AHMET İSVAN HALK EKMEK FABRİKASI AÇILDI

Projesi 2017’de Hazırlanan, 2018’de Yapımına Başlanan, Ancak Uzun Süre Atıl Kalan Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası Tamamladı ve 22 Temmuz 2022 Cuma Günü Geniş Katılımlı Törenle Açıldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

AHMET İSVAN HALK EKMEK FABRİKASI AÇILDI

 

Projesi 2017’de Hazırlanan, 2018’de Yapımına Başlanan, Ancak Uzun Süre Atıl Kalan Hadımköy Halk Ekmek Fabrikası Tamamladı ve 22 Temmuz 2022 Cuma Günü Geniş Katılımlı Törenle Açıldı.

 


CHP’nin SORUNLU AÇILIŞLARINA DİKKAT

 

Ancak; dışarıdan görünmeyen iç bünyede giderek sıkıntılı durumlar yaratan ve yaratmaya devam edecek olan basit fakat çok önemli bir sorun var.!

İBB nin son üç-dört toplantı ve açılışında (-Maltepe, Adalar, Yerebatan, Hadımköy-) aynı sorun yaşandı fakat bunun konuşarak çözümleyebileceği bir merci, makam ve yetkili ile görüşme olanağı olmadı. Söz konusu etkinliklere, Örneğin Maltepe Mitingine gözümüzün önünde, öyle olmadıkları halde danışmanım, meclis üyesiyim, özel kalem müdürüyüm, onun yardımcısıyım, bunun vekiliyim, diyen girdi. Esas basın elemanları dışarıda kaldı.

İBB’nin YEREL MEDYA İLETİŞİMİ ve İLETİŞİMSİZLİĞİ

Bir anlamda bilinçli bir tercih ve uygulama olduğu değerlendirilen durum şudur.

Yerel Medya Habercisi, Kameramanı, Fotoğrafçısı çekim alanına sokulmuyor. Biri geliyor *Siz Buraya Giremezsiniz* diyor. Neden.? Diye sorulduğunda burada İBB iletişim ekibi var onlar çekiyor, onlar size gönderir, onlardan alırsınız. Deniliyor. Hayır, kardeşim *Ben kendi çekimimi, gözlemimi yapar, kendi haberimi yazarım, neden oradan, buradan alayım* denildiğine yine de engelleme devam ediyor.

Basın, İletişim, Medya, Organizasyon sorumlularının biri geliyor, biri gidiyor herkes bir başka birisini işaret ediyor, sorun çözülmüyor.

Örneğin Hadımköy Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası açılışında bayanın biri ısrarla bizimle uğraşırken sorduk, bunlar kim.? Bunlar Kılıçdaroğlu’nun ekibi. Şunlar kim.? İmamoğlu’nun ekibi. Peki Şu diğerleri.? Onlar da Cananoğlu’nun ekibi. Şu arkadaş kim.? O da partinin maaşlı elemanı gibi yanıtlar aldık.

Peki, kardeşim biz kimiz, bizi niye çağırdınız buraya, kendi kendinize çalıp oynayın. Bağımsız Yerel Medya olarak bize ihtiyacınız yok demek ki.!

Bunun yanında bir de akreditasyon konusu var. Yerel Medya çalışanlarının çoğu ileri yaşta ve partinin geçmişten günümüze, az da olsa, bir şekilde etkili, yetkili yerlerinde makamlarında olmuş, bazıları da hala koşturan kişiler. Ancak o genç Basın, İletişim, Medya, Organizasyon sorumluları nerden tanıyacaklar, bilecekler. Tabii olarak tanımadıkları ve bilmedikleri için herkese kapı duvar muamelesi devam ediyor.

Ayrıca Bir de bu gibi etkinlikler için ulaşım, İkame sorunu var. Örneğin Hadımköy’e Anayoldan içeriye bir kilometre yol yürüyerek gelen, dönüşünde otostop yapan vardı.

 

TÜRKİYE’NİN İLK *EKŞİ MAYALI EKMEK ÜRETİM TESİSİ* AÇILDI.

110 milyon Euro’luk yatırım değeri olan Türkiye’nin ilk *Ekşi Mayalı Ekmek Üretim Tesisi*nin toplam ‘normal ekmek’ üretim kapasitesini 1,5 milyondan 1,8 milyona çıkaracağı belirtildi.

Fabrikanın açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fabrikaya ismi verilen Ahmet İsvan’ın ailesi, Nurettin Sözen CHP’li ilçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

 

Açılış konuşmasında “Bizim kamusal makamlara gelişimizin en temel amacı; hizmet üretmek, yatırım üstüne yatırım yapmaktır” diyen İmamoğlu “İlk günden beri, 16 milyonun yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyor, ortak aklı harekete geçiriyor ve hizmet veriyoruz. Bu aziz milletin tek kuruşunu asla israf etmeden, yıllarca ihmal edilmiş sorunların çözümüne odaklanıyor, bu şehirde ihanete son verecek kalıcı adımlar atıyoruz.” Dedi.

 

İstanbul’a hizmetin olağanüstü bir görev olduğunu belirten Kılıçdaroğlu ise, “Bu kente hizmet etmek için liyakatli kadrolarla çalışmak gerekiyor. Biz asla umutsuz değiliz’ bütün baskılara rağmen umudu büyütüyoruz. Ve umudumuzu Türkiye sathında da büyüteceğiz, aynı umudu güçlendireceğiz” dedi.


@ #ÖkkeşBölükbaşı © #medyagunebakis.com, #ToplumsalMuhalefet,

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP