TÜRKİYE’DE KEYFİ, CEBERUT, ZORBA REJİM

Türkiye’de keyfi, ceberut, zorba bir rejim var AKP oy kaybedebilir

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TÜRKİYE’DE KEYFİ, CEBERUT, ZORBA REJİM

Türkiye’de keyfi, ceberut, zorba bir rejim var AKP oy kaybedebilir

Sabancı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Ersin Kalaycıoğlu, Amerika’nın Sesi’ne Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu tarafından resmen cumhurbaşkanlığının ilan edilmesi sonrasında da başbakanlık görevine devam etmesini, Anayasayı bir kenara bıraktık, keyfi, ceberut, zorba bir rejimle Türkiye devam ediyor yoluna iddiasında bulundu.

Erdoğan ve Davutoğlu dönemini Amerika’nın Sesi’ne (VoA) değerlendiren Kalaycıoğlu, seçim sonrası yaşanan sürecin anayasaya aykırı olduğunu belirterek, Çok ciddi bir problemimiz var. Anayasa’yı tamamen bir kenara koymuş durumdayız. Hukukun dışında bir gri veya kara bir alanda yol alıyoruzdedi.

"DAVUTOĞLU’NUN DIŞ POLİTİKASI BİR HEZİMET"

Yaptıkları araştırmalar sonucu, seçmen gözünde Davutoğlu’nun dış politikadan kaynaklanan bir artısı olduğuna dair herhangi bir veriye ulaşmadıklarını vurgulayan Kalaycıoğlu, AKP’nin yeni liderinin Dışişleri Bakanlığı dönemini eleştirerek, Davutoğlu’nun dış politikası tam bir hezimet. Başarı olarak sunabileceğiniz hiç bir şey yok dış politikasında. Şu anda Türkiye, Mısır’da İsrail’de ve Suriye’de büyükelçisi bulunmayan bir ülkedir. Hatta Suriye ile İsrail arasında Türkiye’den bizzat Davutoğlu dışişleri bakanı danışmanı olarak çalıştığı görüşmeler sürdürülmekteydi ve Türkiye buna aracılık ediyordu. Şu anda ne Suriye’yle ne İsrail’le konuşabilecek durumdayız. Bunu bir başarı olarak kabul ediyorsanız, benim diyebilecek hiç bir şeyim yok. Sıfır problemli komşuluk ilişkileri diye bir politika önerdi maalesef ilişkilerin sıfırlandığı bir noktaya geldikdedi.

"TÜRKİYE DEMOKRASİDEN UZAKLAŞIYOR"

Kalaycıoğlu, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde dış ilişkilerin seyrinin bazı şartlara bağlı olduğunu belirterek, “Türkiye ile ABD ilişkilerinin başka şekilde gelişmesi için Türkiye’nin demokrasi karnesinin düzeliyor olması lazım. Demokrasiden uzaklaşıyor maalesef Türkiye. Hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti uygulamalarıyla taban tabana zıt uygulamalar içine girdi. Cumhurbaşkanı seçilmiş Erdoğan hakkında çok ciddi şaibeler var. İhale yasasını ihlal ettiğine dair kendi ifadeleri var. Bu kadar suç işlemiş birinin cumhurbaşkanlığı yapması tabii ki çok sorunlu olacaktır hem Türkiye açısından hem de komşularla ilişkiler açısından” dedi.

“YOLSUZLUK, ARTACAK VE YAYGINLAŞACAK”

Erdoğan sonrası AKP oylarında bir miktar değişim beklenilmesi gerektiğini savunan Kalaycıoğlu şunları iddia etti:

“İktisadi durum da o kadar iyi değil, bundan dolayı da bir miktar oy kaybının olması şaşırtıcı olmayacaktır. Türkiye’nin uyguladığı kapitalizm, ahbap çavuş kayırma kapitalizmi. Bunun yolsuzlukla birlikte yürüdüğünü gayet açık bir biçimde gördük. Yolsuzlukların üzerine ciddi ölçülerde gidilemediği sürece Türkiye yurt dışından sermaye çekmeye devam edebilecek bir durumda değil. Yolsuzluğun artacağını ve yaygınlaşacağını varsayıyorum.

Türkçe’de çok güzel bir tabir var. Balık baştan kokar diye. Devleti yönetmekte olanların yolsuzlukla ilgili vurdumduymazlıkları, toplumun genelinde bir çürümüşlüğe neden olacaktır.

Türkiye çok daha fazla yolsuzluk problemlerinin olduğu hukuk düzeninin tamamen zedelendiği, son derece zorba ve keyfi bir yönetime bir kayıldığı bir dönem bizi bekliyor. Bu dönemden Türkiye için ne Avrupa Birliği, ne de NATO müttefikleriyle ilişkilerin daha iyi bir konuma taşınması gibi bir beklenti çıkamaz. Üzüntü ve kaygıyla bakmaktayım ben önümüzdeki döneme.”

Odatv.com

 

ERDOĞAN'A, ÖYLE DEĞİL BÖYLE OLUR DERSİ

Başbakan Merkel’in Partisi Alman Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Hamburg parti teşkilatı Şubat 2015 yılında yapılacak eyalet seçimlerinde milletvekili adaylarını belirledi.

CDU, 23 Ağustos’ta onaylanacak parti kurultayında Alevi kökenli, Hamburg’un tanınmış televizyon program yapımcısı Bedo lakaplı Bülent Kayaturan’ı 25. sıradan eyalet listesinden milletvekili adayı belirledi.

Uzun yıllardan beri Hamburg 1 televizyonunda ‘Oriantal Night’ programının moderatörlüğünü üstlenen Bedo’nun ailesi aynı zamanda Hamburg Altona Alevi Kültür Merkezi'nin de kurucularından.

CDU Hamburg parti yönetiminden yapılan açıklamada, Hamburg’da farklı kültürlerden insanların yaşadığından hareketle, adayların göçmen kökenli olmasına titizlik gösterildiği belirtildi. Açıklamada kültürel çeşitliliğin önemi vurgulandı.

Ayrıca, adayların belirlenmesinde kadın kotasına özen gösterildi.

Süheyla Kaplan / Hamburg - Odatv.com

 

 Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • ÜSKÜDAR’DA DEĞİŞİM DAHA HIZLI OLACAK
  • Hırsıza hırsız olduğunu unutturursan sana ahlak dersi verir.
  • HASAN H. GÜNER RAKİPLERİNE FARK ATIYOR.!
  • SEÇİMLERİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
  • HANÇER; HANÇERLENDİ.!
  • Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın
  • SİVİL TOPLUMUN AFET SINAVI
  • İKTİDAR MUTLAKA YOZLAŞTIRIR
  • Vekalet Savaşları
  • CHP & TİP ARASINDA İŞ BİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP