CHP FABRİKA AYARLARINA DÖNMELİ

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Ümit Kocasakal, Cumhuriyet Halk Partisine Seçim Sonuçlarıyla İlgili Eleştiriler Yönelten Bir Manifesto Yayınladı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

CHP FABRİKA AYARLARINA DÖNMELİ

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Ümit Kocasakal, Cumhuriyet Halk Partisine Seçim Sonuçlarıyla İlgili Eleştiriler Yönelten Bir Manifesto Yayınladı.

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Ümit Kocasakal, CHP - Cumhuriyet Halk Partisi’ne seçim sonuçlarıyla ilgili eleştiriler yönelten bir manifesto yayınladı. Yayınladığı manifestoda yer alan maddelere uyan kim olursa olsun destekleyeceğini söyleyen Kocasakal, “Gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel kodlarına aykırı, genetiğini bozan küresel, yabancı bir yazılım yüklenmiştir. Partinin öncelikle fabrika ayarlarına geri döndürülmesi şarttır.” dedi.


CHP'nin Fabrika Ayarlarına Dönmesi Lazım

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda açıklama yapan, Ümit Kocasakal, CHP’nin seçimlerde yenilgi aldığını ileri sürerek CHP’den beklentilerini sıralayan bir manifesto yayınladı. Manifestoda yer alan maddelerin parti örgütleri ve kamuoyu tarafından değerlendirilip ve değerlendirmenin ardından bir çağrı olduğu takdirde bir liderin çıkacağını söyleyen Kocasakal, şöyle konuştu: “Eğer örgüt, sadece delegeler diye düşünmemek lazım, bu partinin üyeleri genel kamuoyu bunlar üzerinde bir tartışma yürütür ve bu tartışmaların sonucunda bir şey ortaya çıkarsa, bir rüzgarın estiğini görmelisiniz. Bu uyanış tabanından, örgütünden başlarsa bir yerlere gider bu iş. Bunların farkında olan bir kitle olursa, ‘yeter ya artık kişi değil, özüne dönmek, söylediklerimiz’ bunları eğer kuvvetle dillendirmeye başlarsa kamuoyu da bu motivasyon içine girerse zaten o rüzgar kendi liderini yaratır. Kurultayda eğer delegeler başka saiklerle hareket edecekse çıksanız ne olur çıkmasanız ne olur. Mesele bu. Bundan bence isteyen istediğini çıkarsın. Yoksa ben aday olurum olmam, adayım değilim demenin bir anlam ifade ettiğini düşünmüyorum. Şartlara bakmak gerekir.”


Partinin yenilenmesi gerektiğini savunan Kocasakal, “Başta gençler, kadınlar, işçiler, köylüler, emekçiler olmak üzere toplumla sıkı bağlar kurmalıdır. Partinin taze kana, oksijene ihtiyacı vardır. Esasen bugün gelinen noktada bu ‘yenilenme’, öncelikle genetik deformasyonu düzeltmek, ilkelerine ve kimliğine dönmek, genetiğini ve dokusunu bozan "unsurlardan" arınmak ve temizlenmek, belirtilen nedenlerle dokusu bozulan yapının onarılması demektir. Gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi’ne, temel kodlarına aykırı, genetiğini bozan "küresel", "yabancı" bir yazılım yüklenmiştir. Bu anlamda anti-virüs programı da zaten partinin hafızasında, tarihinde ve ilkelerinde saklıdır. Partinin öncelikle fabrika ayarlarına geri döndürülmesi şarttır. Partinin Cumhuriyete ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e bağlılığı sözle değil, her alanda ilkelerini çekinmeden savunmak ve hayata geçirmekle olur. Bu çerçevede, mevcut zihniyet ve yapının korunacağı, belirttiğim ilkelerin tartışılmadığı, bunları tam olarak ve açıkça içermeyen, bunları hayata geçirmeye yönelmeyen, kim olursa olsun, sadece kişi veya kişilere bağlı hiç bir hareketin içinde yer almayacağımı, destek vermeyeceğimi, bu bağlamda bir takım delege hesapları ve pazarlıkları ile başkaca pazarlıklar ve buna bağlı ittifaklar içerisinde de bulunmadığımı ve bulunmayacağımı; buna karşılık, bu ilkeler etrafında oluşacak her türlü hareketi ve bunları temsil edip egemen kılmaya çalışacak olanları büyük bir heyecanla ve kuvvetle destekleyeceğimi; her durumda bu ülkeye olan sevgim ve kendime olan saygım gereği, fikir ve ilkelerimden asla ödün vermeksizin bulunduğum her alanda mücadeleyi sürdüreceğimi, kamuoyuna açıkça beyan etmekteyim.” ifadelerini kullandı.


‘YENİ CHP’ KAVRAMI ASLA DOĞRU DEĞİL
CHP’nin ‘yeni CHP’ sloganıyla hareket etmesinin doğru olmadığını belirten Kocasakal, “Şu halde Cumhuriyetle yaşıt, ilkeleri belli bu köklü parti için önerilecek kavram asla "Yeni CHP" olamaz. Bu açıdan kullanılabilecek olan ifade; kimliğini, özünü, kuruluş değerlerini koruyarak günün şartlarına göre kendisini uyarlayacak, hafızasını ve birikimli, emektar kadrolarını yitirmeden yeni yüzlerle ve gençlerle tazelenecek yenilenmiş, tazelenmiş CHP’dir. Altı ok arasında yer alan devrimcilik ilkesi dahi, doğru okunduğunda tüm bunları sağlamaya yeterlidir. Köklü Cumhuriyet Halk Partisi çınarının iklimi Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet değerleri; doğal toprağı ise altı oktur. Bu doğal toprağından ve ikliminden koparılıp, kendisine yabancı, doğal olmayan, hormonlu bir toprağa dikildiğinde ise kuruması kaçınılmazdır. Yaşanan budur. Kuruluşu ve varlığı Cumhuriyet ile yaşıt olan bir partiye yeni nitelemesi yapmak, partinin varlığını, ilkelerini, tarihini inkar ve imha etmek anlamına gelir.” şeklinde konuştu.


‘HALKA HİÇBİR OY ORANININ BİR İKTİDARA DİLEDİĞİNİ YAPMA İMKANI VEREMEYECEĞİNİN ANLATILMASI GEREKİR’
Halka hiçbir oy oranının iktidara istediğini yaptıramayacağının halka anlatılması gerektiğini ifade eden Kocasakal, “Halka; milletin tüm bireylerden oluştuğu, seçime ise bunların yalnızca bir kısmının katıldığı, dolayısıyla seçimlerde ortaya çıkan sonucun milli irade değil, seçmenin çoğunluk iradesi olduğu, milli iradenin ülkedeki yurttaşların tümünün birleşimi olduğu, asıl olanın milli egemenlik olduğu, bu egemenliğin tek temsilcisinin meclis olmadığı, yargının da millet adına denetim görevi yaptığı ve milli egemenliği temsil ettiği anlatılabilir. Halka; demokratik değerler yaşama geçirilmeden, hukukun üstünlüğü topluma egemen olmadan, herkesin hukuk güvenliği sağlanmadan huzurlu, güçlü ve müreffeh bir toplum olamayacağı anlatılabilir.” diye konuştu.

12 Kasım 2015 Perşembe 13:36

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, - okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2015 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • ÜSKÜDAR’DA DEĞİŞİM DAHA HIZLI OLACAK
  • Hırsıza hırsız olduğunu unutturursan sana ahlak dersi verir.
  • HASAN H. GÜNER RAKİPLERİNE FARK ATIYOR.!
  • SEÇİMLERİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
  • HANÇER; HANÇERLENDİ.!
  • Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın
  • SİVİL TOPLUMUN AFET SINAVI
  • İKTİDAR MUTLAKA YOZLAŞTIRIR
  • Vekalet Savaşları
  • CHP & TİP ARASINDA İŞ BİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP