TRABZON SÜMELA AYİNE HAZIRLANDI

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un Yönetmesi Beklenen Ayin İçin Manastır ve Çevresinde Özel Güvenlik Ekipleri ile Birlikte Yaklaşık 300 Görevli Bulunacak

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TRABZON SÜMELA AYİNE HAZIRLANDI

 

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un Yönetmesi Beklenen Ayin İçin Manastır ve Çevresinde Özel Güvenlik Ekipleri ile Birlikte Yaklaşık 300 Görevli Bulunacak.

Trabzon'un Maçka ilçesinde, 88 yıl aradan sonra ilk kez 5 yıl önce, yılda bir kez ayin yapılmasına izin verilen Sümela Manastırı'nda, Hristiyan aleminde "Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü" olarak kabul edilen 15 Ağustos'ta, Ortodokslarca beşinci kez ayin yapılacak.

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönetmesi beklenen ve hazırlıkları tamamlanma aşamasına gelen ayinde, manastırın avlusuna ibadet için yaklaşık 300 Ordodoksun alınması öngörülüyor.

Trabzon Vali Yardımcısı Ertekin: "Misafirlerimizin en uygun, huzurlu ve güvenli şekilde ayinlerini yapmalarını arzu ediyoruz, onun için çalışıyoruz."

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce, 88 yıl aradan sonra ilk kez 15 Ağustos 2010'dan itibaren yılda bir kez, bir günlüğüne Hristiyan Ortodoksların ayin yapmasına izin verilen tarihi Sümela Manastırı'nda, bu yıl da Hristiyan aleminde "Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü" olarak kabul edilen ve kutsal sayılan 15 Ağustos'ta ayin yapılması için hazırlıklara başlandı.

Trabzon Valiliği koordinesinde yürütülen hazırlıklar çerçevesinde, ayine katılacakların güvenlik, konaklama, ulaşım ve sağlık sorunlarının giderilmesi amacıyla tedbirler alınması kararlaştırıldı.

Bu çerçevede Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin başkanlığında, Maçka Kaymakamı Alper Balcı, Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Feyhan Kurnaz, Trabzon Müze Müdürü Nilgün Yılmazer, jandarma, emniyet yetkilileri ve çeşitli kurumların temsilcilerinin katılımıyla toplantı yapıldı. Toplantıda ayin sebebiyle tedbirler ele alındı.

Ayine, manastırın avlusunun alanın dar olması sebebiyle yaklaşık 300 Hristiyan Ordodoks'un alınması planlanıyor. Önceki yıllarda olduğu gibi yine Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönetmesi beklenen ayin sebebiyle manastır ve çevresinde aralarında özel güvenlik ekiplerinin de olacağı yaklaşık 300 görevli bulunacak.

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com, 

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP