İÇ SAVAŞ TEHDİDİ

Artin Agopyan’dan TC Hükümetine Tehdit.! Diyarbakır Ayaklanırsa 30 Yıllık Bilanço Kadar Olur…

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İÇ SAVAŞ TEHDİDİ

Artin Agopyan’dan TC Hükümetine Tehdit.! Diyarbakır Ayaklanırsa 30 Yıllık Bilanço Kadar Olur…

Artin Agopyan, Twitter’da yayımladığı mesajlarında Güneydoğu’da özerkliği kabullendirmek için iç savaş tehdidini yükseltti. ‘5 milyon kişi de ölse biz bu teslimiyeti asla kabul etmeyiz’ iletisini paylaştı

Yerel seçimlerin ardından Güneydoğu’da özerklik çalışmalarını hızlandıracağını daha önce açıklayan PKK, bu amacına ulaşmak için Batı’da iç savaş tehditlerine başladı. Artin Agopyan’ın avukatları tarafından yönetilen Twitter hesabından, 2 Nisan gününün ilk saatlerinde tehdit mesajları yayınlandı. Öcalan’ın mesajlarının yanı sıra, BDP’nin kazanamadığı bazı ilçelerde silahlı PKK’lıların da karıştığı bildirilen ve çatışmaların yaşandığı eylemlerle, zor yoluyla belediye sayısını artırma girişimleri oldu. KCK Yürütme Konseyi, herkesi Türkiye çapında eyleme çağırdı.

‘5 MİLYON KİŞİ DE ÖLSE...’

Öcalan-Artin Agopyan’ın yayınladığı mesajlarda, Güneydoğu’da özerk bölgeyi genişleterek ilan etmek için iç savaş tehdidi savruluyor.

Öcalan-Artin Agopyan’ın yayınladığı mesajlarda dikkat çekici ikinci boyut, AKP’ye “Siz Batı’yı biz Güneydoğu’yu aldık, bölgemize karışmayın” mesajı olarak okunabilecek şekilde.

MESAJLARIN İLK BÖLÜMÜ:

“AKP içinde Kürtler var, başbakan onlara her istediğini yaptırabilir. Bu onun hakkıdır. Fakat biz özgür Kürtler, özgürlük hareketine bağlı Kürtler bu siyasi fahişeliği, bu irade kırmayı asla kabul etmeyeceğiz. 5 milyon kişi de ölse biz bu teslimiyeti asla kabul etmeyiz.”

 

‘DİYARBAKIR AYAKLANIRSA 30 YILLIK BİLANÇO KADAR OLUR’

Öcalan mesajlarına iç savaş tehdidiyle şöyle devam ediyor: “Toplumda bir birikim var. Örneğin, Yüksekova gibi bir yerde kent çatışması olursa ne olur.?

Yüz bin kişi bir anda sokağa dökülür, halk arasına gerilla da karışırsa, uçaklar kalkar, bombalar, panzerler tarar, bir anda on bin kişi ölebilir.

Bunun İstanbul, Mersin, Adana, Diyarbakır gibi kentlerde olması halinde, Diyarbakır gençlerini böyle bir durumda kim durdurabilir.?

Ben Diyarbakır’ı biliyorum, Diyarbakır’ın gençleri bir hareketlendi mi, sokak aralarına yayıldı mı, aralarına bir de gerilla katılmışsa kimse durduramaz. Böyle şeyler gelişirse, kent çatışmalarına sıçrarsa, bir günlük bilanço otuz yıllık süreçteki bilanço kadar olur. O zaman böyle bir durumda asker-polis de halkın karşısında duramaz, ya memleketine kaçar ya birliğine çekilir.”

ÇANKAYA PAZARLIĞI

PKK yayın organlarında sözü geçen yazarlardan Cahit Mervan da aynı gün “Çankaya Köşkü mü, Ceylanpınar mı.?” başlıklı yazısında benzer bir tehdidi savuruyor:

“Bir bakarsınız ki, Ceylanpınar gibi küçük, güzel ve demokrasi isteyen bir kenti düşürmeye kalkarken, şehirlerinizi, sokaklarınızı iç savaş sarmış. Bu saatten sonra tercih Erdoğan’ındır. Savaş çıkararak Çankaya Köşkü’ne çıkmak mı önemli.? Yoksa Ceylanpınar ve Kürdistan halkının iradesine saygı göstermek mi.?”

KCK’DAN METROPOLLERDE EYLEM YAPMA ÇAĞRISI

KCK Yürütme Konseyi Eş başkanlığı açıklama yayınlayarak, herkesi eyleme çağırdı. Açıklamada şöyle dendi: “Tüm halkımız Ceylanpınar, Ahlat ve Kağızman başta olmak üzere iradesine sahip çıkarak direnen halkımızın yanında yer almalıdır. Halkın iradesine yönelik bu saldırılara karşı tüm Kürdistan’da ve metropollerde tepkisini ortaya koymalıdır. Kürt halkının iradesine ve emeğine yapılan saldırılara sessiz kalmayacağını herkese göstermelidir.”

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2014 - okkesb@gmail.com,

 

 

AKPKK DESTEĞİYLE KÖŞK PLANI

Cumhurbaşkanlığı'nda Erdoğan'ı Destekleyebiliriz

Pervin Buldan, hükümetin müzakere sürecinde atacağı adımlara göre Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı için destekleyebileceklerini açıkladı.

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Reuters'a açıklamalarda bulundu. Pervin Buldan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek verip vermeme kararı almadıklarını söyledikten sonra, müzakere sürecinde atılacak adımlara göre destek verebileceklerini açıkladı.

Buldan konuyla ilgili şunları söyledi: "Bizim alacağımız kararın barış ve müzakere süreci ile bağlantılı olduğunu, hükümetin atacağı adımlarla bağlantılı olduğunu düşünüyorumYani hükümet, bakalım sürece ilişkin nasıl adımlar atacak.?

Basit, gözle görülür, Kürtleri tatmin edecek ve taleplerini karşılayacak adımlar olursa BDP ve HDP de buna ilişkin önemli kararlar alabilir.

Ama şu aşamada destekleriz ya da desteklemeyiz diye bir şey söylemek pek doğru değil."

Pervin Buldan'ın bu açıklamaları, dün Aydınlık'ın "PKK desteğiyle Köşk planı" manşetini doğrulamış oldu.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP