GÖRÜLMEYEN GAZETE & FENOWOMEN SAİME OĞUZHAN

GÖRÜLMEYEN GAZETE 16. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ, CUMHURİYETİMİZİN 100. YILDÖNÜMÜ İLE BİRLİKTE OCAK 2023 DE KUTLAYACAK.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

GÖRÜLMEYEN GAZETE & FENOWOMEN SAİME OĞUZHAN


GÖRME ENGELLİLER ŞİİR YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ VERİLDİ

GÖRÜLMEYEN GAZETE'NİN 15. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI.


FENOWOMEN SAİME OĞUZHAN_ KENTİM ŞİŞLİ GAZETESİNİN GÖRÜLMEYEN GAZETESİ ŞİİR YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

 

GÖRÜLMEYEN GAZETE 16. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ, CUMHURİYETİMİZİN 100. YILDÖNÜMÜ İLE BİRLİKTE OCAK 2023 DE KUTLAYACAK.


#ÖkkeşBölükbaşı @ #MedyaGünebakış,©

 

#GörülmeyenGazete, #AltınoktaKörlerDerneği, #KentimŞişliGazetesi, #GörmeEngelliler, #ŞiirYarışması, #ZiyaÖzdem, #BrailleAlfabesi, #SeninAdınIşıkOlsun, #HasibeBoztepe, #LimonAğacı, #ÜmmüSeyrek, #CehennemdeSonbahar, #BurakBozteke, #AhmetŞahin, #BrailleYazı, #GönülGözüyle, #ŞiirAntolojisi, #AtaolBehramoğlu, FatihMehmetMoray, #PelinBatu, #MehmetAtaman, #MünevverYalın, #ŞenelGökçe, #KıvançNalça, #GöktanAy,

 

 

GÖRENLERDEN GÖRMEYENLERE SALVO

Görme Engelliler Şiir Yarışması'na 9 Gören Katıldı

Fenowoman Saime Oğuzhan & Kentim Şişli Gazetesi ve Altınokta Körler Derneği ile Türkiye'de bir ilk yaşandı.

*Görme Engelliler* arasında şiir yarışması düzenlendi. Yarışmanın seçici kurulu, jüri üyeleri şair ve yazar Ataol Behramoğlu, Pelin Batu, Mehmet Ataman, Münevver Yalın, Fatih Mehmet Moray, Şenel Gökçe, Kıvanç Nalça ve Göktan Ay’ın katılımlarıyla oluşturuldu.

Görme engelli katılımcılara para ödülü verilecek olması yarışmaya ilgiyi artırdı. Türkiye çapında 123 kişi şiirlerini göndererek yarışmaya katıldılar.

Katılımcıların gözden geçirilmesi sırasında, katılan 123 kişiden 9'unun görme engeli olmadığı, gözlerinin sağlam olduğunu belirlendi.

NASILSA *GÖZDEN KAÇAR* UYANIKLIĞI

İşin içinde para ödülü olduğunu öğrenen 9 kişi, yarışmaya katılırken gönderdikleri özgeçmişlerine gördüklerini zaten açık açık yazmışlar veya bir şekilde bunu gösteren belirtiler eklemişler.

Sonuçtu bu 9 kişi, yarışmadan diskalifiye edildi ve jüri, kalan 114 şiir arasından değerlendirme yapılarak, en başarılıları seçildi.

Düzenleme komitesi katılan tüm şiirleri bir antolojide topladı, ayrıca görme engelliler için de Braille alfabesi, yani kabartma harflerle üç ciltlik antoloji bastırdı. Bu kitaplar, yarışmaya katılanlara armağan edildi.

Yarışmada birinci olanlar İstanbul'a davet edildi, Pangaltı'daki Ramada Oteli'nde ağırlandı ve ödül töreni de 4 Ocak Salı akşamı, yine aynı otelde düzenlendi.


*ANNE BAK.! ŞİİRİM KİTAP OLARAK BASILACAK.!*

Yarışmanın en heyecan verici olan olayını, Saime Oğuzhan anlattı. Yarışmaya katılanları tek tek ararken telefonu 9 yaşında bir çocuk açmış. Şiirinin antolojide yayınlanacağını öğrenince, çığlık atarak annesine, *Anne bak.! Şiirim kitap olarak basılacak.!* Diye seslenmiş: 9 yaşında görme engelli bir çocuğa böyle bir heyecanı yaşatmak bile, tüm çabalara değer.

Yarışmada birinciliği Balıkesir'de Türkçe öğretmenliği yapan Hasibe Bozpete kazandı. Hasibe öğretmen, 'Senin Adın Işık Olsun' adını verdiği şiirini basın toplantısında, Braille Alfabesi ile hazırlanmış antolojiden elleriyle okurken, bir hayli duygulandı. Toplantıyı izleyenler de çok duygulandı, çünkü Hasibe öğretmen küçük oğluna atfen yazdığı şiirde şöyle diyordu:

*Geldin Can Suyum Oldun, Bakışlarında Bereket

Geldin, Nura Boğuldum, Başka Söze Ne Hacet.!*

Yarışmaya katılan tüm şiirleri içeren antolojinin arka kapağında, kendisi de bir görme engelli olan ressam Eşref Armağan'ın bir tablosu yer alıyor. Tabloya bakılınca, Eşref Armağan'ın engelinin doğuştan mı, sonradan olma mı konusunda tereddüt edebilirsiniz ancak doğuştanmış. Gönül gözü açık İnsanlar gözleriyle görmese de, dünyayı güzel resmedebiliyor demek ki...

Yarışma sayesinde öğrenilen önemli bir detay. Eskiden savaşlarda kör olan askerler, İstanbul'un Pendik ile Beykoz arasındaki bataklık alana götürülüp, orada kendi hallerine bırakılıp ölüme terk ediliyormuş. Bu nedenle bölgeye 'Körler Şehri' deniliyormuş.

#ÖkkeşBölükbaşı @ #MedyaGünebakış,©

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP