FESHANEDEKİ TRABZON COŞKUSU GÖRKEMLİ BİTTİ

Feshane’de Üç Gündür Devam eden Trabzon Kurtuluş Kutlamaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Tanıtım Günleri Şenliği Görkemli Sona Erdi

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

FESHANEDEKİ TRABZON COŞKUSU GÖRKEMLİ BİTTİ

Feshane’de Üç Gündür Devam eden Trabzon Kurtuluş Kutlamaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Tanıtım

Günleri Şenliği Görkemli Sona Erdi

Feshane Kongre ve Kültür Merkezinde devam etmekte olan “Trabzon’un Kurtuluşunun 96. Yıldönümü kutlamaları, Sivil Toplum Kuruluşları Tanıtım Günleri”ne Son gün renkli sahneler yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı Kadir Topbaş’ın da ziyaret ederek tebrik ve teşekkür ettiği konuşmasında artık siz Trabzonlular buralara sığmıyorsunuz sizler daha büyük mekânlara layıksınız ve biz de bunun için çalışıyoruz, bundan sonraki etkinliklerinizi 700 bin kişilik yeni yapmakta olduğumuz Yenikapı’da ki yerde yapacaksınız. Dedi.

İlerleyen saatlerde DSP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaydı Muammer Aydın, AKParti Şişli Belediye Başkan Adayı Mukadder Başeğmez, AKParti Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Okul, AKParti Bayrampaşa Belediye Başkanı ve Adayı Atila Aydıner,  etkinliğimizi ziyaret ettiler.

İlk Günden İtibaren Büyük İlgi Gören Trabzon Dernekleri Federasyonunun Düzenlediği 96.Kurtuluş Yıldönümü Kutlaması ve Şenlikleri Feshane Tarihinde Ziyaretçi Rekoru Kırdı.

 

4. Gün etkinlikleri de yoğun bir halk katılımıyla devam etti. Sabah 10.00’da kapılarını açan Feshane’ye tatil günü olmasının da etkisiyle İstanbul’un her yanından ziyaretçilerine akın akın geldiler ve Feshane’ye sığmadılar. İçeride iki ayrı salonda ve dışarıda 150 metre uzunluğundaki açık çarşıda sıcak, pişirmeli özgün yemek çeşitleriyle hizmet veren Feshane’yi 4 günde her yaştan 2 milyon kişinin ziyaret ettiği belirtildi.  

 

Trabzon Dernekleri Federasyonunun 1996 yılında Abdi İpekçi kapalı spor salonunda başlayan ve İstanbul’un değişik mekânlarında her yıl kutladıkları Trabzon’un Kurtuluşu etkinlikleri bu yıl daha büyük yeniliklerle İstanbul-Feshane Kongre ve Kültür Merkezinde hemşerileriyle birlikte kutlanıyor.

Son gününün en dikkat çekici etkinliği Tarihçi Yazar Mehmet Bilgin’in Trabzonun Kurtuluşu ile ilgili bilinmeyen ya da yanlış bilinenleri anlattığı Tarih Sohbeti oldu.

 

Feshane’deki etkinlikler üç ayrı bölümde devam ediyor. Konser, gösteri ve halk oyunlarının sergilendiği salon ve yöresel ürünlerin satışa sunulduğu diğer salon haricinde bahçe kısmında lokanta ve büfeler yer alıyor ve ziyaretçilere döner, pide, lahana gibi yöresel yemekleri ziyaretçiler sunuldu.

 

İlk Günden İtibaren Büyük İlgi Gören Trabzon Dernekleri Federasyonunun Düzenlediği 96.Kurtuluş Yıldönümü Kutlaması ve Şenlikleri Feshane Tarihinde Ziyaretçi Rekoru Kırdı.

 

Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir, Ev sahipliğinde ve Partilerin İlçe Başkanları, Belediye meclis Üyesi Adayları ile 800 kişilik vatandaş katılımıyla gerçekleştirildi.

Trabzon Valiliği Kültür Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın da yer aldığı, İstanbul’da bulunan İlçe dernekleri ile Yöresel doğal gıda ürünlerinin satışlarının yapıldığı stantlara ziyaretçi akın devam ediyor.

Etkinliğin 4. Gününde de Saat: 11.00 - 21.00, II. Mahmut Salonu

Araştırmacı Yazar Mehmet Bilgin, İmza ve Söyleşisi devam etti. Ayrıca Sadabad salonunda 16.00’da tarihçi-araştırmacı yazar Mehmet Bilgin “Birinci dünya savaşında Trabzon’un işgali ve kurtuluşu” konulu konferans verdi.

II. Mahmut salonunda saat 15.00 de yazar ressam sanat yönetmeni Yaşar Bedri Özdemir’in “Mısırın Öyküsü, Karadeniz’de son su değirmenleri” konulu belgesel gösterimi sundu.

Saat: 17.00’den itibaren TUSED-Trabzonlu Üniversite Öğrenciler Derneği, Üsküdar Belediyesi ve Of-Hayrat Derneği Halkoyunu Ekipleri Gösterileri ile Trabzonlu sanatçılar; Aşık Süleyman, Megashpv Murat, Yücel Aktaş, Kaptanıderya, Mustafa İlhan, Fadime Hala, Hayri Yaşar Karagülle ve Zeynep Başkan’ın konserleri gerçekleştirildi.

Ve böylece Feshane etkinlikleri büyük coşku yaşanarak sona erdi.

Tdf.ajans 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP