CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Bizim Halkımız Gerici Değil, Geri Kalmıştır. Gerici Halktan Yana Görünen, Halk Düşmanı Ya Da Halk Düşmanının Yetiştirdiği Bir Yobazdır.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Bizim Halkımız Gerici Değil, Geri Kalmıştır. Gerici Halktan Yana Görünen, Halk Düşmanı Ya Da Halk Düşmanının Yetiştirdiği Bir Yobazdır.

Değerli dostlar, Atatürk Kurtuluş savaşını yaparken aynı zamanda da eğitim şuraları yapıyor.

Yabancı eğitim yayınlarını takip ediyordu. Niçin.? Çünkü O'na göre esas kurtuluş savaşı eğitim reformlarını gerçekleştirirse kazanılmış olacaktı.

Dış sömürgen yalıngözle görülüp halkın duygu gücüyle tepelenebilir, ama iç sömürgen ancak bilim gözüyle, mikroskopla görülüp halkın akıl gücüyle tepelenebilir. Birinci savaş bilgisiz de kazanılabilir. İkincisi bilgisiz, bilinçsiz kazanılamaz. İç sömürgeni yenmek için Batının görüşüne değil özüne, kendini eleştirme gücüne, devrimci yaratıcı yönüne ayak uydurmak gerekirdi.

Gerçek Atatürkçüler sosyal gelişmeden yana ve iç sömürgene karşıdır. Sahte Atatürkçüler sosyal gelişmeye karşı iç sömürgenlerin emrinde Anayasanın gizli düşmanlarıdır.

Bizim halkımız gerici değil, geri kalmıştır. Gerici halktan yana görünen, halk düşmanı ya da halk düşmanının yetiştirdiği bir yobazdır. Halk bunu bilir ama devletin dokunamadığına halk, hele birleşemeyen tekler halkı türkülerine atasözlerine döker içini.

“Halka Verir Talkını Kendi Yutar Salkımı. Elinden Gelse Yutturur Mu Salkımı.?”

Atatürk olacakları görmüştü; ilk iş Tevhidi tedrisat kanununu çıkarttı.

Bu iki başlı eğitimin teke indirilmesi dogmatik sekter bir eğitim sisteminden evrensel bilgi ve bilim yolunda, düşünce ve vicdan özgürlüğü ile hareket eden bir halk demekti. Atatürk'e niye kızıyorlar.?

Atatürk yaptığı devrimlerin hiç birini halka karşı yapmadı. Saraya karşı yaptı. Saray ve saray çevresinde ki 5 - 10 bin kişiye karşı yapıldı. Halk zaten Türkçe konuşuyordu.

Arapça ile farsça karışımı bir dil olan saray dilini anlamazlardı. Halkın saraya ulaşması imkânsızdı Saray, kapısını kullardan örmüş Türk Halkını içeri almadığı gibi aşağılıyordu. Sarayın doyması için savaşlardan kırılmış ve ezilmiş cahil ama çalışkan bir halk vardı.

Atatürk'ün yaptığı bütün devrimler halk tarafından hemen kabul edilmesinin nedeni halkın menfaatlerini koruyan ilerici devrimler olmasıydı.

Saray yandaşlarının tabii ki hoşuna gitmedi rahatları bozuldu o günden beri kin kusuyorlar. O gün bugün Cumhuriyet'le ve Atatürk ile uğraşıyorlar.

Onlar didindikçe Atatürk büyüyor.

Cumhuriyet Bayram'ının Kutlanmasını engelledikçe Cumhuriyet Yüreklerde büyüyor.

Halkla ve inançla oyun olmaz.

"CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN"

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Yönetimi

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2014 - okkesb@gmail.com,

 

 

29 EKİM RESEPSİYONU İPTAL

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve kaçak sarayda yapılacak özel resepsiyon iptal edildi.

 

İSTANBUL'DAKİ HAVAİ FİŞEK, IŞIK VE LAZER GÖSTERİLERİ DE İPTAL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla akşam Boğaz'da yapacağı havai fişek, ışık ve lazer gösterileri Karaman'daki maden kazası nedeniyle iptal edildi.

Büyükşehir'den yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı 91. yıldönümü kutlamaları Havai Fişek, Işık ve Lazer Gösterileri Karaman'da meydana gelen maden faciası nedeniyle iptal edilmiştir" denildi.

 

AĞAÇLI FUAYEDE RESEPSİYON 

Resepsiyonun yapılacağı fuaye alanı ilk kez AA tarafından görüntülendi. Yer ve duvar kaplamalarında yeşil ve bordo granit kullanılan, yüksek tavanı dikkat çeken alan, ana binanın arka kısmında yer alıyor.

Büyük bir süs havuzunun olduğu bahçeye üç büyük kapıyla açılan ve 20 ağaçla süslenen alanda, küçük kubbe şeklinde 35 aydınlatma bulunuyor. Yeşil granit duvar ve yer kaplamalarının aralarındaki pirinç şerit levha süslemeler ile kapıların üzerinde, Selçuklu süsleme sanatında yer alan yıldız figürü fuaye alanında dikkati çeken ayrıntılar oldu. Alanda, temizlik ve hazırlık çalışmaları sürüyor.

RESEPSİYON İÇİN 2 BİN 500 EŞLİ DAVETİYE GÖNDERİLDİ

Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu sadece mekânıyla değil içeriğiyle de farklı olacak.

Resepsiyon için yaklaşık 2 bin 500 kişiye eşli davetiye gönderildi. Davetliler arasında, valiliklerle irtibat kurularak belirlenen, resmi sıfat taşımayan, bir kurum veya kuruluşu temsil etmeyen çeşitli meslek gruplarından vatandaşlar da ilk kez yer alacak. Şehit yakınları ve gaziler, TSK’nin her rütbesinden temsilciler ile 30 Ağustos'ta olduğu gibi muhtarlar da resepsiyonda bulunacak.

Resepsiyonda devlet erkânı, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçı, yazar ve sporcuların yanı sıra bu yıl ilk kez, seçimlere girmeye hak kazanan tüm siyasi partilerin liderlerine davetiye yollandı.

Davetiye gönderilen konuk sayısı göz önüne alındığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşinin konukları karşılama süresinin de üç saate yaklaşması bekleniyor.

 

KONUKLARA HATIRA PULU HEDİYE EDİLECEK

Görevi devraldıktan sonra Erdoğan'ın verdiği ilk resepsiyon olan 30 Ağustos'ta işlenen "Tarihteki Türk Askerleri" temasının yerini bu resepsiyonda Ankara Seymenleri alacak. Kapıda karşılama sırasında ve salonda seymenlerin yer alacağı resepsiyonda, ikramlarda da Türkiye'nin tüm yörelerinden ve tüm renklerinden örnekler olacak. Resepsiyonda, sahne alacak Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Topluluğu da Türk müziğinden eserler sunacak.

Cumhuriyetin 91'inci yılı dolayısıyla PTT tarafından bastırılan ve üzerinde Beştepe'deki yeni Cumhurbaşkanlığı'nın resminin olacağı hatıra pulları da, resepsiyona gelenlere hediye edilecek.

Resepsiyon için gönderilen davetiyelerde, önceki yıllardan farklı olarak kıyafet konusunda, "koyu renk" dışında bir sınırlama getirilmemesi de dikkati çekti. Davetiyeler hazırlanırken, geleneğe bağlı kalınarak, Fahri Korutürk ve Turgut Özal dönemlerinde olduğu gibi "Türkiye Cumhurbaşkanı" ifadesinin kullanıldığı öğrenildi.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP