SİNEMA DİZİ VE KISA FİLM DÜNYASI

Giyotin Film’in Yapımcılığını Üstlendiği Ziazan’ın Çekimleri Geçtiğimiz Sene Haziranda Erivan’da Gerçekleştirildi

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

SİNEMA DİZİ VE KISA FİLM DÜNYASI

Giyotin Film’in Yapımcılığını Üstlendiği Ziazan’ın Çekimleri Geçtiğimiz Sene Haziranda Erivan’da Gerçekleştirildi

 

 

“ZİAZAN"

DIVERSITY IN CANNES’DAN 2 ÖDÜLLE DÖNDÜ

Oyuncu Derya Durmaz’ın yazıp yönettiği kısa filmi Ziazan, Diversity in Cannes Kısa Film Yarışması’nda Jüri Ödülü ve İzleyici Ödülü’nü kazandı.

18 Mayıs 2014 Pazar günü Cannes’da verilen Diversity in Cannes Kısa Film Yarışması Ödülleri ana yarışmanın dışında kalan, sinema sektöründe az temsil bulan hikâyelerin, farklılıkları temsil eden sinemacı ve filmlerin, film endüstrisinde ön plana çıkarılmasını destekliyor.
Bu yılki resmi seçkisinde 8 film yer alan yarışma, farklılıkları en iyi temsil eden filmleri ödüllendirmenin yanı sıra, sinemacılara filmlerini en iyi şekilde nasıl finanse edecekleri ve dağıtımının nasıl gerçekleşeceği konularında strateji oluşturabilecekleri bir platform sunmayı da hedefliyor.

Bu doğrultuda yarışma öncesinde gerçekleştirilen panelin bu seneki konuğu, Oscar ödüllü Precious filminin yapımcısı Lisa Cortes idi.

Ziazan, yapımcı Lisa Cortes’in de aralarında bulunduğu jüri tarafından “Yönetmenin hayal gücünün film üzerinden hayat bulmasının yanı sıra, ana karakterin hayal gücünün, izleyiciyi yürekten etkileyen bir maceraya dönüşmesi” nedeniyle Jüri Ödülü’ne layık bulundu. Aynı zamanda İzleyici Ödülü’nü de alan filmi seyirciler “Ciddi bir meseleyi küçük bir kız çocuğu üzerinden sıcak, samimi ve başarılı bir şekilde işlemesi ve çocuk oyuncu yönetiminin başarısı” nedeniyle ödüle layık buldular.
Çok sevdiği tüpte çikolata kremasından alabilmek için amcasının valizine saklanarak, Ermenistan’dan Türkiye’ye geçmeye çalışan, 4 yaşında küçük bir Ermeni kızın hikâyesinin anlatıldığı ve
Giyotin Film’in yapımcılığını üstlendiği Ziazan’ın çekimleri geçtiğimiz sene Haziran ayında Erivan’da gerçekleştirildi.


Ermenistan Türkiye Sinema Platformu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Ziazan, Cannes’dan önce SEE a Paris Güney Doğu Avrupa Sineması Festivali’nden Jüri Özel Ödülü ve Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması’ndan Birincilik Ödülü aldı. Film Cannes’ın ardından festival yolculuğuna 30 Mayıs
– 4 Haziran tarihleri arasında Irak'ta gerçekleştirilecek Erbil Uluslararası Film Festivali ile devam edecek. Hemen arkasından ise 1 - 9 Haziran arasında Almanya'da yapılacak Mo&Friese Uluslararası Hamburg Çocuk Kısa Filmleri Festivali, 5 – 15 Haziran arası gerçekleştirilecek Ankara Uluslararası Film Festivali, 6 - 15 Haziran tarihleri arasında Portekiz'de gerçekleştirilecek Festroia Uluslararası Film Festivali ve 13 – 17 Ağustos tarihleri arasında Tokyo Kinder Festivali’nde yarışacak.

 

 

EKİN TÜRKMEN BİR DÖNDÜ PİR DÖNDÜ

Başrolünde Oynadığı Yeni Dizisi Hatasız Kul Olmaz İle İzleyicisiyle Buluşan Ekin Türkmen, Dizi Severlerden Tam Not Aldı.

Güzelliği ve performansıyla övgü toplayan ünlü oyuncu, Kakao Tekstilin 2014 Yaz Koleksiyonu için de modellik yaptı.

 

Başrolünü oynadığı Hatasız Kul Olmaz dizisiyle izleyicisi ile buluşan ünlü oyuncu Ekin Türkmen Kakao Tekstilin 2014 Yaz koleksiyonunun Markafoni’de çıkacak kampanyası için modellik yaparak fotoğrafçı Beyazıt Şimşek’in objektifinin karşısına geçti.

Bugüne kadar birçok televizyon dizisi, sinema ve reklam filminde oynayan Ekin Türkmen objektif karşısındaki rahatlığıyla da modellere taş çıkardı.

Yazın eğlenceli renklerinden hazırlanan koleksiyonu tanıtmaktan keyif aldığını söyleyen Ekin Türkmen çekimlerde kullandığı kıyafetler için Çalışan kadınlar için günün her saatine uygun, şıklıktan taviz vermeyen, kaliteli ve ekonomik kıyafetler bulmak zor.

Ancak bu koleksiyon tam da bu temel parçalara ihtiyacı olanlar için.. Üstelik inanılmaz uygun fiyatlara.! Amacımız da kullan at yerine dolabımıza klasik ama trend parçaları uygun fiyata sokabilmek diyor.

 

 

Fatih Bacak, Antalya – Mayıs.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Fatih Bacak, Antalya – Mayıs.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

 

 

S. TİLMAÇ VE M. KURŞUN'UN ZOR ANLARI.!
Sümer Tilmaç ve Murat Kurşun Hamam Sahnelerinin Çekiminde Zor Anlar Yaşadılar


Hamam sahneleri çekimi sırasında yaşananlar

Fantazi müziğin güçlü sesi Murat Kurşun önceki gün "Murat Kurşun 2014" albümündeki "Dokumacı Kızlar" adlı şarkısına klip çekti.

 
Klip ilk olarak Kilyos sahillerinde çekilirken akşam saatlerinde ise hamamda devam etti.

Hamam sahnelerinde Murat Kurşun'la beraber kamera karşısında Yeşilçamın dev oyuncularından Sümer Tilmaç vardı.

Hamam sahneleri çekimi sırasında hamamın hala sıcak olması sebebi ile ünlü oyuncu Sümer Tilmaç ve Murat Kurşun oldukça zor anlar yaşaması üzerine klip çekimine sık sık ara verirmek zorunda kalındı.

 

 

 

ÜNLÜ YÖNETMEN BELGESEL ÇEKİMİ İÇİN ÇİN’DE
Çalışkanlığı ve Başarılı Çalışmalarıyla Tanınan Ünlü Yönetmen Drama Belgeseli İçin Çin’e Gitti. 


“Araf, Cennet, Cehennem 3D, Bana Bir Soygun Yaz, Peri Masalı, Meleklerin Mucizesi” gibi sinema filmlerinden, “Gazi, Kanıt” gibi dizilerden ve 100’ü aşkın klip çalışmalarından tanıdığımız ünlü ve başarılı yönetmen Biray Dalkıran, geçtiğimiz ay yeni bir sinema filmi için Kıbrıs’a gitmişti. 
Tatili sevmeyen ve başarılarıyla tanınan yönetmen
Biray Dalkıran, son çektiği “Seni Seviyorum Adamım” isimli sinema filminin hemen ardından yeni projesi drama belgeselinin çekimlerine başladı. 
Çekimler için Pekin’e giden Biray Dalkıran, ekibiyle birlikte Çin – Pekin’den başlayıp son olarak Londra’da tamamlayacak. 

Çalışmaların ilk bölümü ise Çin, Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan rotasında tamamlanacak. 
Çalışkan yönetmen Biray Dalkıran, çekimlerin ilk adresi olan Çin’deki çekim yolcuğunu ve yaşananları instagram hesabından takipçileriyle paylaşarak gizemli “Uzak Doğu”nun kapılarını aralıyor.

 

Fatih Bacak, Antalya – Mayıs.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Fatih Bacak, Antalya – Mayıs.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP