İTFAİYE ARACININ KENDİSİ YANGIN OLDU

Trabzon Halkı “iyi oldu – Kötü oldu” diyenler şeklinde ikiye bölündü..

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İTFAİYE ARACININ KENDİSİ YANGIN OLDU

Trabzon Halkı “iyi oldu – Kötü oldu” diyenler şeklinde ikiye bölündü..

Diyarbakır Belediyesi'nin gönderdiği itfaiye aracı, “Kardeşliği pekiştirdi – Böyle kardeşlik olma olsun” diyenleri bir birine düşürdü.

 

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı 5 bin 500 nüfuslu Çayırbağı beldesinde geçen y›l başkanlık koltuğuna oturan AK Partili Hilmi Köroğlu, ilk iş olarak ihtiyaç listesi oluşturdu; beldede itfaiye aracı olmadığı ortaya çıktı. Belediyenin kasasında para olmadığı için Başkan Köroğlu, "kardeş" belediyelerden yardım istedi ama sonuç alamadı. Ardından sorunu, müteahhit arkadaşı Remzi Durmaz'a aktardı. Diyarbakırlı Durmaz, "Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'den isteyelim. O gönderir" dedi. Haziran'da Antalya'daki Belediye Başkanları Bilgilendirme Toplantısı'na katılan Köroğlu, burada Baydemir'le konuşma fırsatı buldu. Baydemir, "Memnuniyetle" diyerek, Çayırbağı'na itfaiye aracı gönderme sözü verdi. Ocak ayının sonunda Çayırbağı Belediyesi'nden şoför Tamer Ocak, Diyarbakır'a giderek aracı teslim aldı.

BOMBA İHBARI BİLE YAPILDI

Trabzon'a gece yarısı ulaşan Tamer Ocak, aracı park edip, yakınını ziyaret için hastaneye girdi. Yarım saat sonra çıktığında aracın etrafının polisler tarafından çevrildiğini gördü, bomba ihbarı geldiğini öğrendi. Olayın aktarıldığı Belediye Başkanı Hilmi Köroğlu, "O araç bizim" deyince polisler olay yerinden ayrıldı. Ancak, üzerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yazan, "21" plakalı araca tepkiler sürdü. "Başkan bu ne iş?" diyenler oldu. Jandarma istihbaratı da Köroğlu'nu ziyaret etti. Görüşmede aracın nasıl alındığı, Köroğlu ile Baydemir arasındaki ilişkinin nasıl kurulduğu soruldu. "Biz can kurtarmanın derdindeyiz onlar ayrılık tohumlarını ekme derdinde" diye konuşan Başkan Köroğlu tepkilere şöyle cevap verdi: "Sırf Diyarbakır Belediyesi'nden aldık diye sorgulanıyoruz. O araç geldikten sonra 4 yangına anında müdahale ettik, vatandaşlarımızı yanmaktan kurtardık. Çayırbağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin belediyesi de Diyarbakır değil mi? Türkiye barış ve kardeşliğe aç. Bu tohumları ekiyoruz. İtfaiye aracının üzerinde hâlâ Diyarbakır Belediyesi yazıyor. O yazıyı silmeyeceğim. Baydemir'e sonsuz teşekkür ediyorum."

"KARDEŞ BELEDİYE OLALIM"

Diyarbakır'ın BDP'li Beyediye Başkanı Osman Baydemir ise bu jestini sıcak mesajlarla pekiştirdi. Trabzon'dan böyle bir talebin iletilmesine hem sevindiğini, hem de heyecanlandığını ifade eden Baydemir şunları söyledi: "Bizim buralarda bir laf vardır; Lazlar Kürtlerin deniz görmüşüdür ya da Kürtler Lazların deniz görmemişidir. Trabzon ve Diyarbakır'ın kültürel boyutuyla birbirine çok yakın olduğunu düşünüyorum. Horonumuzla halayımız arasında ritmik bir paralellik var. Trabzon, hakikaten hayran kaldığım sempatimin olduğu bir coğrafyadır. Bizim yapmamız gereken, Doğu ile Batı'yı, Kuzey ile Güney'i yakınlaştırmaktır. Diyarbakır ve Trabzon kardeş belediye olsun. Sevgi ve barış köprülerini inşa etmeliyiz . Türkiye'nin buna ihtiyacı var."

 

DİYARBAKIR – TRABZON KARDEŞLİK AÇILIMI İTFAİYE ARACI İLE BAŞLATILDI              Diyarbakır Belediyesi'nin Trabzon Çayırbağı'na gönderdiği itfaiye aracı, kardeşlik köprüsü kurdu. Başta "Diyarbakırlı" araca tepki gösteren halk, şimdi minnettar...

TRABZON’UN Çayırbağı Belde Belediyesi'nin itfaiye aracı sıkıntısı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in gönderdiği araçla giderildi. 'Diyarbakırlı' araca önce bazı tepkiler gelirken, bomba ihbarının bile yapıldığı öğrenildi. 
Baydemir’e Teşekkür Ettiler
JANDARMA Çayırbağı Beldesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Hilmi Köroğlu’nu makamında ziyaret ederek, konu hakkında bilgi aldı. Ancak şimdi, geldiği günden beri 4 yangına müdahale eden araç için belde halkı ve belediye başkanı Baydemir’e teşekkür ediyor.
Diyarbakır Belediye değil mi?
“BİZ can kurtarmanın derdindeyiz onlar ayrılık tohumlarını ekme derdinde" diye konuşan başkan Köroğlu ise "Üzerinde Diyarbakır Belediyesi yazıyor diye araca bomba ihbarı yaptılar. Sırf Diyarbakır Belediyesi'nden aldık diye sorgulanıyoruz” dedi.

Trabzon'un Çayırbağı Belde Belediyesi'nin itfaiye aracı sıkıntısı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden gönderilen araçla giderildi.
29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nde Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı 5 bin 500 nüfuslu Çayırbağı beldesinin yeni başkanı, Ak Partili Hilmi Köroğlu (53) oldu. Koltuğu devralan çiçeği burnunda başkan, belediyenin eksiklerini tespit edip ihtiyaç listesi oluşturdu. Listenin başında, itfaiye aracı vardı, zira beldede itfaiye aracı bulunmuyordu. Herhangi bir yangında alevlere hortumlar ve kovalarla müdahale ediliyor, çevre il ve ilçelerden gelecek yardım bekleniyordu. Parası olmayan başkan, başvurduğu 'kardeş' belediyelerden yardım istedi ama kimse Çayırbağı'na itfaiye aracı vermedi.
BAYDEMİR "MEMNUNİYETLE" DEDİ
Başkan Köroğlu itfaiye sorununu, müteahhit arkadaşı Remzi Durmaz'a aktardı. Diyarbakırlı Durmaz, "Osman Baydemir'den isteyelim. O gönderir" dedi. Geçen Haziran ayında Antalya'da düzenlenen Belediye Başkanları Bilgilendirme Toplantısı'na katılan Köroğlu, burada Baydemir'le konuşma fırsatı bulup konuyu açtı. Baydemir, "Memnuniyetle" diyerek, Çayırbağı'na itfaiye aracı gönderme sözü verdi. Yazışmalar, prosedürler yaklaşık 6 ay sürdü. Ocak ayının sonunda Çayırbağı Belediyesi'nden bir şoför Diyarbakır'a giderek aracı teslim aldı. Trabzon'a gece yarısı ulaşan şoför, hastanede tedavi gören bir yakınını ziyaret etmek için aracı yol kenarına park edip hastaneye girdi. Yarım saat sonra çıktığında aracın etrafının polisler tarafından çevrildiğini gördü, araçta bomba bulunduğu yolunda ihbar geldiğini öğrendi. Olayın aktarıldığı Köroğlu, "O araç bizim" deyince polisler olay yerinden ayrıldı.
JANDARMA BİLGİ İSTEDİ
21 plakalı ve üzerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yazan aracın Çayırbağı'na ulaşmasıyla belde halkından bile mesafeli yaklaşanlar oldu. Başkana 'başkan bu ne iş? diyenler oldu. Köroğlu hepsine 'kardeşliği' anlattı. Son olarak Jandarma istihbarat elemanları da Köroğlu'nu ziyaret etti. Makamda yapılan görüşmede aracın nasıl alındığı, Köroğlu ile Baydemir arasındaki ilişkinin nasıl kurulduğu yönünde sorular yöneltildi. "Biz can kurtarmanın derdindeyiz onlar ayrılık tohumlarını ekme derdinde" diye konuşan başkan Köroğlu ise "Üzerinde sırf Diyarbakır Belediyesi yazıyor diye araca bomba ihbarı yaptılar. Sırf Diyarbakır Belediyesi'nden aldık diye sorgulanıyoruz. O araç geldikten sonra 4 yangına anında müdahale ettik ve vatandaşlarımızı yanmaktan son anda kurtardık. Çayırbağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin belediyesi de Diyarbakır değil mi? Böyle bir anlayış olamaz. Türkiye barış ve kardeşliğe aç. Bu tohumları ekiyoruz. İtfaiye aracının üzerinde hala Diyarbakır Belediyesi yazıyor. O yazıyı silmeyeceğim. Baydemir'e sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Birilerinin Trabzon'u Diyarbakır'ın alternatifi gibi gösterme çabalarını da hayretle izlediğini vurgulayan Köroğlu, "Bizi ayırmaya ve bölmeye çalışanların planlarını işte bu şekilde suya düşürüyoruz" diye konuşurken belde halkı da bir ay önce gelen itfaiye aracı için Baydemir'e teşekkür ediyor.

BAYDEMİR: KARARI OYBİRLİĞİYLE ALDIK
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Trabzon’un Çayırbağı Belediyesi’ne gönderdiği araçla ilgili açıklamalarda bulundu. Baydemir, belediyeler arasında bu tür dayanışma örneklerinin yaşandığını belirterek, "Samimiyetle ifade etmek gerekirse, bu talebin sayın başkandan ve Trabzon’dan iletilmesi beni hem sevindirdi hem de heyecanlandırdı. Biliyorsunuz kamuoyunda, özellikle son yıllarda, maalesef Trabzon ile Diyarbakır’ı kutuplaştırma çabası var. Sanki iki tezat kent gibi hava yaratılmaya çalışılıyor. Trabzon ve Diyarbakır’da yaşayanlar birbirine tahammül edemezmiş gibi gösterilmek isteniyor. Ben durumun böyle olmadığına inanıyorum. Diyarbakırlı ve Trabzonlu hemşerilerimizin iki tarafa kardeşlik, saygı ve hoşgörüyle baktığına inanıyorum. Aslında Çayırbağı Belediyesi’yle yaptığımız dayanışma bunun da bir ifadesidir. Başkandan gelen talebi biz, belediye meclisimizde oyladık. Bu talep oybirliğiyle alındı" diye konuştu.
"Bizim sunduğumuz dayanışmanın maddi anlamda büyüklüğü yok" diyen Baydemir, "Bunun için aslında bugüne kadar konuşmadım. Benim istirhamım bunun manevi bir dayanışma olarak görülmesi" ifadelerini kullandı. Çayırbağı Belediye Başkanı Halil Köroğlu’nun, "İtfaiye aracındaki plakayı da sökmeyeceğim, yazısını da silmeyeceğim" sözlerine Baydemir, "Sayın başkana teşekkür ediyorum. Plaka ve yazıyı silmemesi kadirşinaslık örneğidir. İşte dostluk budur" şeklinde konuştu.

"GETİRDİĞİM GÜN ETRAFINI ÇEVİRİP BOMBA ARADI"
Aracı Diyarbakır'dan Trabzon'a getiren şoför Tamer Ocak (31), sadece yarım saat terk ettiği aracın etrafında polisleri görünce şok oldu. Ocak o anları şöyle anlattı: "Aracı Diyarbakır'dan aldım ve Trabzon'a getirdim. Hastanenin önüne park ettim. Yarım saat sonra içerden çıktım. Aracın etrafı polis doluydu. Bomba uzmanı vardı, güvenlik şeridi çekilmişti. Hemen yanlarına giderek, 'ne oluyor?' diye sordum. 'Bomba ihbarı var' dediler. İhbarı yapan kişiyi bilmiyorum ama sırf aracın üzerinde Diyarbakır Belediyesi ve 21 plakası bulunduğu için bu şekilde davrandığını düşünüyorum. Biz en temel ihtiyacımızı karşılamak amacıyla çalışıyoruz, insanların düşündüğü şeylere bakın."

Y O R U M L A R

http://www.medyagunebakis.com/  - http://www.tdfajans.com

TDF-TARGET23 DÜŞÜNCE FORUMU - http://www.target23.org/

TDF AJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi, Paylaşımı ve Toplum Yararına kullanımı.

 

07 Şubat 2010 15:46G.TOSUN

Yazdığımız yorumları yayınlamadığınız için  sizi kınıyorum.  Bu itfaiye aracı başka yangınları söndürür diyen yorumcunun yorumunu anlamadım. 6500 şehit binlerce  yaralının  ve ailelerinin  yürek  yangını da  söndürür mü.? Çayır ağası köyü nün  h..y..r ağası başkanı.

İstanbul’da yıllardır Fenerbahçeliler başta GS, BJK ile PONTUS kavgası yaptık statlarda bağırdılar bize. Rum Çocukları diye Çıldırttılar bizi. Şimdi onlara hak vermiyor değilim.

haklıymış Fenerliler çok Pontuslu var içimizde  eyvah eyvah güzelim Trabzon’um  yaktılar bizi  şimdi yetiş Çayır başı ağası YANIYORUZZZZZ YANGIN VAAARR 

 

06 Şubat 2010 20:22 - Adem Sebetci

Burada Osman Baydemire destek verenler çok seviyorsanız gidin Diyarbakır’a yerleşin biz Diyarbakır’ın zırnığını  şehrimizde görmek istemiyoruz onlardan gelecek kardeşlik allatan  gelsin araç alacak başka yer mi kalmadı koskoca Trabzon karşılayamadı mı ihtiyacını dikkat ederseniz hep AKP li belediyelerde çıkıyor bu tip kardeşlik masalları bugün arabasını soktular Trabzon’A yarın kardeşlik bağlarımız kuvvetlensin diye Diyarbakır’dan Kürtleri yerleştirirler Çayırbağına bırakın bu işleri biz arabaya karşı değiliz neden Diyarbakır son olarak ta burada kışkırtıcı olan jandarma değildir bana göre belediye başkanı sayın Köroğlu ne Diyarbakır yazısını silerim nede plakasını kaldırtırım diyerek insanları geriyor bu ne demektir ya resmen Trabzon meydan okuyor Çayırbağı belediye başkanı merak ediyorum yarın öbür günde Osman Baydemir’i çağıracak mı makamına emin olun ve de buna hazırlıklı olun ilerleyen günlerde Diyarbakırdan ziyaretçilerimiz çoğalacak yazıklar olsun AKP ye oy verirsem bir daha namussuzum.

 

06 Şubat 2010 16:19 - Hikmet BARAN

BU İTFAİYE BAŞKA YANGINLARI DA SÖNDÜRÜYOR!
Bir Diyarbakırlı olarak Çayırbağı Beldesi ile kurulan kardeşlik köprüsü için hem Çayırbağı Belde Belediye başkanına hem de Belediye Başkanımız Osman Baydemir'e teşekkür ediyorum.
İtfaiye arcının sadece bildiğimiz yangınları değil, kardeşliğe de düşürülen yangınları söndürdüğünü de görmekteyiz.
Trabzon Çayırbağı Beldesi halkı şahsında tüm Karadenizli'lere Diyarbakır'dan selamlar sevgiler...
Hikmet BARAN

 

06 Şubat 2010 13:05 - Tayfun

Kürt yalakalığı başka bir şey değil. Baydemir’i Trabzon davet edin PKK’nın nerede yuvalanacağına baksın...

 

06 Şubat 2010 12:51 - Ersin Polat

Hata Diyarbakır belediyesinde ki,kendi araçlarını insanlık yapıp Trabzon halkına yollamışlar. ben olsam bir dakika durmaz,geri alırdım. ırkçılığın bu kadarına da pes doğrusu...

 

06 Şubat 2010 11:46 - Onur

Yaw Baydemir PKK yı desteklemese tamam kardeşim olabilir ama adam PKK yı destekliyor ne kardeşliği.

 

06 Şubat 2010 10:48 – İskefiyeli

İtfaiye aracını bile Kürt sanacak kadar gözü dönmüş bu insanlık düşmanlarını kınıyorum.

 

06 Şubat 2010 09:57 - Neden?

Anlayamadığım bir şey Trabzon belediyem dururken neden böyle bir yol izlendi. Bu yol hiç şık olmadı,yoksa bir takım oyunlar mı döndürmek istiyorlar.bir an önce aracın ya iade edilmesi yada plaka ve üzerindeki yazıların derhal değiştirilmesini istiyorum.(ben Ankara da olduğum için resimdeki şekle göre yazıyorum ) ama izlenen yol hiç hoş değil. sorarım yetkiliye acaba  Trabzon belediye başkanımdan bu ihtiyaç talep edilmiş midir. Edilmiş ise alınan cevap ne olmuştur. Bunun da bir açıklamasının yapılmasını istiyorum ...KEMAL..ANKARA

 

06 Şubat 2010 09:36 - Kemal Tursun

Ne ala bu terorıstlerden yardım mı almaya başladı cayırağa beledıyesı yazıklar olsun o belediye başkanına da oranın halkına da

 

06 Şubat 2010 09:35 - hakki Yılmaz

İhbarı yapanda arayanda jandarma. Çünkü halkı başka turlu kışkırtmanın yolu yok. Az kaldı bu düzeni yıkacağız. Toplum ve Türk milleti olarak bizler kardeşiz. Yıllarca ırkçılık Faşistlik,Boluculuk tohumları ekilerek kardeşi kardeşe öldürten zihniyetler yok olmaya mahkumlardır.
Tebrikler Sayın Baydemir’e. Sevgiler

 

http://www.medyagunebakis.com/  - http://www.tdfajans.com

TDF-TARGET23 DÜŞÜNCE FORUMU - http://www.target23.org/

TDF AJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi, Paylaşımı ve Toplum Yararına kullanımı.

 

Diğer Haberler

  • GÜYAD SELAHATTİN TANIŞ’A AYIP ETTİ
  • TRABZONSPOR OLAĞANÜSTÜ GÖRKEMLİ KARŞILANDI
  • CEVDET ERDÖL YOLUNU ŞAŞIRDI
  • HOŞ GELDİN 21
  • FOOTOĞRAFLARLA TS - GB MAÇI
  • TRABZON'DA TRAFİK SORUNU
  • İTFAİYE ARACININ KENDİSİ YANGIN OLDU
  • OGÜN SAMAST CEZAEVİNDE EVLENDİ
  • EŞİNE ŞOFÖRLÜK ÖĞRETMEYE ÇALIŞIRKEN...
  • YOLLAR YOLLARIMIZ VE BİZ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP