ASKER, POLİS VE KAYMAKAMLAR TUTUKLANACAK

Kürt Özgürlük Hareketi Olarak Bu Operasyonlara Karşılık Vereceğiz. Kürt Özgürlük Hareketi'nin Bu Tutuklamaları Yapma Hakkı Vardır.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ASKER, POLİS VE KAYMAKAMLAR TUTUKLANACAK

Kürt Özgürlük Hareketi Olarak Bu Operasyonlara Karşılık Vereceğiz. Kürt Özgürlük Hareketi'nin Bu Tutuklamaları Yapma Hakkı Vardır.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu “AKP'nin tutuklamalarına karşı, halka karşı suç işleyen askerleri, polisleri ve kaymakamları tutuklayacaklarını” söyledi.

PKK’ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı’na konuşan PKK yöneticisi Mustafa Karasu, çok tartışılacak açıklamalar yaptı.

Karasu’nun Sizin AKP’nin bu soykırım operasyonları karşısında tutumunuz nasıl olacak şeklindeki soruya verdiği yanıtta şu bölüm dikkat çekti:

“(…) Zaten Kürt sorununda çözüm zihniyeti ve politikası olmadığı için bu operasyonlar yapılmaktadır. Bu açıdan siyasi soykırım operasyonları tamamen demokrasi karşıtı, özgürlük karşıtı, Kürt sorununun çözüm zeminini ortadan kaldırmak, Kürt sorununun çözümünü isteyen güçleri sindirmek için yapılan operasyonlar olarak görüyoruz.

Bu nedenle Kürt Özgürlük Hareketi olarak bu operasyonlara karşılık vereceğiz.

Daha önce KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı da bu yönlü açıklamalar yaptı. Yine Yürütme Konseyi üyeleri de bu tutuklamalar karşısında gerillanın da harekete geçeceğini ve misillemede bulunacağını söyledi. Ayrıca Kürdistan'da işgalci, sömürgeci, kültürel soykırımcı kurum sorumlularının ve Kürt halkına karşı suç işleyenlerin tutuklanacağını ilan etti.

Dolayısıyla Kürt Özgürlük Hareketi de AKP'nin tutuklamalarına karşı kendisi de halka karşı suç işleyen askerleri, polisleri, kaymakamı, devlet memurlarını, AKP’ye işbirlikçilik yapan güçleri tutuklayacak ve kendi hukuku çerçevesinde yargılayacaktır. 

Bu da Kürt halkının, Kürt Özgürlük Hareketi'nin hakkıdır. Kürdistan'da meşru olmayan güç Türk devletinin askeridir, polisidir, yargı gücüdür, mahkemeleridir. Bunları tanımıyoruz. Türk devleti demokratikleşmediği müddetçe de ordusu da işgalcidir, polisi de işgalcidir, yargısı da kültürel soykırımcıdır, siyasi soykırımcıdır.

Kürt halkının üzerinde baskı kurmak ve Kürt halkının iradesini kırıp teslim almayı hedefleyen kurumlardır.

Bu açıdan da Kürt Özgürlük Hareketi AKP'nin, Türk devletinin siyasi soykırım operasyonları karşısında Kürt halkının özgürlük ve siyasi iradesi olarak suçlu olan devlet görevlilerini de, AKP’lileri de tutuklayacak, evrensel hukuk ve insan hakları çerçevesinde yargılamasını yapacaktır.

KİMSE İTİRAZ EDEMEZ

Kürt Özgürlük Hareketi'nin bu tutuklamaları yapma hakkı vardır. Türk devletinin tutuklamaları meşru olacak, öldürmeleri, yargılamaları meşru olacak, ama Kürt halkının özgürlük iradesi olan Kürt Özgürlük Hareketi'nin adalet kurumlarının yargılaması meşru olmayacak, buna karşı çıkılacak! Bu kabul edilemez.

Bu tür yaklaşım içinde olanlar kültürel soykırımcı Türk devleti ve AKP gibi düşünenlerdir. Bu tür düşünmelerin de Kürt Özgürlük Hareketi açısından, Kürt halkı açısından hiçbir değeri ve anlamı yoktur.

Bu açıdan Kürt Özgürlük Hareketi bu tutuklamaları yaptığında hiç kimse bu tutuklamaları niye yapıyor diye itiraz edemez.

Ancak AKP Hükümeti’nin siyasal soykırım operasyonlarına ve tutuklamalara karşı çıkılır, bunun için aktif mücadele verilirse o zaman bu tür taleplerin, itirazların anlamı olabilir. Ama AKP'nin politikalarına karşılık vermeyen, AKP'nin politikalarına sessiz kalan hiç kimse Kürt Özgürlük Hareketi'nin meşru uygulamalarını, meşru tutuklamalarını ve yargılamalarını eleştiremez ve bu yönlü değerlendirmede bulunamaz. (…)” 

Odatv.com

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2014 - okkesb@gmail.com,

 

 

ÇÖZÜM SÜRECİ YOL HARİTASI HARAKİRİ

Çözüm Süreci konusunda HDP ile hükümet yeniden yola devam etme kararı alırken Kandil yan çizmeye başladı. Murat Karayılan 'yol haritası harakiri' dedi.

Geçtiğimiz hafta hükümet ile HDP arasındaki görüşmelerden çözüm sürecine yol haritasıyla devam etme kararı çıkmıştı. Kandil ise sürecin yol haritasına uymaya niyetli olmadığını açıkça ilan etti. Mesajda en üst noktadan geldi. Murat Karayılan “yol haritası PKK'ye harakiri yaptırmak" dedi.

Kürtçe Azadiya Welat gazetesine mülakat veren Murat Karayılan, çözüm sürecinin iki yıla yakın bir süredir devam ettiğini hatırlatarak, "Ama artık çözüm süreci olmaktan çıktı" dedi.
YOL HARİTASI HARAKİRİ

HDP ile hükümetin geçen hafta anlaştıkları yol haritasına konusunda açıklama yapan Murat Karayılan 'harakiri' diyerek şunları söyledi; 
-"Yol haritasını görmedik. Öyle 'gerilla nasıl teslim olur' gibi bazı cümlelere yol haritası denilmez. Yol haritası, nasıl bir yola girileceğini ve yürüneceğini gösterir. AKP'nin yol haritası ise çözüm içermiyor. AKP'nin istediği PKK'nin kendisine 'Harakiri' yapmasıdır. Bizden istediği budur ama bu mümkün değil. "

SANKİ BİZ SÜRECE ÇOK MUHTACIZ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "sürece mecbur değiliz" yönündeki açıklamasına da yanıt veren Murat Karayılan şunları söyledi;

-"Sanki biz çok muhtacız. Öyle değil. Şimdi Kürt siyasetinin eli her zamankinden daha güçlüdür. Bülent Arınç ve devlet yetkililerinin tümü bilmeli ki PKK'nin seçenekleri çoktur. Hele Kürt sorununun tüm hacmiyle gündeme girdiği, kamuoyu kazandığı bu dönemde, tüm eski bariyerler yıkıldı. PKK bu dönemde hiç kimseye muhtaç değildir. Ama kuşkusuz Kürt halkı ve Türkiye halkı barışa, kardeşliğe, dostluğa, birlikte yaşama ihtiyaç duyuyor. Ama herkes bilmeli ki kimsenin AKP'ye ihtiyacı yok."

Abdullah Öcalan'ın 2012 Mart Nevruzu'nda yayınladığı deklarasyon ile sürecin başladığını hatırlatan Karayılan, PKK'nın çekilmeyi durdurmasının suçunu da hükümete attı.


HÜKÜMET YAPMADI ÇEKİLMEYİ DURDURDUK
“Çözüm süreci kapsamında AKP'nin bugüne kadar tek bir şey yaptığını” öne süren
Karayılan, şöyle konuştu:

-"Tek bir şey yaptılar. Bir kanun çıkarttılar. AKP bir bütün olarak seçim hesabıyla yaklaşıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı. Kazanıp kazanmayacağı net değildi. Çatışmasızlık sürecinin devam etmesini istiyorlardı. Kürt tarafı ise bir adım atılmasını istedi. Onlar da kanun çıkardı. Çerçeve yasası dışında herhangi bir yasal tedbir geliştirilmedi. Pratikte de gerekenler yapılmadı. Ayrıca ateşkes için gerekli koşullara da uymadılar."

Karayılan, "Eğer onların zihniyetinde çözüme yer olsaydı adım atarlardı. Atmadılar. Zihniyelerinde Kürtleri oylama ve zayıflatma var" iddiasında bulundu.

PKK ÖZERKLİK İSTİYOR

Murat Karayılan, İngiltere, İspanya, Belçika, İsviçre, Latin Amerika, Kanada, Hindistan ve Rusya'da sorunlar nasıl çözüldüyse Türkiye'nin de çözüme gelmesi gerektiğini belirterek "Çözüm de özerkliktir" dedi.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2014 - okkesb@gmail.com,

 

 

KCK'LI MUSTAFA KARASU AÇIKLAMASI

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, PKK'ya Yakın Yayın Yapan Sterk TV'ye Erdiği Röportajda Önemli Açıklamalarda Bulundu.

Karasu verdiği röportajda, Ulus devlet kurma fikrinden vazgeçtiklerini, 'Eskiden devlet kurma anlayışı vardı. Bundan vazgeçtik.' ifadeleri ile dile getirdi.
PKK'ya yakın çizgide yayın yaptığı bilinen Sterk TV’de  KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu ile yapılmış bir röportaj yayınlandı. Karasu, HDP çok önemli bir projeolduğunu belirterek, 'Doğru anlaşılırsa Türkiye’nin demokratikleşmesi Kürt sorunun çözümü yakınlaşır. Doğru anlaşılmaz, bu proje tıkatılırsa herkes vebal altına girer' ifadelerini kullandı. Öte taraftan HDP'nin kurulma amacını anlatran Karasu, ulus devlet kurma fikrinden vazgeçtiklerini, 'Eskiden devlet kurma anlayışı vardı. Bundan vazgeçtik.' sözleri ile işaret etti.

ULUS DEVLET KURMAKTAN VAZGEÇTİK

Bir Stratejik Proje Olarak HDP İle Türkiye Sınırlarında Türkiye’nin Demokratikleşmesi İçinde Kürt Sorununu Çözmeyi Hedefliyoruz.

"Eskiden devlet kurma anlayışı vardı. Bundan vazgeçtik. Solun da böyle bir anlayışı vardı. 'Ulusların kaderini tayin hakkı’ devlet kurma olarak anlaşılıyordu. Bunun doğru olmadığı, ulusların devlet kurmadan da özgür ve demokratik yaşam içinde kendi kaderlerini tayin edebileceği yaklaşımı Böyle bir paradigma içindeyiz.

HDP ile Türkiye sınırlarında Türkiye’nin demokratikleşmesi içinde Kürt sorununu çözmeyi hedefliyoruz. Bu bir stratejik projedir. Yani paradigma, strateji değiştirmemizin getirdiği bir sonuçtur. Artık eğer sürekli bir kavgayla, savaşarak devlet kurup sorunu çözmeyeceksek; böyle bir çözüm anlayışımız yoksa yeni çözüm anlayışına uygun bir mücadele, bir siyasi çözüm yöntemidir. HDP’yi öyle anlamak lazım. BDP ise, demokratik özerklik, Kürt sorununu demokratikleşme, HDP ile çözme hedefine giderken Kürdistan’da demokratik özerkliği inşa edecek sivil toplum projesini ortaya çıkaracak. DTK - Demokratik Toplum Kongresi sivil toplum örgütlenmesinde demokratik anlayışla toplumun örgütlenmesini sağlayacak bir BDP modeli ortaya çıkıyor."


Karasu, geçmişte sol ve burjuva partilerinin her şeye hakim olmak amacıyla, kadın, gençlik kolları gibi oluşumlarla devlet gibi her alanda örgütlenip bir anlamda 'Protodevlet’ oluşturduklarını söyledi. PKK’lı Karasu, bu yapılanmanın iktidar, devleti ele geçirmenin modeli olduğunu, kendilerinin bu parti anlayışında olmadıklarını söyledi. Karasu,'Önderlik’ olarak nitelendirdiği Abdullah Öcalan’ın Halkların Demokratik Kongresi (HDK ) içinde biri 100 kişilik düşünce, politika üretecek bir meclisin yanı sıra Türkiye’deki bütün demokratik özerk bölgelerin temsilini yapan 500 kişilik meclis önerdiğini anlattı. Mustafa Karasu, şöyle devam etti:
"Önderlik, HDK’yi halkların demokratik partisinin toplumsal zemini yapmak istedi. Eskiden olsa bir parti her şeye nüfuz ederdi. HDK’deki iki meclis HDP’nin tabanı, olacak, siyasetini yapacak. HDP tüm toplumu örgütleyecek değil. Doğru bir örgütlenme ile toplumun bütün kesimlerinin kendisini örgütlemesini teşvik edecek. BDP de tabandan örgütlenecek. Her şeye gelip HDP karışacak. BDP, DTK örgütlenecek. Toplum kendisini tabandan örgütleyecek. HDP de onun siyasetini yapacak. Toplum kendisini örgütleyecek BDP de onun üzerine politika yapacak. Doğru politika ile halkın oyunu alacak. O politika ile o örgütlenme arasında bir uyum olacak. BDP’nin bütün örgütlenmelere nüfuz edeceği yaklaşımı yanlış. Bazıları, ‘Her şey bizim kontrolümüz altında olsun’ diyor. İyi koordine, uyum olsun. Ama bir parti her şeyi kontrol edemez. O eski, devletçi paradigmadır, Eskiden komünist, sosyalist, burjuva partileri de öyle örgütlenirdi. Şimdi öyle olmayacak. Tabanda örgütlenme örgütlü güçlere olacak. Her şeye sahip olma anlayışı kolay anlayıştır. Onun devri geçti."


Karasu, yöneticiler dâhil herkesin demokratik zihniyet içerisinde uyum içinde çalışması gerektiğini, DTK’nın da HDP’nin toplumsal ayağı, siyasi gücünün toplumsal zemini olacağını anlatırken, şöyle devam etti:

"BDP’de geçmişte 'İki derece arada kalma’ anlayışı vardı. BDP’liler 'Bizim kontrolümüzde değil’ diye yakınıyorlardı. Zaten her şey senin kontrolünde olmayacak. Toplum kendi kendini yönetecek. Sen sadece siyasetin, yaklaşımınla uyumlu olacaksın. 'Demokratik Bölgeler Partisi’ olursa HDP’nin toplumsal zeminini hazırlayacak, güçlendirecek. Biz demokratik, konfedarasyondan, toplumun kendi kendisini örgütlemesinden, komünden, bahsediyoruz. Sovyetler Birliği’nde daha sonra tüm demokrasinin ortadan kalktığı sistemden söz etmiyoruz. Komünler, meclisler demokratik konfederasyon şeklinde örgütlense Sovyetler Birliği öyle otoriter rejime gitmezdi. Eski parti anlayışı parti yönetiminde olmayacak. Yeni bir modeldir yetersiz anlayışlar, sorunlar olabilir. Zaman içerisinde aşılabileceğini biliyoruz. HDP çok önemli bir projedir. Doğru anlaşılırsa Türkiye’nin demokratikleşmesi Kürt sorunun çözümü yakınlaşır. Doğru anlaşılmaz, bu proje tıkatılırsa herkes vebal altına girer. Bu proje BDP’nin yerine isim değişirilerek yeni BDP kurmak değil. Kimse öyle anlamalı. Anlarsa yanlış anlar. Türkiye genelinde siyaset yapan demokratik bir parti olacak."


Mustafa Karasu, HDP’nin geniş kesimleri kapsayacak ancak Radikal karakterleri olacağını ifade ederken. "Radikal demokratik parti olacak. Çünkü Türkiye’nin sorunlarını öyle liberal yaklaşımlarla palyatif tedbirlerle kimi küçük adımlarla çözülemez. Türkiye’deki bütün sorunlar köklü adımlar, köklü çözümler bekliyor. Bu bakımdan diyoruz; HDP Radikal Demokratik Parti olmaz zorundadır" iddiasında bulundu.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP