RUSYA UKRAYNA'YA 4 KOLDAN GİRDİ ve İLERLİYOR.!

Putin Ukrayna'yı Neden İşgal Ediyor.? Sıradan Hayatlar Alt Üst Oldu.!. Kiev'de ve Diğer Kentlerde Füze Saldırıları ile Tanklar ve Binalar Yıkıldı.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

RUSYA UKRAYNA'YA 4 KOLDAN GİRDİ ve İLERLİYOR.!

Putin Ukrayna'yı Neden İşgal Ediyor.?

Sıradan Hayatlar Alt Üst Oldu.!.

Kiev'de ve Diğer Kentlerde Füze Saldırıları ile Binalar Yıkıldı.!

 

Putin Ne İstiyor.?

Rusya Ukrayna'yı Neden İşgal Ediyor.?

Rusya, Ukrayna'ya havadan, karadan ve denizden  yıkıcı bir saldırı başlattı ve kuvvetleri başkent Kiev'in eteklerinde bulunuyor.

Aylarca Başkan Vladimir Putin komşusunu işgal edeceğini inkâr etti, ancak daha sonra Ukrayna'nın kuzeyi, doğusu ve güneyine sınır ötesi kuvvetler göndererek bir barış anlaşmasını bozdu. Ölü sayısı arttıkça, Avrupa'da barışı bozmakla suçlanıyor. Bundan sonra olacaklar, kıtanın tüm güvenlik yapısını tehlikeye atabilir.

RUS BİRLİKLERİ NEDEN SALDIRDI.?

Rus birlikleri, Rusya liderinin kuzey, doğu ve güneyden tam ölçekli bir işgal emri vermesinden günler sonra, Ukrayna'nın başkentine yaklaşıyor. 24 Şubat'ta şafak öncesi bir TV adresinde, Rusya'nın modern Ukrayna'dan gelen sürekli bir tehdit olduğunu iddia ettiği için Rusya'nın "güvenli, gelişme ve var" hissedemeyeceğini ilan etti.

Önce havaalanları ve askeri karargâhlar vuruldu, ardından tanklar ve askerler Rusya, Rusya'nın ilhak ettiği Kırım ve müttefik Beyaz Rusya'dan Ukrayna'ya girdi.

Başkan Putin'in argümanlarının çoğu yanlış veya mantıksızdı. Amacının zorbalığa ve soykırıma maruz kalan insanları korumak ve Ukrayna'nın "askerden arındırılmasını ve Nazilerden arındırılmasını" amaçladığını iddia etti. Ukrayna'da soykırım olmadı: Yahudi bir cumhurbaşkanı tarafından yönetilen canlı bir demokrasi.

NASIL NAZİ OLABİLİRİM.?

Rusya'nın saldırısını Nazi Almanyası'nın İkinci Dünya Savaşı'ndaki işgaline benzeten Volodymr Zelensky dedi. Ukrayna'nın Hahambaşısı ve Auschwitz Anıtı da Putin'in karalamalarını reddetti.

Başkan Putin, Ukrayna'yı, Rusya yanlısı cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in, yönetimine karşı aylarca süren protestoların ardından 2014'te görevden alınmasından bu yana, aşırılık yanlıları tarafından ele geçirilmekle sık sık suçladı.

Rusya daha sonra Kırım'ın güney bölgesini ele geçirerek ve doğuda bir isyanı tetikleyerek misilleme yaptı ve 14.000 kişinin hayatını kaybettiği bir savaşta Ukrayna güçleriyle savaşan ayrılıkçıları destekledi.

2021'in sonlarında Rusya, Ukrayna sınırlarına çok sayıda asker göndermeye başlarken, saldırıya geçeceğini defalarca inkar etti. Ardından Putin, doğu için 2015 barış anlaşmasını rafa kaldırdı ve isyancıların kontrolündeki bölgeleri bağımsız olarak tanıdı.

Rusya, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne ve Batı'nın savunma amaçlı askeri ittifakı Nato'ya yönelmesine uzun süredir direniyor. Rusya'nın işgalini duyururken, NATO'yu "ulus olarak tarihi geleceğimizi" tehdit etmekle suçladı.

RUSYA NEREYE KADAR GİDECEK?

Rusya'nın Ukrayna'nın demokratik olarak seçilmiş hükümetini devirmeye çalıştığı artık açık. Amacı, Ukrayna'nın baskıdan kurtulması ve "Nazilerden temizlenmesi".

Başkan Zelensky, "düşman beni bir numaralı hedef olarak belirledi; ailem iki numaralı hedef" diye uyarıldığını söyledi.

2014'te faşistler tarafından ele geçirilen bir Ukrayna'nın bu yanlış anlatımı, Kremlin'in kontrolündeki TV'de düzenli olarak dönüyor. Putin, "sivillere karşı sayısız kanlı suç işleyenleri" mahkemeye çıkarmaktan söz etti.

Rusya'nın Ukrayna için planlarının ne olduğu bilinmiyor, ancak son derece düşmanca bir nüfusun sert direnişiyle karşı karşıya.

Ocak ayında İngiltere, Moskova'yı Ukrayna hükümetine liderlik etmek için Moskova yanlısı bir kukla yerleştirmeyi planlamakla suçladı - o sırada Rusya tarafından saçmalık olarak reddedilen bir iddia. Doğrulanmamış bir istihbarat raporu, Rusya'nın ülkeyi ikiye bölmeyi hedeflediğini öne sürdü.

İşgalden önceki günlerde, 200.000 kadar askerin Ukrayna sınırlarına yakın olduğu zamanlarda, Rusya'nın odak noktası tamamen doğudaki Luhansk ve Donetsk bölgeleriydi.

Putin, Rus vekilleri tarafından kontrol edilen ayrılıkçı bölgeleri bağımsız olarak kabul ederek, dünyaya artık Ukrayna'nın bir parçası olmadıklarını söylüyordu. Sonra çok daha fazla Ukrayna topraklarına yönelik iddialarını desteklediğini açıkladı.

Kendine özgü halk cumhuriyetleri, Ukrayna'nın Luhansk ve Donetsk bölgelerinin üçte birinden biraz fazlasını kapsıyor, ancak isyancılar geri kalanına da göz dikiyor.

Paul Kirby. BBC News



PUTİN NE İSTİYOR.?

Sadece Ukrayna'nın NATO'ya asla katılmamasını talep etmekle kalmadı, ittifakın saati 1997'ye döndürmesini ve doğuya doğru genişlemesini tersine çevirmesini istedi. Rusya'nın "Geri çekilecek başka bir yeri olmadığından - boş boş oturacağımızı mı sanıyorlar?" diye şikayet etti.

NATO'nun 1997'den itibaren ittifaka katılan üye devletlerden güçlerini ve askeri altyapısını çekmesini ve "Rusya sınırlarına saldırı silahları" yerleştirmemesini istiyor. Bu, Orta Avrupa, Doğu Avrupa ve Baltıklar anlamına gelir.

Ama bu NATO'nun ötesine geçiyor. Alman Olaf Scholz'un sözleriyle, Rusya'nın lideri "kendi dünya görüşüne göre Avrupa'yı ele geçirmek istiyor".

Putin Geçen Yaz Rusları ve Ukraynalıları "Tek Millet" Olarak Tanımlayan Uzun Bir Yazı Yazdı ve Aralık 1991'de Sovyetler Birliği'nin Çöküşünü "Tarihi Rusya'nın Dağılması" Olarak Nitelendirdi.

Modern Ukrayna'nın tamamen komünist Rusya tarafından yaratıldığını ve şimdi Batı tarafından kontrol edilen bir kukla devlet olduğunu iddia etti. Kremlin yanlısı cumhurbaşkanını deviren protestoları ateşleyen şey, 2013'te AB ile bir ortaklık anlaşması imzalamaması için Ukrayna'ya yaptığı baskıydı.

Başkan Putin'in gözünde Batı, 1990'da NATO'nun "doğuya doğru bir santim bile genişlemeyeceğine" söz verdi, ama yine de öyle yaptı.

Ancak bu, Sovyetler Birliği'nin çöküşünden önceydi, dolayısıyla o zamanki Sovyet Başkanı Mihail Gorbaçov'a verilen söz, yalnızca yeniden birleşmiş bir Almanya bağlamında Doğu Almanya'ya atıfta bulundu. Gorbaçov daha sonra "NATO'nun genişlemesi konusunun o sırada hiç tartışılmadığını" söyledi.

NATO NE DİYOR.?

NATO, yeni üyelere açık kapı politikasına sahip bir savunma ittifakıdır ve 30 üye devleti değişmeyeceği konusunda kararlıdır.

Ukrayna cumhurbaşkanı net bir zaman çizelgesi istiyor, ancak Almanya şansölyesinin açıkça belirttiği gibi Ukrayna'nın uzun süre katılma ihtimali yok.

Mevcut herhangi bir NATO ülkesinin üyeliğinden vazgeçeceği fikri başlangıç ​​değil.

 

@#ÖkkeşBölükbaşı © #MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - Mart.2022 --okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

 

BU İŞGAL AVRUPA İÇİN NE KADAR TEHLİKELİ.?

Büyük bir gücün İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez bir Avrupa komşusunu işgal ettiğine tanık olan bu anlar, Ukrayna halkı için korkunç, kıtanın geri kalanı için ise dehşet verici zamanlar.

Almanya'nın "Putin'in savaşı" olarak adlandırdığı savaşta şimdiden yüzlerce sivil ve asker öldü. Ve Avrupa liderleri için bu işgal 1940'lardan bu yana en karanlık saatlerden bazılarını getirdi.

Fransız Emmanuel Macron Avrupa tarihinde bir dönüm noktasından bahsederken, Alman Olaf Scholz "Putin bir Rus imparatorluğu istiyor" uyarısında bulundu. Sovyetler Birliği'nin Soğuk Savaş günlerini hatırlatan Volodymyr Zelensky, Ukrayna'nın Rusya'yı medeni dünyadan kapatan yeni bir demir perdeden kaçınma hedefinden bahsetti.

Rusya'nın lideri nükleer kuvvetlerini yüksek alarma bile geçirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'yi

Ön Cephede Gösteren Basın Bildirisi

Her iki silahlı kuvvetin aileleri için endişeli günler gelecek. Ukraynalılar şimdiden Rus vekilleriyle sekiz yıllık çetin bir savaşın acısını çektiler. Ordu, 18 ila 60 yaşları arasındaki tüm yedek askerleri çağırdı.

Bu, işgalin büyük ölçüde temsili olmayan bir parlamento üst meclisi tarafından lastik damgalı olduğu için, Rusya nüfusunun da hazır olduğu bir savaş değil.

İşgalin hem Rusya hem de Ukrayna sınırındaki diğer birçok ülke için zincirleme etkileri var. Polonya, Macaristan, Romanya, Moldova ve Slovakya büyük bir mülteci akını yaşarken, AB yedi milyondan fazla insanın yerinden edilebileceğini öne sürüyor.

BATI NE YAPABİLİR.?

NATO'nun savunma ittifakı, Ukrayna'ya muharebe birlikleri göndermeye yönelik bir plan olmadığını açıkça ortaya koydu. Şimdiye kadar üye ülkeler silah ve sahra hastaneleri gönderdi ve AB, tarihinde ilk kez silah ve diğer teçhizatı alıp gönderecek.

NATO, Baltık ülkeleri ve Polonya'da birkaç bin asker konuşlandırdı ve ilk kez çok daha büyük olan hızlı tepki gücünün bir kısmını harekete geçiriyor. NATO nereye gideceğini söylemeyecek, ancak bazıları Romanya, Bulgaristan, Macaristan ve Slovakya'ya gidebilir.

Aynı zamanda Batı, Rusya ekonomisini, finans kurumlarını ve bireyleri hedef alıyor:

AB, ABD, Birleşik Krallık, Japonya ve Kanada, önemli Rus bankalarını, sınırlar arasında sorunsuz ve hızlı para transferine olanak tanıyan uluslararası Swift ödeme ağından kesiyor.

AB, İngiltere ve Kanada hava sahalarını Rus havayollarına kapattı

ABD, AB ve İngiltere tarafından Başkan Putin ve Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'a kişisel yaptırımlar uygulanırken, 351 Rus milletvekili AB tarafından hedef alınıyor.

Almanya, hem Rusya hem de Avrupalı ​​şirketlerin büyük bir yatırımı olan Rusya'nın Nord Stream 2 gaz boru hattının onayını durdurdu

Rusya'nın devlet medyası Sputnik ve Kremlin'in sözcüsü olarak görülen Russia Today, AB genelinde yasaklanıyor

Rusya'nın St Petersburg şehri artık bu yılki Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapamayacak ve Rusya Grand Prix'si Soçi'de gerçekleşmeyecek.

Putin'in Savaşı Dramatik Alman U Dönüşüne Neden Oldu.!


 

@#ÖkkeşBölükbaşı © #MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - Mart.2022 --okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP