AKP İKTİDARININ YEŞİL VAHŞETİ

TİYATRO ARAZİSİNDE AĞAÇ KATLİAMI.! Ankara'da Devlet Tiyatroları'na Ait Arazide Bulunan Ağaçlar Gece Yarısı Kesildi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

AKP İKTİDARININ YEŞİL VAHŞETİ

TİYATRO ARAZİSİNDE AĞAÇ KATLİAMI.!

Ankara'da Devlet Tiyatroları'na Ait Arazide Bulunan Ağaçlar Gece Yarısı Kesildi.

Ankara Macunköy'de yer alan DT - Devlet Tiyatroları İrfan Şahinbaş atölye sahnesinin bulunduğu alandaki ağaçlar, kümes ve mutfak atölyenin yanında yapımı devam eden inşaatın görevlileri tarafından iş makineleri ile gece yarısı ani bir baskınla talan edildi. 

Ağaçların iş makineleri tarafından kesilmesi güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Ankara Yenimahalle Macunköy'de yer alan DT-Devlet Tiyatroları İrfan Şahinbaş atölye sahnesinin bulunduğu alandaki ağaçlar, kümes ve mutfak atölyenin yanında yapımı devam eden inşaatın görevlileri tarafından iş makineleri ile gece yarısı ani bir baskınla talan edildi.

Saat 03.00 sıralarında eli sopalı ve silahlı olduğu iddia edilen kişiler, atölyenin yürütmeyi durdurma kararı ile korunan ağaçlık alana gelerek iş makineleri ile ağaçları kökünden söktü.

Firma görevlileri ayrıca bahçede bulunan kamelyalar, mermer zeminler ile atölye sahnesinin yemekhanesinin arka duvarını da tahrip ederek kullanılamaz hale getirdi.

İş makineleri ile yapılan gece yarısı baskınında yıkılan kümeste bulunan 50'ye yakın tavuk, tavus kuşu, güvercin ve sülünün de telef olduğu belirtildi.


"AĞAÇLIK ALANA, TESİSLERE ZORBALIKLA TECAVÜZ EDİLDİ"

Yaşanan gelişmelerin ardından Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'da atölye sahnesinin bulunduğu alana gelerek incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından konuşan başkan Fethi Yaşar, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün sahnelerini yapan okul nizamındaki çok güzel bir alanda, yıllardır değerli sanatçıların diktikleri 60 yıla aşkın çamlara, çeşitli ağaçlara ve tesislere gece yarısı kanunsuz bir şekilde zorbalıkla tecavüz edildiğini ifade etti.

Yeşil alanın korunması kaydıyla buraya ruhsat verdiklerini ifade eden Yaşar, seçimden önce yine böyle bir girişim olduğunu ve gerekli uyarıyı yaptıklarını, fakat tüm uyarılara rağmen firma yetkililerinin karara uymadıklarını belirtti.

Yaşar, "Seçimin hemen arifesinden bir yerden güç alarak, koskoca Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nü dinlemeyerek, belediyeyi hiçe sayarak ve kanunsuz bir şekilde gece yarısı, devletin polisine karşı çıkarak, devletin emniyet güçlerine karşı çıkarak, dozerlerle talan edilmiştir.

Türkiye hukuk devletidir. Her ne kadar birileri; 'biz hukuku tanımayız. Hukuk arkadan gelsin' dese de ben belediye başkanı olarak hukukun üstünlüğünün herkese lazım olacağı, herkesin hukuk sınırları içerisinde yetkisini kullanacağını, hakkını arayacağı bir Türkiye özlemi içerisindeyim. Bu yapılan yanlışlıktan sonra belediye olarak, verdiğimiz ruhsat gereği ve alınan mahkeme kararı gereği mühürleme yapıyoruz. Ve inşaatın bu kısmını durduruyoruz" dedi.

"BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİLDİR"

Gece yaşanan olayları bu ülkede hukuka inanan, insan haklarına inanan ve bu ülkede tabiata inanan her insanın kabul etmesinin mümkün olmadığını söyleyen Yaşar, "Burası bir muz cumhuriyeti değildir. Türkiye'nin başkentidir. Ankara'da bu şekilde gece yarısı bir operasyon yapanların hukuk önünde cezalarını almaları lazım" ifadelerine yer verdi. İnşaatın devam edeceğini kaydeden Yaşar, durdurma kararının ağaçlık alana ait olduğunu belirtti.


ALANA DAHA ÖNCE DE GECE YARISI GİRİLDİ

İrfan Şahinbaş Atölyesi'nin olduğu Macunköy'deki tesiste yer alan 400'e yakın ağaç ve çalı türü, Mart ayı başlarında yine gece yarısı operasyonuyla kökünden sökülerek zarar verilmişti. Tiyatrocular, hukuksuz olarak nitelendirdikleri daha önce yapılan gece yarısı baskının ardından çadır kurarak nöbet tutmaya başlamıştı.

DHA - 7.04.2014 - 17:03:42

 

Anahtar Kelimeler: ankara ağaç ağaç kesimi gece yarısı ağaç kesimi tiyatro devlet tiyatroları hukuk ağaç katliamıdevlet tiyatroları arazisi arazi irfan şahinbaş atölye sahnesi fethi yaşar iş makineleri seçim devlet tiyatroları genel müdürlüğü yenimahalle macunköy macunköy inşaat sahne yenimahalle belediye başkanı muz cumhuriyeti irfan şahinbaş atölyesi

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2014 - okkesb@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP