VALİ KİM, KAYMAKAM KİM.? HALKIM BEN HALK.!

"Vali kim, kaymakam kim? Halkım ben halk.!" Diyerek Tepki Gösteren Rizeli Kadınlar Yerlerde Sürüklendi...

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

VALİ KİM, KAYMAKAM KİM.?

 

HALKIM BEN HALK.!

"Vali kim, kaymakam kim? Halkım ben halk.!" Diyerek Tepki Gösteren Rizeli Kadınlar Yerlerde Sürüklendi...

Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi için Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavrun Yaylası'na tepkiler nedeniyle sokulamayan iş makineleri, vadinin arka tarafındaki Samistal Yaylası'na komando birlikleri eşliğinde getirilerek yol çalışması başlatıldı.

AKP'nin valisi Erdoğan ağzıyla.! Direnişçiler için; "Lüks araçlarıyla gelmişler" Dedi.

Karadeniz Bölgesi’ndeki 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol projesi için Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavrun ve Samistal yaylalarına iş makinelerinin girmesine izin vermeyen vatandaşlar bölgede nöbet tutmayı sürdürüyor.

YORUMLAR

Ismail Yıldırım Nihayet halk olduğunuzu anladınız haklı davanızı bizlerde destekliyoruz para uğruna cennetimizi ceheneme benzetmeyin

 

Serdar Saran aslan nenem benim..

 

Hasan Sahinbas Seni vali yaban ben kaymakam yaban ben basbakan yaban ben cumhurbaskani yaban ben bu gortugun nene yanlis yabanin kirtlaguni keser biltunuzmi. Ey camati musliman agzuna sagluk nene

 

Nilay Koc Koşa koşa oy vermeye gidermesiniz tayibe.

 

Ersan Karaca Dogudan olsan terörist derler ferhat encü halkin iradesine silah cekip terorist dediler sende artik teröristsin teyzem selam olsun sana sizinleyiz dağlarin cocuklarindan denizin cocuklarina selam olsun.

 

Sevgi Yayık Öz Bir sürü baraji protesto ettiniz yinede ilk fırsatta barajcılara oy verdiniz ne ayaksiniz siz...

 

TC Metin Nalçakar SECİM ZAMANIDA RİZENİN EVLADI DİYE TAYYİPE OY VERMEK İÇİN KOŞA KOŞA SANDIĞA GİDERKEN İYİDİ ..

 

TC Bayan Muzaffer Garn cumhurun başkanı bak hemşerilerine ne demişler HALKIM ben ya işte bu işler böyle

 

Savas ER oyunuzu hirsizlara verin sonrada direnin onlarin haksizliklarina , bu ne pehriz be ne tursu lahanasi, yanlis olan bir sey var.?.!.!.!

TC Bayan Muzaffer Garn Artvin Cerattepe için Yeşil Artvin Derneği'nin başlattığı imza kampanyasında destekçi sayısı 14.888'e ulaştı. Memlekette yeşil alan kalmayacak arkadaşlar oksijen alamayacağız beyniniz oksijen almazsa ne olur düşününün biz milletiz bu ince ayrıntıyı düşünmek lazım bu vatanı satana yolsuzluklara Atatürk ilkelerine karşı gelene bizde karşı geliriz çünki biz MİLLET’iz

 

Ahmet Öztuncer Birbirimizi suçlamaya gerek yok. Bu, en çok, doğamıza bu kıyımı yapanların hoşuna gider... Şimdi doğa kıyımına karşı çıkan Rizeliler iyi bir şey yapıyor, onları destekleyelim. Hayat, iyi bir öğretmendir. Hiç değilse bir kısım insanımızın bundan ders çıkaracağını umut edelim.. Doğa için direnen yürekli insanlara selam, saygı...

 

Selahattin Aslantaş ali reis kemalist zihniyet dedigin kisi olmasaydi kim bilir sen kimin dölü olacaktin

 

Saadet Karanfil cesaretını yüregındekı ınancı dırenısını selamlıyorum helal sana Emekçi Annem..

 

TC Fatih Kaplan Nasil baslik bu ya? Vali kim kaymakam kim vs devami polis kim? asker kim? devlet Kim? Dagdaki anarsistlerde ayni seyleri soyluyor.

 

Doğan Özol bu ihtiyar kadınlar hep sebeb. tbmm deki kavgaların sebebi sanki evde sex yokda azmış ondan gibi. tatminsiiz boğa gibi saldırıyorlar dedikleri laflar boğa bile anlamaz. ben bunu taaa lisedeyken yazmıştım. TÜRKİYENİN EN BÜYÜK DERDİ SEXSİZLİK. kafayı yiyorlar birde şizofreni hastalığna sebeb oluyor.

 

Mehmet Aslan HELAL BE RİZELİ ANNEYE.AYNISI DOĞUDA OLSA TERÖRİST İLAN EDİLİRDİ MALESEF...

Serkan Erdal Karadeniz kadını Yaman olur helal teyze sana

 

Hatice Aribas Valiller kaymakamlar geçicidir Halk kalıcıdır

 

Nilgün Olgaç Verin oylari verin müstahak size bu milletin .....sına koyacağız diyen pislik adam böyle size koyar az bile sizin gibilere

 

Okan Aslan Valla bu işler böyle efendiler. Sen kalk tayyibe oy ver sonrada yasalarına karşı çık. Yok öyle bir Dünya smile ifade simgesi Allahın zopası ışte smile ifade simgesi

 

Burak Yaşar Topaloğlu %66,76 Oy verdi Rize Milleti. . .Canın yanınca nasıl dökülüyorsun sokaklara. Ben Rize'liyim Laz'ım. Sonuna kadar destekliyorum. Fakat sadece kendi canımız yanınca değil halkca kimin canını yanarsa beraber koşalım...BİZ HALKIZ

 

Ahmet Savaşci ak vekiller niye ortalıklarda görünmüyorlar.. CUMHURUN selamını getirdik desinler.. Ortalıklarda görünmezler artık.. Aksalaklardan alacaklarını aldılar, seçimde yine uğrarlar sazanlar nasılsa unuturlar diye..

 

Serdar Manav AKP ye %70 oy da rize den çıkıyor ama oy vermeseniz bunları da yapamayacaklar bunu bir anlasaniz, bu tur şeylerle uğraşmak zorunda da kalmayacagiz. Tamer Önen halksan halklığını bil ve hırsıza, uğursuza, rantçıya, din tüccarlığı yapana, adaleti, hukuku yok sayanlara oy verme. % 70 oy verince de sonra zırlama. Beter olun.

Rukiye Altay Güney Muzaffer hanım, izninizle bir düzeltme yapayım. O Rizeli biz Çamlıhemşin'liyiz. İkisi aynı şey değil. Biz sadece ilçe olarak Rize'ye bağlanmışız, nedense?? Bizden hoşlanmaz kendisi.

 

Ali Reis sırf akp yaptırıyor diye yola karşı çıkan cahil köylü gerici tembel kemalist zihniyetten ne beklenir

Handan Ayhan Aydın Siz sarı öküzü Gezi de Tayyip e teslim ettiğiniz gün Rize yi kaybettiniz. Geçmiş olsun. En azından dindar partiye oy verdiğiniz için Karadeniz elden gitse de cenneti yakalamış olabilirsiniz...

 

Murat Ilker o makamları karadenizde birinci parti çıkan akp atadı oyların dönüşü oldu akp karadenizi parsel parsel sattı ve satmaya devam hadi bakalim oylar akp ye verin yeşil denilen karadeniz çöl olsun.

 

Ahmet Özdemir Doğru bu tepki yı her alanda koyarsa daha mantıklı olur kendilerine dokununca değil gezide kaçak sarayda mecliste kendilerine dokun mayan yasalara ses çıkartmıyorlardı biz karedenizlilerin her alanda dik duasını bekliyoruz

Tuna Altay Halksın ,hemde milletsin oyunu doğru yere vermessen hakikatten milletin A ..... k.... lar ,böyle yaparlar adamı,Hepinize müstahak,,,,,Ciyak ciyak bağırmakla bir yere varamıyorsun işte,Somada da 300 verdin toprağa ,arkadan seçimdede %45 verdin ,,,,Sürünün...

 

Tuncer Zorlubaş Ağzına sağlık Anadolu kadını.bu duruşunuz seçimde de artarak devam etsin.

 

Kemal Cinar Daha beter olun,vatan hainleri akpye oy verirken akliniz nerdeydi?dūn bartin,bugūn rize,yarin trabzon erdogan babasini bile tanimaz.!

 

Kaan Aydogan Yurdum insani hep bildigini Söyler ama dosdoğru Söyler keske bir de dinletebilse

 

Kenan İnan Aynı sözleri hakkaride bir teyze söyleseydi vatan haini diyen mi dersin terörist diyen mi dersin küfür eden mi dersin neyse boşver herkesin derdi kendine

 

 

YÖRE SAKİNLERİ BÖLGEDE

Durumu haber alınca bölgeye hareket eden yöre sakinleri, arızalandığı iddiasıyla bırakılan iş makinesi yolu kestiği için yaylaya gidemeyince, insan zinciri ile taş taşıyarak yeni bir yol oluşturdu.

Samistal Yaylası'na ulaşan grup, iş makinesinin önüne geçerek yol çalışmasını durdurup, nöbete başladı.
Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavrun Yaylası'ndan geçirilmek istenen Yeşil Yol Projesi'ne karşı çıkanların tepkileri artarak sürüyor. Yeşil Yol güzergahı üzerinde yöre sakinlerinin nöbet tutması nedeniyle çalıştırılamayan iş makineleri, bu kez Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan gelen komando birlikleri nezaretinde Samistal Yaylası'na getirildi. Durumu haber alan bölge sakinleri, dün sabah erken saatlerde araçlarla yaylaya doğru yola çıktı. Ancak grup, Elevit Yaylası'nda arızalandığı iddiasıyla bırakılan İl Özel İdaresi'ne ait iş makinesi yolu kestiği için geçiş yapamadı. 

YOLU KESTİLER
Yaylaya çıkmalarını engellemek için yolun kasıtlı olarak kapatıldığını belirten yöre sakinleri tepkilerini dile getirdi, iş makinesinin operatörü ile tartıştı. İş makinesi operatörünün gerçekten arıza olduğunu söyleyerek yemin etmesine de inanmayan grup, alkışlarla ıslıklı protesto gerçekleştirdi.

 

AŞ TAŞIYIP YOL YAPTILAR:

İŞTE BİZİM YEŞİL YOLUMUZ
Yaylaya yürüyerek ulaşmanın 6-7 saat süreceğini göz önüne alan yöre sakinleri, iş makinesinin kapattığı yolun kenarına taşlardan dolgu yaparak yeni bir yol oluşturmaya karar verdi. Bunun üzerine genç-yaşlı, kadın-erkek yaklaşık 300 kişi yan yana dizilerek insan zinciri oluşturup taş taşımaya başladı. Kimileri taşları sırt ya da kucağında, kimileri de iterek taşımaya çalıştı. Bazıları da yoldan geçişe engel oluşturan taşları çıkarmak için çaba harcadı.
Yaklaşık 2.5 saat süren çalışma sonunda taş dolgusu ile yapay yolu tamamlayan grup, 'İşte bizim Yeşil yolumuz bu' diye bağırarak tepkilerini dile getirdi. Araçları kontrollü olarak yoldan geçiren grup her aracın geçişinde alkışlarla sevinç gösterilerinde bulundu.


KOMANDO BİRLİKLERİ EŞLİĞİNDE YEŞİL YOL
Samistal Yaylası'na ulaşan yöre sakinleri, komando birliklerinin nezaretinde yol açan iş makinesinin önüne geçerek çalışmaya izin vermedi. Jandarma ekipleri ve görevlilerle tartışan grubun tepkileri üzerine iş makinesi operatörleri bölgeden uzaklaştırıldı ve çalışma durduruldu. Dozerin geçeceği güzergahın önüne elinde sopasıyla oturan Havva Bekar, "Yaylaların yolu birleşmeyecek. Kesinlikle istemiyoruz. Vali bize çapulcu diyor. Biz çocukluğumuzdan beri burada yaşıyoruz. Vali, Kaymakam kimdir? Ben halkım ve buradayım. Yaylaları birbirine birleştireceksiniz ama amacınız nedir? Her yaylanın yolu var. Herkes birbirine gelip, gider. İş makinelerini alıp gidin buradan" sözleri ile tepkisini dile getirdi.


YAYLAYA GELMEYİ KOLAY MI SANDINIZ?
Çalışmanın durdurulması üzerine alkışlarla tempo tutan grup hep bir ağızdan "Denizi aldınız, dereyi çaldınız, yaylaya gelmeyi kolay sandınız, Rize size yalan, Yeşil Yol katliam, yaylaya dozeri sokturmayız, bas geri bas geri, al da git askeri' dizeleri ile türküler söyledi. Yaylada iş makinesinin önünde nöbete başlayan vatandaşlar bekleyişlerini, Jandarma komando birlikleri ise iş makinesinin çevresinde ellerinde kalkan ve biber gazları ile aldıkları güvenlik önlemini sürdürüyor.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Temmuz.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Temmuz.2015 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • BİR ÖLÜM & BİR ÖYKÜ & HALNAME
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DENİLİNCE.!
  • 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE HAFTASI
  • *AYNI FAY ÜZERİNDE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI*
  • THE WORLD RALLİES İN THE FACE OF DİSASTER
  • ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA
  • İSTANBUL’UN BÜTÇESİ EMİN ELLERDE
  • YENİLENEN YEREBATAN SARNICI TÖRENLE AÇILDI
  • KIBRISTA NELER OLUYOR.?
  • Kahvaltıya Atılan İmza:*BALIKESİR*
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP