ANASTASİA POTAPOVA’NIN İSTANBUL ZAFERİ

İstanbul Anastasia Potapova’ya Uğurlu Geldi, İlk Zaferine İstanbul’da Ulaştı. TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul 24 Nisan Pazar Günü oynanan final karşılaşmaları ile sonlandı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ANASTASİA POTAPOVA’NIN İSTANBUL ZAFERİ

İstanbul Anastasia Potapova’ya Uğurlu Geldi, İlk Zaferine İstanbul’da Ulaştı

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul 24 Nisan Pazar Günü oynanan final karşılaşmaları ile sonlandı.

Teklerde zafer Anastasia Potapova’nın olurken, çiftlerde kupaya uzanan Marie Bouzkova/Sara Sorribes Tormo ikilisi oldu.

Sporculara kupalarını ve ödül çeklerini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TTF Başkanı Cengiz Durmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TEB Marka ve İletişim Yönetimi İcra Direktörü Zeynep Demirkol ve Turkuvaz Medya Genel Müdürü Yasemin Gebeş takdim etti.  

 

Tekler finalinde turnuvaya elemelerden başlayan Anastasia Potapova ile 3 numaralı seribaşı Veronika Kudermetova kozlarını paylaştı. Mücadeleye iyi giren, geçen yıl İstanbul’da yarı finalde kaybeden Kudermetova oldu. Henüz üçüncü oyunda servis kıran ve 3-1’le öne geçen başarılı oyuncu, sonrasında oyunun 3-3’e gelmesini engelleyemedi. İyi oyununu devam ettiren Potapova, ilk setin son beş oyununu kazanarak ilk seti 6-3 tamamladı.

21 yaşındaki Potapova, ikinci sete de bıraktığı yerden başladı. Kısa sürede 3-0’lık üstünlük yakalayan başarılı oyuncu, iyi oyununun yanı sıra rakibinin de hatalarıyla beraber rahat bir oyun ortaya koydu. Son bölümde Kudermetova’nın geri dönmesine izin vermeyen Anastasia Potapova, 6-1’le maçı noktaladı.

Yaklaşık dört yılın ardından ilk finaline İstanbul’da çıkan Potapova, kariyerinin ilk şampiyonluğunu da Türkiye’de elde etti. İlk zaferinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Potapova, İstanbul’daki performansının üzerine ekleyerek devam etmek istediğini ve yeni başarıların başlangıcı olmasını dilediğini aktardı.

ÇİFTLER KUPASI BOUZKOVA/SORRİBES TORMO’NUN

Çiftlerde ise şampiyonluk Marie Bouzkova/Sara Sorribes Tormo ikilisinin oldu. Finalde Natela Dzalamidze/Kamilla Rakhimova çiftini 6-3, 6-4’le geçen 3 numaralı seribaşı ekip böylece İstanbul’da kupaya uzandı.

İlk sette her iki ekip de erken bölümde servis kırınca set sonuna dengeli bir şekilde gelindi. 4-3’te çok iyi bir return oyunu oynayan Bouzkova/Sorribes Tormo, yeniden break avantajını eline geçirerek ilk sete 6-3’le nokta koydu.

İkinci sette ise ilk beş oyunda dört kez servis kırıldı. Korttaki iyi uyumlarıyla hafta boyunca başarılı bir performans sergileyen Bouzkova/Sorribes Tormo son bölümde yine kontrolü eline aldı ve 6-4’le karşılaşmayı noktaladı.

25 yaşındaki Sara Sorribes Tormo ile Çek raket Marie Bouzkova kariyerlerinin üçüncü WTA çiftler zaferini elde ederken, birlikte ilk kez kupa kaldırdı.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - Nisan.2022-okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

@ #ÖkkeşBölükbaşı © @ #MedyaGünebakış

 

 

FİNALDE POTAPOVA İLE KUDERMETOVA KARŞILAŞACAK

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul’da teklerde ve çiftlerde finalde kupa için korta çıkacak isimler belli oldu.

Tekler ana tablosunda elemelerden gelip yarı finale ulaşan tek isim olan Anastasia Potapova, Kazak Yulia Putintseva karşısında geriden gelerek kazandı. Servisini 3 kez kırdırdığı ilk seti 6-2 ile kaybeden Potapova, sonrasında oyunun hâkimi oldu. Çok iyi başladığı ikinci seti 6-2 kazanıp karşılaşmayı final setine taşıyan 21 yaşındaki raket, son seti de aynı skorla noktalayarak 2-6, 6-2, 6-2 ile finale yükseldi.

Kariyerinin ilk şampiyonluğunu kovalayan Potapova, yaklaşık dört yıllık bir aranın ardından üçüncü kez bir turnuvada final oynama hakkını elde etti.

Potapova’nın kupa maçındaki rakibi ise Veronika Kudermetova olacak. Geçen sene İstanbul’da yarı finalde kaybeden Kudermetova, final için 2021’in şampiyonu Sorana Cirstea ile kozlarını paylaştı. Erken bölümde rakibinin servisini kırarak avantaj elde eden dünya 29 numarası, ilk seti 6-3’le hanesine yazdırdı. İkinci setin başında da rakibinin oyununu bozan Kudermetova, aynı skorla seti ve maçı tamamlayarak kupa maçındaki yerini aldı.

Kariyerinin tek şampiyonluğunu geçen sene Charleston’da kazanan Veronika Kudermetova bu seneki üçüncü finalini oynayacak.

 

ÇİFTLERDE BÜYÜK HEYECAN

Çiftler ana tablosunda ise Natela Dzalamidze/Kamilla Rakhimova ikilisi ile Marie Bouzkova/Sara Sorribes Tormo tandemi kupa için mücadele edecek.

İlk yarı finalde sahne alan Dzalamidze/Rakhimova, Britanyalı ikili Alicia Barnett/Olivia Nicholls ile karşılaştı. Maça çok kötü giren Dzalamidze/Rakhimova, ilk seti oyun alamadan yitirdi. İkinci setle beraber toparlanan Dzalamidze/Rakhimova, karşılaşmayı 0-6, 6-4, 10/8 ile galip tamamladı.

Bouzkova/Sorribes Tormo ise son dört aşamasında Oksana Kalashnikova/Miyu Kato’yu geçmeyi başardı. Yakın giden karşılaşma boyunca kontrolü yitirmeyen 3 numaralı seribaşı ekip, 6-4, 6-3 ile turladı.

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da yarın (24 Nisan Pazar) çiftler finali 12.30’da, tekler finali ise 15.00’te oynanacak. Final maçlarının ardından turnuvanın üçüncü edisyonunda şampiyonlar belli olacak.



Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - Nisan.2022-okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

 

@ #ÖkkeşBölükbaşı © @ #MedyaGünebakış


Diğer Haberler

  • WORLD CORPORATE GOLF CHALLENGE
  • MELİSA ERCAN ŞAMPİYON
  • TÜRK SPOR KULÜPLERİ FİNANSAL KRİZDE
  • GOL PASI.! PAS MI. TAKTİK Mİ.?
  • GÜREŞ, YARIŞ, EĞLENCE BİTTİ. İŞE DEVAM.!
  • OLİMPİYATLARA TALİBİZ DE.! HAZIR MIYIZ.?
  • YAĞMUR AKGÜN HEDEFİNE ULAŞTI
  • ANASTASİA POTAPOVA’NIN İSTANBUL ZAFERİ
  • TENNİS İSTANBUL’DA YARI FİNAL HEYECANI
  • TENNİS CHAMPİONSHİP İSTANBUL’DA BAŞLADI.
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP