O LİSTEYE PARAYLA MI GİRDİNİZ EKMEL BEY.?

29 Temmuz 2009 yılında kaybettiğimiz Demirtaş Ceyhun’un 2000 yılında yazdığı Ekmeleddin İhsanoğlu’na ilişkin yazısı:

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

O LİSTEYE PARAYLA MI GİRDİNİZ.?

Usta kalem Demirtaş Ceyhun, Cumhuriyet gazetesindeki 14 Ağustos 2000 tarihli yazısında CHP-MHP’nin "çatı" adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme almıştı.

5 yıl önce aramızdan ayrılan usta yazar Ceyhun, o tarihteki yazısında İhsanoğlu’nun ''Baron's Whos Who'' kuruluşu tarafından  ''Yeni Yüzyılda Önde Gelen 500 Şahsiyet'' listesinde isminin olmasındaki arka planı yazmıştı. Ceyhun yazısında, bu kuruluşun listesine para verilerek girildiğini örnekleriyle açıklamış ve Ekmel Bey'e de listeye nasıl girdiğini sormuştu.

Ceyhun yazısının devamında ise, İhsanoğlu’nun geçmişine ilişkin bilgi edinmekteki zorlukları dile getirmişti.

29 Temmuz 2009 yılında kaybettiğimiz Demirtaş Ceyhun’un 2000 yılında yazdığı Ekmeleddin İhsanoğlu’na ilişkin yazısı:

Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adını, anımsadığım kadarıyla 1980'lerden bu yana, özellikle de şu son yıllarda sık sık duyduğum halde, kendisiyle bugüne dek hiç karşılaşmadım, yüzünü hiç görmedim.

Dolayısıyla, hiç tanımadığım bir kişiye niçin saygısız davranayım, niçin hakaret edeyim ki... Tam karşıtı, kimi gazete ve televizyonların kendisinden sık sık inanılmaz bir saygı ve övgüyle söz ettiği sık sık uluslararası başarı haberlerini verdiği sayın İhsanoğlu'nun kimliğini dehşetli merak ediyorum sadece.

Örneğin, gene gazete ve televizyonlardan öğrendiğimize göre haziran ayında da kendisine, sanırım Cumhurbaşkanlığı'nca ''Devlet Üstün Hizmet Madalyası'' verilmişti.

Gerçekten kimdi bu Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu.?

Cumhuriyet Gazetesi'nde 9 Temmuz günü çıkan konuşmamda da, 1980 sonrası şöhretlerimizden bu Sayın kişinin kimliğini merak ettiğimi dile getirmiştim.

İnanın, tehdidinden korktuğum için söylemiyorum. Ama Sayın İhsanoğlu'nun bu konuşmamla ilgili 23 Temmuz 2000 günlü Cumhuriyet'te çıkan ''Açıklamasında'', sözlerimi ''tevazu gereklerine aykırı'' bulduğu ve ''mesnetsiz sözlerime karşı'' kendisini savunma zorunda olmadığını göstermek için yanıtlamadığını belirttikten sonra ''kişilik haklarımı ihlal eden bu beyanlara karşı hukuki başvuru imkânlarımı saklı tutmak üzere'' demesine gerçekten bir anlam veremiyorum.

Sayın Bay, siz ''hukuki başvuru haklarınızı gene saklı tutunuz'', ama üzülerek belirteyim ki, aynı soruları size bir kez daha soracağım.

Örneğin, 12 Mayıs 2000 tarihli Milliyet Gazetesi'nde çıkan konuşmanızın başlık spotundaki ''Baron's Whos Who'' tarafından ''Yeni Yüzyılda Önde Gelen 500 Şahsiyet'' arasında gösterildi sözlerini siz mi söylediniz?

Çünkü, Sayın Doğan Hasol'un ''Yapı'' dergisinin Haziran 2000 sayısında çıkan ''Ben de Yüzyılın Seçkin Avrupalısıyım(!)'' başlıklı yazısında açıkladığına göre ''Baron's Who's Who'' yetkilileri Türkiye'deki daha birçok kişi gibi sayın Hasol'a da ''The Europa 500- Leaders for the New Century'' adlı kitapla ilgili form göndererek şayet lüks baskılı ''The Harward Edition''a girmek istiyorsa 895 Amerikan Doları, yok ucuz baskılı kitaba girmeye razıysa 395 Amerikan Doları göndermesi gerektiğini söylemiştir.

Siz, umarım ''The Harward Edition''a girmişsinizdir.

Sayın Bay, ne yazık ki Türkçe ansiklopedilerde sizinle ilgili bir bilgiye rastlayamadım. Bulabildiğim tek kaynak olan, İstanbul Edebiyat Fakültesi'nce, Bilim Tarihi Bölümü'nün 10. kuruluş, sizin de 50. yaş gününüz dolayısıyla 1995 yılında adınıza armağan olarak yayımlanmış ''Osmanlı Bilimi Araştırmaları'' adlı kitapta verilen bilgilere göre de,

- 1943 yılında Kahire'de doğmuş, ortaöğrenimi gene Kahire'de tamamladıktan sonra da 1966 yılında Kahire'deki Ain Shams Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik-Kimya Bölümü'nü bitirmişsiniz. Yüksek lisansınızı da gene aynı fakültede ''organik kimya'' konusunda yaptıktan sonra 1970 yılında da Türkiye'ye gelmişsiniz.

- Türkiye'de de, aynı yıl 1970'te Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde asistan olarak görev almış ve 1974 yılında gene ''organik kimya'' üzerine doktora yapmışsınız. 1974-77 yılları arasında İngiltere'ye gitmiş, 1978 yılında Ankara'ya dönerek gene Fen Fakültesi'nde ''Organik Kimya Doçenti'' olmuşsunuz.

 

-1980 yılında da, İslam Konferansı Örgütü adına İstanbul'da ''IRCICA-İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi''ni kurmak üzere genel direktörlüğüne atanmış ve İstanbul'a gelmişsiniz.

- İstanbul’da da, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne ve YÖK'e yaptığınız öneri kabul edilmiş, İstanbul Üniversitesi IRCICA işbirliğiyle Edebiyat Fakültesi'nde 1984 yılında Bilim Tarihi Anabilim Dalı'nı kurmuş ve başına geçmişsiniz.

Görüldüğü gibi söz konusu kaynakta ne zaman ve nerede profesör olduğunuza ve kimya doçentliğinden Osmanlı ve Sanat Tarihi profesörlüğüne nasıl geçtiğinize dair hiç bir bilgi verilmemektedir.

 

Gene, aynı kaynakta Mısır'da yaşayan bir T.C vatandaşı olduğunuza dair de herhangi bir bilgi yoktur. Oysa bildiğimiz kadarıyla, bir Türk üniversitesinde asistan olabilmek için de Türk olmak ve Türkiye'deki bir üniversiteyi bitirmek veya bitirilen yabancı üniversitenin eşitliğini sınavla tanıtlamak gerekmektedir.

 

Bildiğiniz gibi, 1969 yılında kurulan İslam Konferansı Örgütü'ne Türkiye, laik bir Cumhuriyet olduğu için ta 1975 yılına kadar katılmamıştır. Bu tarihlerin 1. Milliyetçi Cephe İktidarı ve 12 Eylül dönemleriyle çakışması elbette tesadüf değildir.

''Tevazuu'' bir an için bırakınız da, lütfen yanıtlayınız, gerçekten, kimsiniz.?

Demirtaş Ceyhun, 14 Ağustos 2000 –Cumhuriyet

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP