KAHRAMANMARAŞLILARIN KURTULUŞ YÜRÜYÜŞÜ

Kahramanmaraşlılar Kurtuluşlarının 95.Yılı Anmasını Trabmarder’in de Katılımıyla İstanbul’da Yaptılar

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KAHRAMANMARAŞLILARIN KURTULUŞ YÜRÜYÜŞÜ

Kahramanmaraşlılar Kurtuluşlarının 95.Yılı Anmasını Trabmarder’in de Katılımıyla İstanbul’da Yaptılar

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılı anma ve kutlama etkinliği İstanbul da yaşayan binlerce yurttaşımızın katılımıyla 15 Şubat 2015 Pazar günü Beyoğlu’nda gerçekleştirildi.

2011 yılında Kahramanmaraş Platformunun organizasyonundan sonra Taksim’e çıkmaya hasret kalan Kahramanmaraşlılar TRABMARDER’in öncülüğünde 12 Şubat Kurtuluş Bayramı İstanbul yürüyüşünü Tünel Meydanı ile Galatasaray Meydanlarında gerçekleştirildi.

Trabzon ile Kahramanmaraş insanları arasında kökü 1500’lü yıllara dayanan dostluk ve kardeşliğin merkezi olmayı ilke edinen ve Türkiye’de sivil toplum kuruluşları tarihinde bir ilke imza atarak kurulan TRABMARDER yeni olmasına rağmen, gönüllere köprü attı.

Geçtiğimiz ay kurulan Trabzon Kahramanmaraş Kardeşlik Köprüsü Derneği 4 yıllık hasrete son vererek Kahramanmaraşlılarla birlikte Tünel’den Taksim’de yürüyüş gerçekleştirdi.

İstanbul’daki 12 Şubat Kurtuluş Bayramına başta organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Andırın Derneği Başkanı Hamdi Çam, Trabzon Kahramanmaraş Kardeşlik Köprüsü Derneği Kurucu Başkanı Ökkeş Bölükbaşı ve Başkanvekili Eyüp Kadir Kılcı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte il ve ilçe dernek yöneticileriyle üst düzey bürokratlarımız katıldı.

İstiklal caddesi Tünel önünde toplanan Kahramanmaraşlı hemşeriler saat 12.00 de Tünel’den Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdüler. Kurtuluş Anması Galatasaray Lisesi önünde 12 Şubat Kurtuluş Bayramı basın açıklamasıyla son buldu.

TRABMARDER'in İstanbul Valiliği Etkinlik İzin Belgesi

 

Bu iznin alınmasından sonra Hamdi Çam;

Kahramanmaraşlılara şu çağrıyı yapmıştı. 

İstanbul’daki K.Maraş derneklerinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu

Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunun 95. yılı münasebetiyle İstanbul’daki Kahramanmaraşlılar olarak 15 Şubat pazar günü saat 11.00-13.00 saatleri arasında istiklal caddesi Tünel önünde saat 11.30 da toplanılacaktır.

İstanbul’da 15.000 ANDIRINLI 100 bin Kahramanmaraşlı hepimiz sütçü imamız diyerek istiklal caddesi Tünel önünde olacaktır.

Ben şunu çok iyi biliyorum ki sevgili ANDIRINLI hemşerilerim beni orda yalnız bırakmaz. Hepinizi çok seviyorum pazar günü saat 11.30 da sizleri İstiklal Caddesi TÜNEL Önünde bekliyorum.

HAMDİ ÇAM İstanbul Andırın Der. Ynt. Kur. Bşk.

 

Yürüyüş ve anma günü için birkaç pankarttan başka bir şey yapmayan, sadece tabela derneği durumundan öte gidemeyen birkaç dernek ise Başkanları haricinde temsil edilemezken, Kahramanmaraş’ın sivil toplum camiasında çok önemli bir yere ve değere sahip Kahramanmaraş Okutma ve Yardımlaşma Derneği,

Ve son dönemin en popüler derneği Kentmaraşder'in yöneticileri alanda ve yürüyüşte olmalarına rağmen basın bildirisinde isimlerine yer verilmemiş olması ve okunmaması, buna rağmen alanda hiç olmayanların basın bildirisinde isimlerinin yazılması çok çarpıcı dikkat çeken ve eleştirilen ayrıntıydı.

Organizasyonun yasal sorumluluğunu üzerine alarak tüm resmi girişimleri yürüten TRABMARDER’e de görmezden gelindi.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb – web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, -okkesb@telmar.net

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2015 okkesb61@gmail.com,

TRABMARDER -Trabzon kahramanmaraş Kardeşlik Köprüsü Derneği ile Kahramanmaraş Okutma ve Yardımlaşma Derneği Ve son dönemin en popüler derneği Kentmaraşder'in yöneticileri alanda ve yürüyüşte olmalarına rağmen, bildiriyi hazırlayan ayrımcı Tabela Dernekçileri basın bildirisinde bunların isimlerine yer vermediler.

Diğer Haberler

  • BİR ÖLÜM & BİR ÖYKÜ & HALNAME
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DENİLİNCE.!
  • 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE HAFTASI
  • *AYNI FAY ÜZERİNDE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI*
  • THE WORLD RALLİES İN THE FACE OF DİSASTER
  • ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA
  • İSTANBUL’UN BÜTÇESİ EMİN ELLERDE
  • YENİLENEN YEREBATAN SARNICI TÖRENLE AÇILDI
  • KIBRISTA NELER OLUYOR.?
  • Kahvaltıya Atılan İmza:*BALIKESİR*
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP