YALÇIN AKDOĞAN CAN DÜNDAR'I YALANLADI

Dolmabahçe Mutabakatı Iddialarını HDP Milletvekili Pervin Buldan Kısmen Doğruladı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Yalanladı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

YALÇIN AKDOĞAN CAN DÜNDAR'I YALANLADI

Dolmabahçe Mutabakatı Iddialarını HDP Milletvekili Pervin Buldan Kısmen Doğruladı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Yalanladı.

Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Can Dündar'ın bugün köşesinde yer verdiği Dolmabahçe mutabakatı iddialarını HDP milletvekili Pervin Buldan kısmen doğrularken Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan yalanlama geldi. Dündar ise "istediğinize inanmakta serbestsiniz" dedi.

Dündar daha sonra Twitter hesabından, "Hangi 'iddia' gerçekdışıymış; açıklayın. Sonra da doğrusunu söyleyin; 'O hiç karışmadı,biz kendi başımıza yaptık' deyin" ifadelerini paylaştı.

Akdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bugün Cumhuriyet gazetesinde yer alan Dolmabahçe haberi büyük bölümüyle çarpıtılmış ve uydurma bilgilere dayanmaktadır. Haberde Sayın Cumhurbaşkanımıza atfen gündeme getirilen iddialar ise gerçekdışıdır" ifadelerini kullandı.

DÜNDAR YAZMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe mutabakatını tanımadığını söyleyen sözlerinin aksine sürecin başından sonuna haberdar olduğunu anlatan Cumhuriyet yazarı Can Dündar yazısında bir ayrıntı daha vermişti. Buna göre basına verilen Dolmabahçe görüntüsü canlı değil bant yayınıydı ve metin okurken Sırrı Süreyya Önder'in Türk bayrağını düşürmesi görüntülerden çıkarıldı.

Can Dündar durumu şöyle anlattı:

"Dolmabahçe’de açıklamanın yapılacağı salonda, koltukların tam ortasına geniş bir sehpa konmuş, üzerine de çiçeklerle birlikte yan yana iki Türk bayrağı yerleştirilmişti.

Tam açıklama başladığında mutabakat metnini okuyacak Sırrı Süreyya Önder, yanlışlıkla bayrağa dokununca bayrak devrildi. Yalçın Akdoğan, telaşla 'Bayrak düştü... Bayrak düştü' diye görevlilere seslendi. Neyse ki yayın canlı olmadığından hemen o bölüm kesildi, bayrak yerine dikildi ve açıklamaya bundan sonra devam edildi."

OTURMA DÜZENİNİ DE ERDOĞAN ÇÖZMÜŞ

Zirvede oturma düzeninde de sorun yaşandığını söyleyen Can Dündar, krizi Erdoğan'ın çözdüğünü de şöyle aktardı:

"HDP heyeti, bu oturma düzenine, 'Burada Kabine mi topluyoruz' diyerek itiraz etti. İtiraz kabul edilmeyince de açıklamadan vazgeçeceklerini söylediler. Tartışma büyüyünce de “Çeçen örneği”nden söz ettiler.

20 yıl önce Kremlin Sarayı’nda Rusya Devlet Başkanı BorisYeltsin, Çeçen direniş hareketinin liderleriyle toplandığında benzer bir protokol krizi yaşanmıştı. Yeltsin görüşme masasının başına oturmak isteyince Çeçen komutanlar itiraz etmiş ve 'eşit biçimde karşılıklı' oturmakta diretmişti. Bu ısrar üzerine Yeltsin, masanın başından kalkıp heyetinin yanına oturmuş, 'taraflar', masanın iki yanına yerleşmişti.

HDP heyetinin itirazı hemen Erdoğan’a 'arz edildi'.

Sonunda Yalçın Akdoğan’ın bir yanına Efkan Ala, diğer yanına Sırrı Süreyya Önder oturtuldu, diğer heyet üyeleri de 2’li kanepelere yerleştirildi; oturma sorunu böylece halledildi."

Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleşen mutabakatla Kürt sorununda 10 maddelik çözüm paketi AKP ve HDP tarafından kabul edilerek kamuoyuna açıklanmıştı.

DOĞRUSUNU SÖYLEYİN; 'O HİÇ KARIŞMADI' DEYİN

Can Dündar ise Akdoğan'a twitter'dan "Yalçın Akdoğan yalanladı. Aynı masadan bir doğrulama, bir yalanlama. İstediğinize inanmakta serbestsiniz" yanıtını verdi. Dündar Dündar ilerleyen saatlerde Twitter hesabından Yalçın Akdoğan'ın tweeti'ni paylaşarak,  "Hangi 'iddia' gerçekdışıymış; açıklayın. Sonra da doğrusunu söyleyin; 'O hiç karışmadı, biz kendi başımıza yaptık' deyin" ifadelerini kullandı.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Temmuz.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Temmuz.2015 – okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP