61. BÖLGE VİZYONDA

Facebook sayfasında "İki Mafya, Bir Bölge, Güçlerin Çatışması, Tek Hedef İntikam ve 61.Bölge" sözleriyle özetlenen Filmin galası-öngösterimi İstanbul Galeria’da bulunan 7 salonda birden görücüye çıktı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

61. BÖLGE VİZYONDA

Facebook sayfasında "İki Mafya, Bir Bölge, Güçlerin Çatışması, Tek Hedef İntikam ve 61.Bölge" sözleriyle özetlenen Filmin galası-öngösterimi İstanbul Galeria’da bulunan 7 salonda birden görücüye çıktı.

Oflular 61. Bölge İle Rekor Hedefliyor

Trabzon Of da, tamamı sanayide ve kent merkezinde esnaf olan meraklı amatör bir gurup kendi aralarında 61.Bölge adında bir film çekti.

Kimseden yardım ve profesyonel destek almadan sadece Pazar günleri 4 – 5 saat çalışarak kendi kendilerine amatör bir gurup genç film çektiler.

Yönetmen dâhil bütün oyuncular esnaflık yaparken, sıfır bütçeli çekilen film üç il ve bir yurtdışı çekimlerinden oluşuyor. Yaklaşık 110 dakika olan filmde 40 oyuncu bulunuyor.

Bütün oyuncuların gerektiğinde mikrofon tuttuğu filmde kurgusundan, senaryoya, kameramanlıktan, yönetmenliğe kadar her şey bir kişi tarafından yapıldı.

Sıfır bütçeli olarak çekilen film maddi yetersizlikten sebeple sinemalara gönderilebiliyor.

Maddi ve manevi her türlü desteği beklediklerini belirten filmin yönetmeni Cuma Uğurlu, filmin çok büyük emeklerle çekildiğini belirtti.

Filmin sosyal medya üzerinden paylaşılan fragmanı ve büyük ilgi gördü.

61.Bölge Filminin 1.Galası

Of'ta hiç bir sinemacılık tecrübesi bulunmayan ilçe esnafının imkânsızlıklar içerisinde çektikleri "61. Bölge" isimli filmin galası Of Sahil Günbatımı tesislerinde gerçekleştirildi.

Filmi gerçekleştiren ekip İstanbul’da bulunan arkadaş, komşu, tanıdık ne kadar hemşerileri varsa onların hepsine ulaşarak istanbul’da Öngösterim-Gala yapmak istediklerini belirttiler.

Merkezi İstanbul Fındıkzade’de bulunan TDF-Trabzon Dernekleri Federasyonu ve Federasyonun Gençlik Komisyonu hemşerilerinin bu çabalarına destek vererek tanıtım, duyuru ve gala-öngösterime katılım için var güçleriyle çalıştılar.

TDF Yönetim kurulları Başkan, Başkan Vekili, üyeleri ve Gençlik komisyonu üyeleri galaya tam kadro katıldılar ve yaklaşık 2000 sms çekerek İstanbul’da bulunan sivil toplum kuruluşları üyelerini mesajla bilgilendirdiler.

Facebook sayfasında "İki Mafya, Bir Bölge, Güçlerin Çatışması, Tek Hedef İntikam ve 61.Bölge" sözleriyle özetlenen Filmin galası-öngösterimi İstanbul Galeria’da bulunan 7 salonda birden görücüye çıktı.

KONU: Of Yapımı; 61.Bölge İntikam Filmi.

Yönetmenliğini Cuma Uğurlu'nun yaptığı filmin konusu;

Özel olarak yetiştirilip istihbaratçı kimliği ile Karadeniz’e gönderildi. Yıllardır güçlü gruplar arasında sorun çıkartarak huzuru bozdu ama hiç iz bırakmadan devlet kimliği ile işlerini halletti..

Yeni görev yeri of olacaktı..

Ama orda kendi içinde sorun çıkarmak zordu..

Trabzondaki ekibi de bu plana dahil etti.. Trabzonlu Ömer'in oğlunun öldürülmesi ile plan işlemeye başlamıştı..

İntikam Yemini Eden Baba OF 'a yerleşip, intikamını alana kadar oradan ayrılmayacaktı... 

 

Yönetmen ve Senaryo: Cuma Uğurlu


OYUNCULAR;

Esnaf, Tamirci, Güvenlikçi, Büro Elemanı, Müzik Market İşleticisi, Kasap, Cafe İşleticisi, İnşaat Ustası, Müzisyen, Emekli, Spor Salonu İşletmecisi, Sade Vatandaş,

Mahmut Kaldırım, Ömer Özdoğa, Mehmet Hacıahmetoğlu, Adnan Varol, Isa Olgun, Reşat Hacıahmetoğlu, Oğuz Akyüzlü, Zeki Çatalbaş, Resat Tellioğlu, Mehmet Emin İşçi, Tuncay Olgun,  Ali Öztel, Murat Berber,, Serkan Türkel, Muharrem Şeker, Nuhoğlu Özgür, Erdem Hacibektaşoğlu, Mehmet Bulut, Gökhan Özkal, Merve Duman, Bayram, Büşra Akcan, Yilmaz yuksel, Ali Rıza Kar, Hakan Şengül, Emin Uğurlu, Emre Atamer, Murat Dereli, Dursun Güven, Menderes Çakıroğlu, özkan Bilgin, Rafet İşci, Islam Okumuş, Saidsho İbragimov, Yusuf Sünbül, Emre Cihangir, Cengiz Karaalioğlu, Yiğit Altar , Rte Senol Keles, Kader Cerrah,


FİLM NASIL ÇEKİLDİ

Sıfır bütçe ile il ve 1 yurtdışı çekimleri oldu. 

Oyuncular sinema ve tiyatro eğitimi almadan ilk

defa kamera karşısına geçtiler.

Yönetmen dâhil tüm oyuncular kendiişlerinde

çalışmaktadırlar. 

Film 6 ay da sadece pazar günleri 4-5 saat çekimle

yapıldı. 

Filmin Yönetmeni, Kameramanı, Editörü, Kurgusu

ve Senaryosu Cuma Uğurlu

 

61. BÖLGE; MADE İN OF MAFİA FİLM

http://youtu.be/SdhjQYi9Ubs

 

Tags: made in of mafia films, trabzon, of’, 6 ay süresince, pazar günleri, 61. bölge intikam, çekilen filmde, oyuncuların hepsi esnaf, medyagunebakis, sinema ve tiyatro, eğitim almadan, ilk kez, kamera karşına geçti, bütçesi olmayan, yerli, 110 dakikalık film, trabzon.org, 61.bölge, 61.bölge filminin 1.galası, 2.galası, 61.bölge intikam, 61.bölge oyuncuları, 61bolge, bulten61, 61bolgeintikam, bultenof, cuma, cuma uğurlu, haberof, mahmut kaldirim, of 61.bölge, of ilçesi, of'un filmi, of'un filmi 61.bölge, okkes bolukbasi, ofbulten, ofhaber, oflu, oflular, ofluyuz, ofmedya, ofmesaj, ofspor, ofta bulten, oftan haber, oftan haberler, oftrabzon, ofunsesi, cuma uğurlu

 

61. BÖLGE; MADE İN OF MAFİA FİLM

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/SdhjQYi9Ubs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2014 - okkesb@gmail.com,

 

OF HAVADİS

Dönerci Ali, Kasap Oğuz, Güvenlik Şefi Mahmut, Emekli Adnan, İnşaat Ustası Adnan, Müzik Market İşletmecisi Amatör Yönetmen Cuma Uğurlu ve diğerleri. Of’un ilk sinema filmi 61.Bölge için bir araya gelen 15 kişilik ekip, işlerinden arta kalan zamanlarında film setinde buluşuyorlar.

Müzik Market İşletmecisi Cuma Uğurlu, yazdığı senaryoyu filme çevirmek için Of’ta çeşitli işlerde ekmeklerini kazanan 15 kişilik amatör bir ekip kurdu. Hafta sonları ve işlerinden arta kalan zamanlarında bir araya gelen ekip, Of’un ilk sinema filmi için profesyonel oyunculara taş çıkartacak bir performans sergiliyorlar. Of’un cadde ve sokaklarında yapılan çekimler, Of halkı tarafından yoğun ilgi çekiyor.

Trabzon mafyasının oğlunun babasının baskılarına dayanamayıp ilçelerden birinde kendi ekibini kurmak için harekete geçmesi ve Of Mafyası ile karşılaşmasıyla başlayan olayların anlatıldığı filmin çekimleri Trabzon ve ağırlıklı olarak Of’ta yapılacak.

İşi gereği piyasaya yabancı olmadığını belirten Yönetmen Cuma Uğurlu, “Farklı projelerim vardı. Çok sayıda klip çektim. TV’lerdeki yapmacık Karadeniz dizilerini görünce orijinal bir Karadeniz dizisi çekmek istedim. Ama dizinin daha zor olduğunu düşünerek ilk etapta bir sinema filmi çekmenin daha uygun olacağını düşündüm. Birkaç arkadaşla bir araya geldik. Sonra ortaya bu ekip çıktı” dedi.

İşleri nedeniyle ancak Pazar günler buluşabildiklerini belirten Uğurlu, “90 dakikalık bir film planladık. Günde 5-10 dakikalık ham görüntü ancak çekebiliyoruz. Arkadaşlarımız tamamen amatör olmasına rağmen rollerini çok iyi oynuyorlar. Çekimlerimiz oldukça keyifli geçiyor. İnşallah film tamamlandığında Of’umuza güzel bir eser sunmuş olacağız” diye konuştu.

Filmin kadrosu şu isimlerden oluşuyor;

Yönetmen Cuma Uğurlu (Esnaf), Mahmut Kaldırım (Güvenlik Şefi), Ömer Özdoğan (Sanatçı), Mehmet Hacıahmetoğlu (Esnaf), Adnan Varol (Emekli), İsa Olgun (Esnaf), Reşat Hacıahmetoğlu (Spor Salonu İşletmesi), Oğuz Akyüzlü (Kasap), Zeki Çatalbaş  (İnşaat Ustası), Mustafa Yeşil (Cafe İşletmecisi), Mehmet Emin İşçi (Esnaf), Tuncay Olgun (Esnaf), Ali Öztel (Esnaf), Reşat Tellioğlu(Esnaf), Serkan Türkel (Esnaf), Büşra Akcan (Büro Görevlisi) ve Merve Duman (Büro Görevlisi)

 

BÖLÜMLÜ HABER

Trabzon’da Cuma Uğurlu’nun hem senaryosunu yazdığı hem de yönetmenliğini yaptığı 61. Bölge filmi konusuyla ilgi görüyor. İlk fragmanı yayınlanan film, sıfır bütçe ile yola çıkarken ekip bir tane bile profesyonel oyuncu yok.  

Tamamen amatör oyuncuların rol aldığı film hemen hemen herkesin çalışmasından dolayı Pazar günleri ancak çekilebildi. 

Büyük özveriye sahne olan filmin konusu ile bir mafya hikâyesi.

Halkın gözünden mafya hikâyesinin aktarıldığı film ise Trabzon’un Of ilçesinde geçiyor.

Ünlü video paylaşım sitesi Youtube’ye yüklenen ilk fragmanını toplamda 3 bine yakın kişi izledi. Filmin fragmanını izleyen birçok kişi amatör olmasına dikkat çekerek elde ki imkânlarla başarılı bir işe imza atıldığını kaydetti. 

Filmin oyuncu kadrosu ise şu şekilde;

1 - Ömer Özdoğan

2 - Mahmut Kaldırım

3 - Zeki Çatalbaş

4 - Adnan Varol

5 - Mehmet Emin İşçi

6 - Merve Duman

7 - Mehmet Hacıahmetoğlu

8 - İsa Olgun

9 - Reşat Hacıahmetoğlu

10 -Ali Öztel

11 -Reşat Tellioğlu

12 -Oğuz Akyüzlü

13 -Serkan Türkel

14 -Tuncay Olgun  

 

OF’UN SESİ

Yönetmen & Senaryo: Cuma Uğurlu

Trabzon Of kazasında daha önce herhangi bir tiyatro veya sinema tecrübesi olmayan hatta kamera karşı tarafına dahi geçmemiş esnaflar tarafından 110 dakikalık bütçesi olmayan yerli bir film çekildi.

Of’da 6 ay boyunca sadece Pazar günleri çekilen "61. Bölge İntikam" adlı filmde oynayan oyuncuların hepsi sinema ve tiyatro eğitim almadan ilk defa kamera karşına geçti.

Yönetmen dâhil bütün oyuncular esnaflık yaparken, sıfır bütçeli çekilen film üç il ve bir yurtdışı çekimlerinden oluşuyor. Yaklaşık 110 dakika olan filmde 40 oyuncu bulunuyor. Bütün oyuncuların gerektiğinde mikrofon tuttuğu filmde kurgusundan, senaryoya, kameramanlıktan, yönetmenliğe kadar her şey bir kişi tarafından yapıldı. Sıfır bütçeli olarak çekilen film maddi yetersizlikten sebeple sinemalara gönderilemiyor.
Maddi ve manevi her türlü desteği beklediklerini belirten filmin yönetmeni
Cuma Uğurlu, filmin çok büyük emeklerle çekildiğini belirtti.


Uğurlu,
"Filmin konusu özel olarak yetiştirilen bir ajanın Karadeniz Bölgesi'nde bir görevi üstlenmesidir. Trabzon etrafında görevini tamamlayarak Of bölgesine gönderilmesini anlatıyor. Bu bölgede ortalığı karıştırarak bölgeler arasından sorun çıkartan bir konuyu anlatıyor. Senaryo bir babanın intikamını da anlatıyor. Drama, aşk, aksiyon ve görsellik olarak insanlarak çok keyifli bir film sunacağımızı düşünüyoruz. Film hakikaten çok büyük emeklerle çekildi. Filmin ana temasında bizim anlatmak istediğimiz bir Karadenizlinin sıfırdan neler yapabileceğini anlatmak istedik. Sanırım bizde bunu başardık. Fragmanımız çok iyi bir şekilde izlenmeye devam ediyor. İnanıyorum ki filmimizi sinemaya taşıyacağız. Tabi Ofluların ve Karadeniz halkının desteğiyle. Çekimdeki oyuncu arkadaşlarımız 15 kişiden oluşuyor. Ama daha sonra biz bunu 40 kişiye kadar çıkardık. Filmde teknik ekipman olarak çok zorlandık. Oyuncularımız aynı zamanda mikrofonda tuttular. Kameraman olarak ben görev yaptım. Yeri geldi malzemelerin taşınmasında görev payı yaptık. Bir ekip olarak bunu tamamladık" dedi.


Filmi sıfır bütçe ile çektiklerini belirten Uğurlu,
"Biz filmi çekerken Trabzon, Rize, Bayburt, Uzungöl ve Gürcistan gibi çok yerde çektik. Oyuncu arkadaşlarımız ilk defa kameranın karşı tarafına geçmesine rağmen neler yapılabildiğini çok iyi gösterdiler. Ben hakikaten gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.


Filmin oyuncularından Reşat Hacıahmetoğlu ise, daha önce hiç kamera karşı tarafına geçmediklerini kaydederek,
"Filmi çekmeden önce Cuma abi ile oturup konuştuk. Böyle bir fikrinin olduğunu söyledi. Bizimde daha önceden hiç böyle bir deneyimimiz yoktu. Nasıl yaparız, ne ederiz diye düşündük. Sonra toplandık bir araya geldik. Kamera Pazar günü itibariyle start dedi. Pazar, Pazar Pazar birikti bir emek meydana çıktı. Bizden fazlasını beklemesinler. Amatörüz ama amatöründe en iyi amatörüyüz. O şekilde düşünüyorum" diye konuştu.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2014 - okkesb@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • BİR ÖLÜM & BİR ÖYKÜ & HALNAME
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DENİLİNCE.!
  • 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE HAFTASI
  • *AYNI FAY ÜZERİNDE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI*
  • THE WORLD RALLİES İN THE FACE OF DİSASTER
  • ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA
  • İSTANBUL’UN BÜTÇESİ EMİN ELLERDE
  • YENİLENEN YEREBATAN SARNICI TÖRENLE AÇILDI
  • KIBRISTA NELER OLUYOR.?
  • Kahvaltıya Atılan İmza:*BALIKESİR*
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP