*ŞAKİR ECZACIBAŞI* & *SEÇİLMİŞ ANLAR*

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın *Seçilmiş Anlar* Resim Sergisi, 3 Temmuz'a Kadar İstanbul Modern’de.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

*ŞAKİR ECZACIBAŞI* & *SEÇİLMİŞ ANLAR*

 

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın *Seçilmiş Anlar* Resim Sergisi,

İstanbul Modern’de.

 

İstanbul Modern'in ziyaretçilerini bir süre ağırladığı, Meşrutiyet Caddesi No: 99 Beyoğlu Adresindeki Eski Mekânında 3 Temmuz 2022 Tarihine kadar pazartesi hariç her gün 10.00-19.00 arasında ziyaret edilebilir. 12 May 2022

 

ŞAKİR ECZACIBAŞI

FOTOĞRAFLARI & "SEÇİLMİŞ ANLAR" SERGİSİ,

İstanbul Modern

Eczacıbaşı Topluluğu olarak, iş insanı ve fotoğraf sanatçısı Şakir Eczacıbaşı’nı aramızdan ayrılışının 10. yıldönümünde, İstanbul Modern ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Seçilmiş Anlar” sergisiyle anıyoruz.

Eczacıbaşı Topluluğu’nun destekçiliği ile gerçekleşen sergi, Şakir Eczacıbaşı’nın “doğal halde olduğumuz yerler” olarak tarif ettiği sokakları ve binlerce yıldır birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Anadolu coğrafyasının çok katmanlı yapısını yansıtıyor. Sanatçının insan merkezli çalışmaları ile kültür sanat alanında döneminin önemli aktörlerinin portrelerine yer veren sergi, aynı zamanda sanatçının “evrensel bir iletişim arama” arzusunu da gözler önüne seriyor.  


ŞAKİR ECZACIBAŞI.? 1929-2010


1929 yılında İzmir’de doğan Şakir Eczacıbaşı, Robert Kolej’deki öğreniminden sonra, Londra Üniversitesi Eczacılık Okulu’nda okudu. Türkiye’ye dönüşü sonrası 1953 yılında Vatan gazetesinin ünlü Sanat Yaprağı ekinin yayıncıları arasında yer aldı.
Fotoğraf sanatıyla ilk kez 1960’lı yıllarda ilgilenmeye başlayan Şakir Eczacıbaşı, yapıtlarıyla yurtiçi ve yurtdışında büyük ilgi çekerek çağdaş fotoğraf sanatçıları arasında seçkin bir yer elde etti. Türkiye’de on beş, çeşitli batı ülkelerinde yirmi beş fotoğraf sergisi düzenledi; seçme fotoğraflarını içeren Anlar/Moments (1983), Türkiye Renkleri (1997), Kapılar ve Pencereler (2001), Bir Seçki: 1965–2005 (2005) kitapları yayımlandı.
Sanatı “dünyayı belli bir kişisel yorumla yeniden üretme uğraşı” olarak özetleyen Şakir Eczacıbaşı, fotoğrafın yanı sıra kültür sanat alanında önemli roller aldı.

İlerleyen yıllarda Türk Sinematek Derneği kuruculuğu ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi görevleri de üstlenen sanatçı, dönemin kültür sanat alanına yön veren isimlerinden biri oldu.
1968 yılından başlayarak 2010 yılındaki vefatına kadar İstanbul, Türkiye’den İnsan Manzaraları, Balıkçılar, Evler, Yollar… Sokaklar, Çarşılar... Pazarlar, Kahvehaneler gibi 43 tema üzerine, seçkin yazar ve fotoğraf sanatçılarının yer aldığı Eczacıbaşı Renkli Fotoğraf Yıllıklarını hazırladı; bu yayınlarda bilinmeyen birçok genç fotoğrafçıyı da tanıttı.

Bernard Shaw’dan Gülen Düşünceler (1995), Oscar Wilde’dan Tutkular, Acılar, Gülümseyen Deyişler (2001) adıyla yaptığı derleme kitapları büyük ilgi uyandırdı.

Türkiye’de hem iş hem sanat dünyasına büyük katkılarda bulunan Şakir Eczacıbaşı’nın vefatından önce tamamladığı Çağrışımlar, Tanıklıklar, Dostluklar adlı anıları 2010 Eylül ayında yayımlandı.





 www.sakireczacibasi.com,


 


 

 


   

@ #ÖkkeşBölükbaşı © #MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - Mayıs.2022- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,



Diğer Haberler

  • İSTANBUL’UN YILDIZLARI TRAFİKTE MUTLULUK DAĞITIYOR
  • GELENEKSEL PERPA ŞİİR GÜNLERİ
  • DÜNYA ANADİL GÜNÜ & BİLİNMEYEN DİL KOMEDİSİ
  • GÖNLÜMDE AÇAN AKÇİĞDEM
  • SERKAN BAYER RESİM SEVERLERLE BULUŞUYOR.!
  • 100.YIL PLATFORMU *CUMHURİYET VE KADIN* ETKİNLİĞİ
  • 100.YIL PLATFORMU ÖĞRETMEN KONFERANSI
  • DOKUN ve BAK
  • DARÜŞŞAFAKA ÖĞRENCİLERİ “J.U.C. AWARDS” dan 13 ÖDÜL ALDI
  • CAHİT ARF ve YAPAY ZEKÂ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP