JANKOVİC-ÇAĞLA EL ELE FİNALE

TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay Eski Dünya 1 Namarası Jelena Jankovic İle Birlikte Çiftlerde Finale Adını Yazdırdı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

JANKOVİC-ÇAĞLA EL ELE FİNALE

TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay Eski Dünya 1 Namarası Jelena Jankovic İle Birlikte Çiftlerde Finale Adını Yazdırdı.

TEB İstanbul Cup'ta çiftlerde Jelena Jankovic ile Çağla Büyükakçay yarı finaldeKontaveit-Kulichkova çiftini tie break'te devirerek finale kalma başarısı gösterdi...

 

Jankovic ile Çağla yarın saat 14.00'te finalde Rus Daria Gavrilova ile Ukraynalı Svitolina çiftiyle Garanti Koza Arena Merkez Kortu'nda karşı karşıya gelecek.

Maça hızlı başlayan Jelena ile Çağla ikinci ve 6. oyunda servis kırdığı ilk seti 27 dakikada 6-3 kazandı.

Zafer sonrası Çağla ile Jelena selfie çekti...

 

JANKOVIC MÜTHİŞ BAŞLADI ÇAĞLA DEVAM ETTİ

İkinci sette ise roller değişti... Maça müthiş başlayan Jelena Jankovic bu sette istediği oyunu korta yansıtamadı, Çağla'nın çabası da yeterli olmadı... 

 

Toparlanarak oyuna ağırlığını koyan Kontaveit-Kulichkova ikilisi bu seti 6-2 aldı.

Tie break seti ise nefes kesti 3-1'le başlayan Jelena ile Çağla, rakiplerine yakalandı:

6-6. Çağla ve Jankovic etkili servisleri ve uyumlu oyunlarıyla tie break'i 10-6 kazananÇağla-Jankovic ikilisi finale adını yazdırdı.

Çağla da İstanbul Cup'ta final oynama başarısı gösteren ilk Türk tenisçi oldu.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Temmuz.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Temmuz.2015 okkesb61@gmail.com,

 

ÇAĞLA ŞAMPİYONLUĞUN KIYISINDAN GEÇTİ

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Sırp yıldız Jelena Jankovic ile işbirliği yaptığı TEB BNP Paribas İstanbul Cup çiftler mücadelesinde finale yükseldi.

 WTA  25 Temmuz 2015 Cumartesi, 15:32  25 yaşındaki milli tenisçi Çağla Büyükakçay, WTA seviyesindeki ikinci finalini TEB BNP Paribas İstanbul Cup çiftler mücadelesinde yakaladı. Dünya eski 1 numarası Sırp Jelena Jankovic ile ortaklık kuran Çağla, yarı finalde Estonyalı Anett Kontaveit ve Rus Elizaveta Kulichkova’dan meydana gelen ekibi 6-3, 2-6, 10/6’lık setlerle mağlup etti.

 Garanti Koza Arena’da gerçekleşen turnuvada günün ilk maçında sahne alan Büyükakçay/Jankovic, hızlı başladıkları karşılaşmada iki servis kırma avantajıyla 5-1’lik üstünlüğe ulaştı. Bu noktadan geri dönmeye çalışan Kontaveit/Kulichkova, üst üste iki oyun alsa da, Çağla ve Jankovic, ilk seti 6-3’le kazandı.

Açılış turunda 2 numaralı seribaşlarını devirdikten sonra çeyrek finalde Melis Sezer/Ayla Aksu tandemini geçen Büyükakçay/Jankovic, ikinci sete servis kırarak girmelerine rağmen devamını getiremedi. Bu setteki son yedi oyunun altısını hanelerine yazdırıp 6-2'yi bulan Kontaveit/Kulichkova, mücadeleyi maç tie-break’ine taşıdı.

İlk kez beraber oynayan Çağla ve Jankovic, kritik oyunda güçlü bir performans sergiledi. 67 dakika süren buluşmanın kazananını belirleyen maç tie-break’inden 10/6 ile üstün ayrılan Büyükakçay/Jankovic, böylece isimlerini finale yazdırdı.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta finale yükselen ilk Türk raket olan Çağla Büyükakçay, bu galibiyetle tenis yaşantısının ikinci WTA finaline ilerledi. Çağla, geçen yıl Bükreş’te İtalyan partneri Karin Knapp ile birlikte ikincilik ödülüne uzanmıştı.

Çağla ve Jankovic, yarın (26 Temmuz Pazar) saat 14.00’teki çiftler finalinde Daria Gavrilova/Elina Svitolina ile şampiyonluk maçına çıkacak.

Rybarikova Yoktan Var Etti

TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta son finalist Roberta Vinci engelini maç puanını kurtararak geçen Magdalena Rybarikova, adını yarı finale yazdırdı.

Slovak tenisçi Magdalena Rybarikova, son finalist Roberta Vinci karşısında yaptığı kötü başlangıca rağmen bir maç puanı kurtarıp 0-6, 7-5, 6-2'lik setlerle TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta yarı final biletini kaptı.

İlk turda 2 numaralı seribaşı Elina Svitolina'yı, ikinci turda da İpek Soylu'yu yenen Slovak raket, ilk setini oyun alamadan kaybettiği Vinci önünde ikinci sette de 5-4 geriye düştü. Bu noktada maç puanını çeviren Rybarikova, adeta küllerinden doğarak seti 7-5'le kurtardı ve karşılaşmayı üçüncü sete uzattı.

Final setinde ele geçirdiği momentumu kullanan 26 yaşındaki Rybarikova, sık sık ikinci servise düşen tecrübeli İtalyan rakibi önünde seti 6-2 ile kazanıp adını yarı finale yazdırdı. Klasmanın 50. basamağındaki Rybarikova, yarı finalde Urszula Radwanska'yla buluşacak.

SCHIAVONE BURAYA KADAR

İstanbul Cup'ta günün merakla beklenen bir diğer maçı, tecrübeli raketler İtalyan Francesca Schiavone ile Belçikalı Kirsten Flipkens arasında oynandı. Bir önceki turda 4 ve 5 numaralı seribaşlarını eleyen ikilinin karşılaşması, Flipkens'in hakimiyetinde geçti. 29 yaşındaki Flipkens, dünya eski 4 numarası Schiavone karşısında 6-2, 6-4'le galibiyete uzanmasını bildi.

Bu yıl tur düzeyindeki ilk yarı finalini yakalayan Flipkens, finale yükselme yolunda Ukraynalı Lesia Tsurenko ile kozlarını paylaşacak.

Turkcell

Büyükakçay kupadan döndü - Tenis Dünyası

tenisdunyasi.net

Çağla Büyükakçay, partneri Jelena Jankovic ile TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta çiftlerde ikinci oldu.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Temmuz.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Temmuz.2015 – okkesb61@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • BİR ÖLÜM & BİR ÖYKÜ & HALNAME
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DENİLİNCE.!
  • 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE HAFTASI
  • *AYNI FAY ÜZERİNDE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI*
  • THE WORLD RALLİES İN THE FACE OF DİSASTER
  • ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA
  • İSTANBUL’UN BÜTÇESİ EMİN ELLERDE
  • YENİLENEN YEREBATAN SARNICI TÖRENLE AÇILDI
  • KIBRISTA NELER OLUYOR.?
  • Kahvaltıya Atılan İmza:*BALIKESİR*
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP