CAN KAYIPLARINDAN AKP SORUMLU

AKP hükümetinin İç Güvenlik Paketi tartışmalarında toplumu yanılttığını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Pakette 132 madde var.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

DEMİRTAŞ: EGE'DEKİ CAN KAYBINDAN AKP SORUMLU

AKP hükümetinin İç Güvenlik Paketi tartışmalarında toplumu yanılttığını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Pakette 132 madde var.

AKP'nin açıkladığı 2 madde bonzai ve molotof maddeleridir. Eğer AKP 130 maddeyi geri çekip, bu iki maddeyi pakette tutarsa biz de paketin geçmesini destekleriz' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul programı kapsamında Çağdaş Esnaf Sanayici ve İşverenler Derneği'ni (ÇAĞSİAD), Bağcılar Vizyon Plaza'daki merkezlerinde ziyaret etti. Ziyarette Demirtaş ve HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu'yu ÇAĞSİAD Genel Başkanı Hasan Hüseyin Türkeş, ÇAĞSİAD Genel Başkan Yardımcısı Sinan Aktaş karşıladı. Ziyaret öncesi açıklama yapan ÇAĞSİAD Genel Başkan Yardımcısı Sinan Aktaş, Demirtaş'ın kendilerini ziyaret etmesini anlamlı bulduklarını söyledi. Çağdaş toplum inancını taşıyan esnaf ve iş adamlarının birlikteliğinden bir güç ortaya çıkarmayı misyon edindiklerini belirten Aktaş, "Çağdaş birer yurttaş olarak birlikte yaşamanın ve ortak duyguları paylaşmanın erdemine ulaşmayı amaçladığımızı belirterek derneğimiz küçük ve ortak ölçekli işletmelerin sahip olduğu KOBİ tarzını benimseriz. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a KOBİ'lerin sorunlarını ve çözüm önerilerimizi aktarma imkânımız olacaktır bu ziyarette. Önerilerimizin dikkate alınmasını ve bu konuda politikalar üretmelerini talep etmekteyiz. Meclis'te bu sorunlarımızı dile getirmelerini ve takipçisi olmalarını istiyoruz. Demirtaş'ın ziyareti bize umut vermiştir kendisine şükranlarımızı iletiyoruz" diye konuştu.

'AKP EKONOMİYİ ADETA REHİN ALMIŞ'

Aktaş'ın ardından konuşan Demirtaş ise, Türkiye'de gelir dağılımda büyük bir adaletsizlik olduğunu belirterek, bunun ortadan kaldırılması için politikalar üretmek gerektiğini söyledi. Türkiye'de sadece bir bölgedeki rezervlerin tüm Ortadoğu'ya yeteceğini belirten Demirtaş, buna rağmen Türkiye'de "ekonomik büyüme" olarak sunulanın balona benzer bir büyüme olduğunu söyledi. Türkiye'de kaynakların olduğunu belirten Demirtaş, "Ancak bu para bizim paramız değil. Çünkü Türkiye'deki ekonomi pamuk ipliği ile siyasete bağlanmıştır. AKP ekonomiyi adeta rehin almış, AKP'nin Türkiye'deki miyadı dolmuştur, ancak muhalefet partilerinin eksikliğinden dolayı AKP iktidarını devam ettirmektedir" diye konuştu.

'EGE ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ ÖLÜMDEN AKP SORUMLU'
Ege Üniversitesi'nde ülkücü grubun Kürt öğrencilerin standına saldırması ile başlayan ve Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun yaşamını yitirdiği, 3 öğrencinin de ağır yaralandığı olaya ilişkin de konuşan Demirtaş, Ege Üniversitesi'ndeki olayların iyice araştırılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, "Ne olursa olsun ortada bir can kaybı var. Düşüncesi, fikri ve kim olduğu hiç önemli değildir. Her seçim döneminde üniversiteler birileri tarafından bu şekilde karıştırılmaktadır. Ve ben sanmıyorum ki bu olayların AKP'den habersiz yaşandığını. Çünkü 150 kişilik bir grup öğrenciler dışındaki kişilerin de içinde yer aldığı bu grup üniversiteye giriyor ve ortada ne bir polis ne de bir güvenlik görevlisi var. Çıkan kavgada bir yaralanma oluyor. Ambulans olay yerine 45 dakika sonra geliyor. Ölen yurttaşın annesinin babasının acısını paylaşıyorum. Ve olayın derinlemesine araştırılmasını istiyoruz" dedi.

'PAKETTE 132 MADDE VAR, AKP 2'SİNİ SÖYLÜYOR'
Demirtaş, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Gazetecilerin Meclis'te görüşülmesine devam edilen "iç güvenlik paketi" ne ilişkin sorusu üzerine Demirtaş, AKP hükümetinin bu konuda yalan söylediğini ve kamuoyunu yanılttığını söyledi. Demirtaş, "AKP iktidarı yalan söylüyor. Çünkü pakette toplamda 132 madde var. AKP sadece bunların ikisini açıklıyor. AKP'nin açıkladığı 2 madde bonzai ve molotof maddeleridir. Eğer AKP 130 maddeyi geri çekip, bu iki maddeyi pakette tutarsa biz de paketin geçmesini destekleriz. Biz halkımız sokakta dayak yemesin diye milletvekilleri olarak Meclis'te dayak yedik. Yeter ki halkımız sokakta dayak yemesi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa'ya aykırı hareket ettiği görülmektedir. Çünkü Meclis'ten geçen bir yasa Cumhurbaşkanına gider ve o da bunu ya reddeder ya da onaylar. Ancak Cumhurbaşkanı henüz yasa Meclis'ten geçmeden yasayla ilgili taraflılığını belli ederek Anayasa'yı ihlal ediyor. Zaten Anayasa'yı takmadığını söylüyor ama bari bu kadar belli etmesin" dedi. 

ÇAĞSİAD üyeleri Demirtaş'a ziyaretinden ötürü bir plaket hediye ederken, toplantı basına kapalı olarak devam etti. DİHA

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mart.2015 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mart.2015 - okkesb@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • SEÇİMLER, GAZETECİLER VE *HAVALA*
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADIN
  • ÜSKÜDAR’DA DEĞİŞİM DAHA HIZLI OLACAK
  • Hırsıza hırsız olduğunu unutturursan sana ahlak dersi verir.
  • HASAN H. GÜNER RAKİPLERİNE FARK ATIYOR.!
  • SEÇİMLERİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
  • HANÇER; HANÇERLENDİ.!
  • Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın
  • SİVİL TOPLUMUN AFET SINAVI
  • İKTİDAR MUTLAKA YOZLAŞTIRIR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP