DIŞARIDAN DEKAN İSTEMİYORUZ.!

Fakülte İçinde, Dekanlığa Atanabilecek Nitelik Ve Deneyimde 20'nin Üzerinde "İletişimci" Profesör Varken Dışarıdan Dekan İstemiyoruz.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

DIŞARIDAN DEKAN İSTEMİYORUZ.!

 

 

Fakülte İçinde, Dekanlığa Atanabilecek Nitelik Ve Deneyimde 20'nin Üzerinde "İletişimci" Profesör Varken Dışarıdan Dekan İstemiyoruz.!

 

 

Eski Dekan Yusuf Devran'ın öğrenci ve öğretim üyelerine dönük baskıcı tutumuyla aylarca gündemden düşmeyen Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde dekan sorunu sürüyor. Fakülte; öğrencilerin mesleğe hazırlandığı ajansın kapısına kilit vuran, sosyal medyada kendisini eleştiren bir öğrenciyi savcılığa şikâyet eden, bazı öğretim üyelerinin istifasına neden olan Yusuf Devran'dan sonunda kurtuldu ama "asil" bir dekana hala kavuşamadı. Üstelik fakülte içinde, dekanlığa atanabilecek nitelik ve deneyimde 20'nin üzerinde "iletişimci" profesör varken.!

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat fakülte içindeki profesörlerin hiç birini dekanlığa layık görmemiş olmalı ki, o koltuğu "şimdilik" ve "vekâleten" Prof. Dr. Selma Ulus'a emanet etti.

 

ÜNİVERSİTELER SİYASETİN VESAYETİNDEN KURTARILSIN

Rektör Bey'in "Atayamıyorum. Yukardan baskı var." dediği duyumlarını bir yana bırakıp, çok manidar bir duruma dikkat çekelim. Bu durum, vekil dekan Selma Hoca ile ilgili neden "şimdilik" kaydını düştüğümüzü de açıklamış olacak.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, 2 Haziran 2015 günü, memurlar.net sitesine kadro ilanı verdi (ilan no: 32303). Yaygın medyadan da Milliyet'te yer alan ilanla İletişim Fakültesi'ne bir profesör, bir de doçent arandığı duyuruldu. Malum, dekan atanabilmek için profesör olmak gerek. Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, Gazetecilik Bölümü/Genel Gazetecilik Ana Bilim Dalı'na atanacak o bir profesörde "siyaset, din, kültür ve bilgi sosyolojisi alanlarında çalışmış olma" koşulunu aradığını açıkladı. Yani "adama göre ilan" ile bir anlamda adayını ilan etti: Prof. Dr. Ergün Yıldırım. Ergün Yıldırım önce Genel Gazetecilik Bölümü'ne profesör olacak, sonra da dekanlığa atanacak. Şimdi yorumlar bu yönde.

 

 

Peki, Ergün Yıldırım Kim.?

İslami kesimin son dönemde öne çıkan ismi. İktidara yakın Yeni Şafak gazetesindeki yazılarında ve twitter hesabında Recep Tayyip Erdoğan'a açıkça övgüler yağdıran, AKP ve Cemaatler kitabının yazarı. Bir dönem Ülke TV'de İskele Sancak programının danışmanlığını yapmış, muhafazakâr dergilerde yazı yazmış, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu, halen Yıldız Teknik Üniversitesi'nde çalışan, Sosyal Teori, din ve siyaset uzmanı bir isim.

Yeni Şafak'taki yazı arşivinde, internette ve twitter hesabında yapacağınız kısa bir gezinti Prof. Yıldırım'ın kimliği, dünya görüşü, bilim insanlığı, çalışan kadına bakışı hakkında bolca ipucu sunuyor. Ancak bu ipuçlarından hiç biri "İletişim Fakültesi dekanlığına hangi bilimsel vasfıyla layık görüldü?" sorusuna yanıt oluşturmuyor.

Medyaya çok önemli gazeteciler yetiştirmiş Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunları olarak fakültemizin ideolojik kadrolaşmalarla geriletilmesine karşı çıkıyoruz.

Fakültemize dışardan din sosyoloğunun değil, içerden iletişimci bir ismin dekan olarak atanmasını istiyoruz.

Üniversitelerin siyasetin vesayetinden kurtarılması için tüm atamaların liyakat, bilimsel birikim, hakkaniyet ve objektiflik ölçütlerine göre yapılması gerektiğine inanıyoruz.

Marmara Üniversitesi

İletişim Fakültesi Mezunları Derneği

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Haziran.2015 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, okkesb@telmar.net,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Haziran.2015 - okkesb61@gmail.com,

 

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP