HDH - HÜR DÜŞÜNCE HAREKETİ

Ülke Meseleleri İle Dertlenen, Akademisyenler, İş İnsanları, Çalışan Beyaz Ve Mavi Yakalılar, Bürokratlar, Ev Hanımları, Köylü, Çiftçi Ve Gençlerin Bir Araya Getirdiği Bir Harekettir.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

HDH - HÜR DÜŞÜNCE HAREKETİ

Hür Düşünce Hareketi bir ihtiyaçtan doğmuştur.

Ülke Meseleleri İle Dertlenen, Akademisyenler, İş İnsanları, Çalışan Beyaz Ve Mavi Yakalılar, Bürokratlar, Ev Hanımları, Köylü, Çiftçi Ve Gençlerin Bir Araya Getirdiği Bir Harekettir.

*Yasaksız Konuşan Bir Türkiye İstiyoruz*

Bir yıl gibi kısa bir sürede Anadolu’muzun muhtelif il ve ilçelerinden Vatandaşlarımız kendilerinden olan bu harekete destek vermiştir.

https://hurdusuncehareketi.org/

Hür Düşünce Hareketinin Etik Kuralları:

Adalet, Hakikat, Merhamet, Eşitlik, Özgürlük, Cesaret, Sorumluluk,

 

Hür Düşünce Hareketi & Süleyman Aksoy

*Altı Partinin Açıklayacağı Adayı 13. Cumhurbaşkanı Seçeceğiz*

Hür Düşünce Hareketi Genel Başkanı Süleyman Aksoy, “İnşallah altı siyasi partimizin açıklayacağı Cumhurbaşkanımızı 13. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye’de seçeceğiz ve Türkiye’de ertesi gün yeni bir gün doğacak. Bu yeni gün, Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye olacak. Bu yeni gün, karanlıkların bir Türkiye’si olmayacak” dedi.

 

*TÜRKİYE'NİN MAKUS TARİHİNİ DEĞİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ*

Hür Düşünce Hareketi Genel Başkanı Süleyman Aksoy, "İnşallah altı siyasi partimizin açıklayacağı Cumhurbaşkanımızı 13. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'de seçeceğiz ve Türkiye'de ertesi gün yeni bir gün doğacak. Bu yeni gün, Atatürk'ün bize emanet ettiği Türkiye olacak. Bu yeni gün, karanlıkların bir Türkiye'si olmayacak" dedi.

Hür Düşünce Hareketi'nin Genel Kurulu, İstanbul'un Bakırköy ilçesindeki Cem Karaca Kültür Merkezi'nde bugün yapıldı. Programa, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, siyasetçi Yaşar Okuyan ile milletvekillerinin ve diğer siyasi parti temsilcileri de katıldı. Açılış konuşmasını yapan Süleyman Aksoy, şöyle konuştu:

Hür Düşünce Hareketi'ni anlatan Aksoy, "Büyük Türk milletinin içinde bulunduğu bu kaotik ortamdan çıkması için mücadele eden, Altılı Masa'yı kuran liderlerle, partilerimizle birlikte güçlü bir STK olarak bir yürüyüş başlattık" dedi.

"Bu yürüyüşte Türkiye'nin makus tarihini değiştirmeyi amaçlıyoruz" diyen Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:


 

ATATÜRK'ÜN BİZE EMANET ETTİĞİ GİBİ;

*MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNİN ÜZERİNDE BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ*

Türkiye sorunlarını aşacak güçtedir. Bu sorunların nasıl aşılacağıyla ilgili olarak da biraz sonra endişelerinizi dile getirirken bunlara cevap vermek üzere siyaset kurumunun iki genel başkanını davet ettik. Sizlere de cevap vereceklerdir. Biz fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir Türkiye istiyoruz. Biz hür bir toplum yaratmak için öncü bir hareket olmak istiyoruz. Biz üniversitelerde ilim, irfan ve bilim üretilen bir Türkiye istiyoruz. Biz gençlerinin umutlu, yaşlılarının huzurlu olduğu bir Türkiye istiyoruz. Biz milli geliri 25 bin dolar olan Türkiye istiyoruz. Biz Atatürk'ün bize emanet ettiği gibi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkan bir Türkiye istiyoruz. Biz tersaneleri işgal edilmiş, ordusu dağıtılmış bir Türkiye istemiyoruz.

 

*BEYİN GÖÇÜNÜ TERSİNE DÖNDÜRECEK TÜRKİYE İSTİYORUZ* 

Bulunduğumuz durumdan sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. Gençlerinin öğrenciyken on GB ücretsiz internet kullanabileceği bir Türkiye istiyoruz. Beyin göçünü tersine döndürecek bir Türkiye istiyoruz. Bunu nasıl sağlayacağız? Buraya sizi biz davet ettik ama siz yarın için endişeniz olmasa burada olmazsınız. Siz çocuklarınızın geleceği hakkında endişeli olduğunuz için buradasınız. Siz elde ettiğiniz gelirle geçinemediğiniz için buradasınız. Siz korku imparatorluğu yaratıldığı bir Türkiye'de sesinizi çıkarmak istediğiniz için buradasınız. Siz, mutlu ve huzurlu bir Türkiye istediğiniz için buradasınız. Siz tarlasında ürününü yetiştirip satışa çıkardığı zaman bedelini ve hakkını alan köylülerin yaşadığı bir Türkiye istiyorsunuz. Biz bu Türkiye'yi yaratmaya talibiz.

 

*KARANLIKLARIN TÜRKİYE'Sİ OLMAYACAK* 

Bu Türkiye için hepimizin büyük gayreti olması lazım. Türkiye'de açık kaynaklarda bir korku salınmak istenmektedir. Yurt dışından ve yurt içinden özellikle Afganistan'dan ve Suriye'den IŞİD menşeili unsurların geldiği ve seçim ortamında bir kaos-kargaşa yaratacağını açık kaynaklarda pompalanmaktadır. Buna itibar etmeyiniz. Siz bunun üstünden gelirsiniz. Bunun üstünde 60 ihtilalinden sonra geldiniz. Bunun üstünde 80 ihtilalinden sonra geldiniz. Bunun üstünde en yakın tarih olan yerel seçimlerde geldiniz. Kendinize güveniniz. Kendinize güvendiğiniz müddetçe bu ülkeyi refah toplumu haline getirmeyi başarabiliriz. Bulunduğunuz yerden vatandaşı sandığa götürün. Sandık önünüze geldiği zaman oyunuza sahip çıkın. İnşallah altı siyasi partimizin açıklayacağı Cumhurbaşkanımızı 13. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'de seçeceğiz ve Türkiye'de ertesi gün yeni bir gün doğacak. Bu yeni gün, Atatürk'ün bize emanet ettiği Türkiye olacak. Bu yeni gün, karanlıkların bir Türkiye'si olmayacak.

 

*BU SİSTEMİ TERS YÜZ ETMEK SİZİN ELİNİZDE*

Bu Türkiye'de de gençler mutlu, umutlu olacak. Emekli, dul ve yetim; gelir pastasında hak ettiği payı alacak. Çocuğunuza çikolata alamıyorsanız bu sistemin eseridir. Bu sistemi ters yüz etmek sizin elinizde. Buraya onun için toplandık. Hür Düşünce Hareketi, bir sivil toplum hareketi. Bu sivil toplum hareketi, akademisyenlerle çok verimli çalışmalar yapmaktadır. Sürdürülebilir bir yaşam, su, gıda, enerji, iklim değişikliği, ekonomik kalkınma ve fırsatlar. Bu ülkenin nasıl rayına oturtulacağıyla ilgili reçeteleri sunan bir çalışma. Bu çalışmayı siyaset grubuna veriyoruz. Bunun benzerlerini de vereceğiz ama önümüzde bir seçim var."

 

*ALTI LİDER EGOLARINI AŞAĞIYA ALDILAR*

Bağdat Valisi hikâyesi üzerinden örnek veren Aksoy, ardından şöyle konuştu:

"İşte Sayın Kılıçdaroğlu, işte Sayın Davutoğlu, işte Sayın Akşener, işte Sayın Babacan, işte Sayın Uysal ve işte Sayın Karamollaoğlu bu Bağdat Valisi gibi bütün egolarını aşağıya aldılar. Bir altılı masa oluşturdular. Bu altılı masa iktidara yürümek için kuruldu. Bu kongre, Hür Düşünce Hareketi'nin birinci olağan genel kurulu. Altı ay önce kurulduk. Bir buçuk yıldır da Zoom üstünden toplantı yaptık. Bugün görüyorum ki heyecanınızla bu kongre Hür Düşünce Hareketi'nin genel kongresi değil. Bu kongre, aziz Türk milletinin iktidara yürüyüş kongresidir. Bu iktidar yürüyüşü, kutlu bir yürüyüştür. Bunun altında herkesin payı olmalıdır. Altılı masa burada, liderlerimiz içlerinden bir Cumhurbaşkanı adayı çıkaracaklar. Siz sandığa giderek Cumhurbaşkanı seçeceksiniz." 18 Eylül 2022, 19:47

@ #ÖkkeşBölükbaşı © #medyagunebakis.com, #ToplumsalMuhalefet,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul-Ocak.2023- http://www.medyagunebakis.com/ 

 

 

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP