O SES KAYITLARI MONTAJ OLAMAZ

Emre Uslu: O Ses Kayıtları Neden Montaj Olamaz

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

O SES KAYITLARI MONTAJ OLAMAZ

Emre Uslu: O Ses Kayıtları Neden Montaj Olamaz

Erdoğan ile Bilal Erdoğan arasındaki "paraların evden kaçırılması"yla ilgili ses kayıtları montaj mı.?

Taraf Yazarı Emre Uslu; Baz istasyonu bilgileri, havaalanı bilgileri, mobese görüntüleri üzerinden o kayıtların montaj olup olmadığı ispatlanabilir. Dedi.

"Eğer Erdoğan’ın iddia ettiği gibi kasetler montaj olsaydı, Erdoğan şimdiye kadar, bırakın Türkiye’yi, NASA’dan bile uzman getirtir, bu basit baz istasyonu karşılaştırmasını yapar, çoktan zaferini ilan ederdi. Bunu yapmıyorsa, kayıtlar “montaj” diye yolsuzluğun üstünü örtmeye çalışıyordur."

Taraf Yazarı Emre Uslu, Başbakan Erdoğan'a "montaj kaset üretmeye gerek yok, Sümeyye Erdoğan'ın Baz istasyonu bilgilerini, havaalanı bilgilerini, Mobese görüntülerini yayınlayarak o ses kayıtlarının montaj olup olmadığını ipsat edebilir" dedi.

İşte Emre Uslu'nun "O ses kayıtları neden montaj olmaz" dediği analizi;

Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal ile yaptığı konuşmalar internete düştü. Kayıtlarda Erdoğanların evlerinde saklı paraların polisten kaçırılması konuşuluyor.

Erdoğan bu kasetin montaj bir kaset olduğunu açıkladı.

Erdoğan’ın “montaj” argümanı inandırıcı mı.?

BU SÖYLEDİKLERİNİN GERÇEK OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Öncelikle ahlaki açıdan hiçbir inandırıcılığı yok. Zira Başbakan’ın son dönemde söylediği hiçbir şey doğru çıkmıyor. “Kabataş’ta başörtülü kadını dövdüler”, “Savcı 22 kez yurtdışına çıktı”, “Böcekçi polisler kaçtı”, “Camide içki içtiler” gibi birçok açıklama yaptı hiçbiri doğru çıkmadı. Bu kadar gerçeğe aykırı beyanda bulunan bir başbakan kimseyi inandıramaz.

BİLAL ERDOĞAN YOLSUZLUK SORUŞTURMASI KAPSAMINDA DİNLENMİŞ

Olgulara bakacak olursak: Bilal Erdoğan zaten yolsuzluk soruşturması kapsamında dinlenmiş. Bu kapsamda savcıya ifade de verdi. Eğer Bilal Erdoğan savcıya ifade verdiyse mutlaka Erdoğan ile ilgili ses kayıtları olmalı. Bu nedenle Bilal Erdoğan’ın böylesi bir dinlemesinin olması “hayatın olağan akışına” uygun görünüyor.

ÖNCE O SAATTE TELEVİZYONDA DEDİLER, TUTMADI, YALAN ÇIKTI

Kayıt internete düştükten hemen sonra AKP çevreleri sosyal medyada hemen karşı kampanyalar başlattı. Önce Erdoğan’ın konuşmanın yapıldığı saatlerde TV’lerde canlı yayında olduğunu iddia ettiler. TV’lerin yayın akışına bakıldığında bu açıklamanın gerçek olmadığı hemen anlaşıldı.

PAYLAŞTIKLARI FOTO 2012 YILINA AİT

Bu yalan tutmayınca, AKP milletvekili Cuma İçten dâhil olmak üzere birçok AKP trolü (Sümeyye Erdoğan AKP’li twitter takipçilerine trol diyor) Sümeyye Erdoğan’ın o gün Şeb-i Aruz törenleri için Konya’da olduğunu, dolayısıyla kasetlerde konuşulduğu gibi İstanbul’da olamayacağını iddia ettiler. Hatta törenden fotoğraflar bile paylaştılar. Paylaştıkları fotoğrafların 2012 yılına ait törenden fotoğraflar olduğu anlaşılınca ikinci yalanları da patladı.

KASETLER MONTAJ İSE BU KADAR YALAN ÜRETMEYE NE GEREK VAR?

Eğer o kasetler montajsa, AKP çevrelerini bu kadar panikleten ve bu kadar üst üste tutarsız yalanlar üretmeye zorlayan saik neydi? Neden 2012 yılına ait fotoğrafları bile 2013 yılına aitmiş gibi yaymaya çalıştılar.?

Erdoğan “montaj” iddiasını ispatlamak için, kendilerinin de benzer montaj yapacağını söylüyor.

MONTAJ OLUP OLMADIĞINI İSPAT ETMEK ÇOK KOLAY

Buna gerek yok; eğer o kasetin montaj olduğundan eminse herhangi bir bağımsız uzmana müsaade etsin kasetin montaj olduğunu iki saat içinde ortaya çıkarır. İspatlamak çok kolaydır. Konuşmanın içeriğinde Tayyip Erdoğan oğluna “Sümeyye’yi gönderiyorum, abinle, amcanla, eniştenle konuş bir araya gelin evdekileri sıfırlayın diyor.

Bilal Erdoğan’da “Hasan abi, Berat amcam beraber bir araya geldik”, “Bir kısmını Faruk’a verelim”, “Mehmet Gür ile ortak işe başladık ona vereceğiz” gibi cümleler kullanıyor.

Daha önemlisi saat 11.00 civarındaki konuşmadan  “Sümeyye’nin İstanbul’a geldiğini”, saat 23.00 civarındaki konuşmadan da “Sümeyye’nin Bilal’in yanında olduğunu öğreniyoruz.

BAZ İSTASYONLARINDAN SÜMEYYE ERDOĞAN'IN YERİ ÇOK RAHAT ÇIKARILABİLİR

Bu durumda yapılması gereken iş çok basit: Sümeyye Erdoğan’ın o saatlerde nerede olduğu baz istasyonlarından çıkarılabilir. Telefonda ismi geçen kişilerin cep telefonları sinyalleri ile konum bilgileri konuşmanın içeriği ile karşılaştırılır ve konuşmanın içeriği ile bulundukları konumun uyumlu olup olmadığına bakılır.

Örneğin Bilal Erdoğan’ın “Sümeyye geldi dediği saatte Sümeyye’nin telefon sinyalindeki konum bilgisi ile konuşmanın içeriği örtüşüyorsa Bilal’in konuşma içeriği doğrudur. Örtüşmüyorsa yanlıştır.

MONTAJ İSE SÜMEYYE ERDOĞAN'IN ORDA OLMADIĞI BAZ İSTASYONLARI TARAFINDAN İSPATLANIR

Kasetler Erdoğan’ın iddia ettiği gibi “montajsa”, Bilal Erdoğan’ın “Sümeyye geldi” dediği saatte Sümeyye Erdoğan’ın orada olmadığı baz kayıtlardan kolayca ispatlanır.

BAZ İSTASYONLARI KAYITLARI YAYINLANSIN

Böylece Erdoğan’ın montaj kaset üretmesine gerek kalmaz. Erdoğan iddiasını ispatlamak için baz istasyonu kayıtlarını yayınlasın herkes görsün.

SÜMEYYE ERDOĞAN'IN HAVAALANI VE MOBESE GÖRÜNTÜLERİ

Sümeyye Erdoğan’ın Ankara’dan çıkış ve İstanbul’a gelişine ilişkin havaalanı ve mobese kameralarının kayıtlarına bakılarak da montaj iddiasının doğruluğu veya yanlışlığı ispatlanabilir. Erdoğan çok iddialıysa buyursun kamera kayıtlarını koysun ortaya...

Eğer Erdoğan’ın iddia ettiği gibi kasetler montaj olsaydı, Erdoğan şimdiye kadar, bırakın Türkiye’yi, NASA’dan bile uzman getirtir, bu basit baz istasyonu karşılaştırmasını yapar, çoktan zaferini ilan ederdi. Bunu yapmıyorsa, kayıtlar “montaj” diye yolsuzluğun üstünü örtmeye çalışıyordur.

Analiz - 26 Şubat 2014 -11.52.

 

 

BAŞBAKAN İLE BİLAL ERDOĞAN ARASINDA GEÇTİĞİ İDDİA EDİLEN KONUŞMAYI OKUDU

Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te dinlettiği, Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında gerçekleştiği iddia edilen ve siyaset gündemine bomba gibi düşerek kamuoyunda büyük yankı uyandıran kayıtlar...

CHP, Başbakan’ı istifaya çağırırken MHP, hükümetin meşruiyetini kaybettiğini savundu. BDP ise “Kendinize güveniyorsanız, açık şeffaf bir yargılamanın önünü açın.” çağrısı yaptı.

Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ve internette yayınlanan ses kayıtları, siyasetin gündemini belirledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında kayıtları dinletti.

Yolsuzluk operasyonu sonrasında Erdoğan’ın özel uçağıyla Aksaray valisini İstanbul’a getirip Emniyet’in başına oturttuğunu ve karşı operasyonu bizzat yönettiğini söyledi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, hükümetin meşruiyetini kaybettiğini belirtti, “Rüşvet ve yolsuzluk konusundaki ifşaatlar, yayınlanan tape, görüntü ve ses kayıtları, Başbakan ve hükümetinin ipliğini çoktan pazara çıkarmıştır.” dedi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan’ın ‘suçüstü yakalanma korkusu yaşayan hırsız refleksi’ gösterdiğini anlattı. Zaman'ın haberine göre ses kaydı, sosyal medyanın gündemini de sarstı, YouTube’da yayınlanan videoyu kısa sürede 2 buçuk milyona yakın kişi seyretti.

Zaman 

Siyaset, 26 Şubat 2014 -08.57

Etiketler: CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, ses kaydı, Başbakan Erdoğan, Bilal Erdoğan, tapeler, AKP, haber, haberler, siyaset haberleri

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP