ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA

Neden ABD uçak gemisi Ege’de, savaş gemisi USS Nitze İstanbul Dolmabahçe’de.?

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA

Neden ABD uçak gemisi Ege’de, savaş gemisi USS Nitze İstanbul Dolmabahçe’de.?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, ABD büyükelçisine, "Türkiye'yi nasıl karıştırmak istediğinizi net bir şekilde biliyorum. O pis ellerinizi, o maskeli, sırıtan yüzlerinizi Türkiye'nin üzerinden çekiniz" dediği bir ortamda, aynı dakikalarda bir ABD savaş gemisi İstanbul Boğazı'na girmesi ve ABD uçak gemisinin de Ege’de bulunması ne anlama geliyor.?

 

ABD-Amerika Birleşik Devletleri donanmasının savaş gemisi Nitze, Sarayburnu açıklarından İstanbul Boğazı'na girdi ve Dolmabahçe Sarayı önüne demirledi.


İstanbul'a gelerek, Dolmabahçe açıklarında demirleyen ABD savaş gemisi USS Nitze’yi. Süleyman Sotlu’nun parmak salladığı, ABD Büyükelçisi Jeffry L.Flake gemiye çıkarak ziyaret etti.

 

96 Füze Taşıyan, Hava, denizaltı savunma ve deniz taarruzu kapsamında faaliyet gösteren USS Nitze gemisi son olarak 2016 yılında, Yemen İç Savaşı’nda aktif olarak rol almıştı. Geminin ön tarafında bulunan ağır topla birlikte, gemiye bağlı hücrelerde bulunan 96 adet füze ile statik radar sistemine de sahip olduğu biliniyor, yaklaşık 155 metrelik uzunluğa sahip geminin içinde bir de helikopter bulunuyor.

 

Bölgede kaç gün kalacağı bilinmeyen, 340 mürettebatlı USS Nitze gemisinin, terör endişesi bahanesiyle konsoloslukların kapandığı, bunun Türkiye’ye karşı bir operasyon olarak değerlendirildiği günlerde, hangi amaçla geldiği ve İstanbul’dan ne zaman ayrılacağı bilinmiyor.

 

Jeffry L.Flake; "Türkiye ve ABD iyi birer müttefik. Burası muhteşem bir şehir ve denizcilerimiz de bunu görüyor. USS Nitze yaklaşık 350 mürettebatın bulunduğu harika bir gemi" ifadelerini kullandı.

Basın turunun ardından ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake ve USS Nitze komutanı Katie Jacobson basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Büyükelçi Flake, ABD’nin ve Türkiye'nin NATO'nun iki büyük müttefiki olduğunu belirtti. Katie Jacobson ise İstanbul'da olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

 

@ #ÖkkeşBölükbaşı © #medyagunebakis.com, #ToplumsalMuhalefet,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP