İÇLİ KÖFTECİLİK ALİ BABA’DAN MİRAS

Mustafa Topçuoğlu, babadan miras beyaz önlüğüyle eşinin yaptığı içli köfteleri satarak geçimini sağlıyor ve memleketinin tanıtımına katkı sunuyor.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İÇLİ KÖFTECİLİK ALİ BABA’DAN MİRAS

Mustafa Topçuoğlu, babadan miras beyaz önlüğüyle eşinin yaptığı içli köfteleri satarak geçimini sağlıyor ve memleketinin tanıtımına katkı sunuyor.

Beyoğlu'nun sembol isimlerinden biri olan *Ali Baba* nın oğlu Mustafa Topçuoğlu babasından miras kalan işini seyyar büfesinde ve lokantasında sürdürüyor.

 

80'li yıllarda göçtüğü İstanbul'da eşinin yaptığı içli köfteleri, hiç çıkarmadığı kravatı ve beyaz önlüğüyle müşterilerine sunan ve zamanla kentin sembol isimlerinden biri olan "Ali Baba" nın oğlu Mustafa Topçuoğlu, babasından devraldığı işi büyük bir gururla yapmaya devam ediyor.

 

Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne damak tadı tutkunlarının yakından bildiği *Sabırtaşı İçli Köfte* seyyar büfesi ve lokantasının hikâyesi şöyle;

  

Mustafa Topçuoğlu; Babası Ali Topçuoğlu'nun 1987 yılına kadar Kahramanmaraş'ta toptancılık yaptığını ancak iflas edince İstanbul'a göçme kararı alarak, ailesiyle birlikte gelip İstiklal Caddesi'ndeki bir otele yerleştiğini ve annesinin yaptığı içli köfteleri ilk olarak Gaziosmanpaşa'da satmaya başladığını daha sonra Beyoğlu’nda, İstiklal Caddesi'nde devam ettiğini belirtti.

 

 

Topçuoğlu, bir süre sonra babasının İstiklal Caddesi’nde dükkân kiraladığını anlatarak, babasının 20 yıl içli köfte satıp iflas ettiği dönemdeki borçlarını ödediğini dile getirdi.

 

 

Beyoğlu’nda "Ali Baba" olarak tanınan babam, beyaz önlüğünü ve kravatını hiç çıkartmazdı, çünkü babamda bir iş disiplini vardı. Müşteriye saygı, sevgi, temizlik şart derdi. Bu nedenle de üzerindeki bu önlük hiç çıkartmadı. Herkes babamı beyaz önlüğüyle tanırdı İstiklal Caddesi'nde.

 

 

2009 yılında babam rahmetli oldu. O rahmetli olunca da ben bu mesleğin devam etmesi lazım diyerek işe başladım. Ancak beyaz önlüğü hiç giymezdim, utanırdım, çekinirdim önceleri. Sona babamı örnek aldım kendime ve ilk iş utandığım bu beyaz önlüğü dolaptan alıp giymek oldu. O gündür bu gündür önlüğü gururla taşıyorum. Çünkü babamı yaşıyorum, onun mirasını devam ettiriyorum.

  

*Sabırtaşı* artık yıllardır sokak lezzeti olarak Beyoğlu’nun simgelerinden biri oldu, burada "Kahramanmaraş'ı da yansıtıyoruz. Kahramanmaraş’ımızın diğer yemek çeşitlerini de yaparak Maraş kültürünü burada yaşatıyoruz ve insanlara sunuyoruz.

 

Bu arada üniversitelerde girişimcilik hikâyesi olarak babamın yaşamını anlatıyorum. Çağrıldığım festivallere, etkinliklere katılıyorum. Bunların da yeterli olmadığını düşünerek babamın ve ailemizin hikâyesini *Sabırtaşı - Beyoğlu’nda Bir Bey Oğlu* ismini verdiğim bir kitaplaştırdım ve kalıcı hale getirdim. Dedi.

@ #ÖkkeşBölükbaşı © #medyagunebakis.com, #ToplumsalMuhalefet,

Galatasaray, İstiklal Cad. No.112 Beyoğlu, İstanbul

Sabırtaşı İletişim: 0212 244 82 26 – 0212 251 94 23

Mustafa Topçuoğlu: 0542 260 46 11

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP