim.?

Türkiye'de ise Bir Gazeteci;

*Öküz Saraya Çıkınca Kral Olmaz. Ama Saray Ahır Olur* Çerkez Atasözünü Söyleyince Niye Hemen Cumhurbaşkanına Hakaretten Tutukladılar.?  Dünyada Bir Çok Ülke Saraydan İdare Ediliyor.!

Ayrıca Bizimkinin Adı Saray Değil *Külliye* Değil mi.?

Belki Beyaz Sarayı, Trump'ı Kast Etmiştir. Belki İngiltere’yi,

Belki Rusya’yı. Niye Hemen Bizimkiler Üzerine Alındılar.?


@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul -Şubat.2022 -okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • BOEİNG WHİSTLEBLOWER JOHN BARNETT
  • DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE KADINLARA
  • WUHAN TIANHE AIRPORT TAXI GUIDES
  • ORTADOĞU’DA VEKÂLET SAVAŞLARI.!
  • *IŞIK BİNYILI* *THE LİGHT MİLLENNİUM* TÜYAP KİTAP FUARINDA
  • BEREN KAYALI & GENÇ GİRİŞİMCİ & TÜRK MUCİT
  • KARSU DÖNMEZ MEMLEKETİNİ UNUTMADI
  • TURKEY LETTER GIVEN TO BIDEN FROM 27 US SENATORS
  • RUSYA BİZE NE YAPTI, NE YAPMADI.?
  • JAMES WEBB SPACE TELESCOPE GODDARD SPACE FLIGHT CENTER
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP