CEMEVLERİ’NE RESMİ STATÜ VERİLMESİ

Aleviler; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın din ve mezhep konusunda ayrımcılık yaptığını, Sünni Mezhebi öncülüğüne, Dünya Müslümanlarının liderliğine oynadığını bilmektedir.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

CEMEVLERİ’NE RESMİ STATÜ VERİLMESİ

Aleviler; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın din ve mezhep konusunda ayrımcılık yaptığını, Sünni Mezhebi öncülüğüne, Dünya Müslümanlarının liderliğine oynadığını bilmektedir.

Cemevleri’ne cami benzeri bir statü verileceği, onun gibi korunup, kollanacağı şeklinde bir hakkın AKP İktidarı sürecinde onlarca defa gündeme geldiği ve her defasında sonucun hüsranla bittiği gerçeği hepimizin malumudur.

Yine bu şekilde ‘ağzımıza bir parmak bal çalındığı’ günlerdeyiz. İktidar yine buna benzer bir söz geveledi ama Alevilerde oluşan kanaat, yine bunun sonunun da hüsran olacağı şeklinde…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın din ve mezhep konusunda ayrımcılık yaptığını, Sünni Mezhebi öncüsü ve Dünya Müslümanlarının liderliğine oynadığını artık herkes kadar Alevilerde bilmekteler.

Alevilerle ilgili hakların defalarca gündeme gelmesi ve her defasında da rafa kaldırılması Demokrasi ve insan haklarının bile rafa kaldırdığı günümüzde çok normal bir harekettir.

AKP oylarının % 95 gibi ezici çoğunluğunu Sünni olan vatandaşlardan almakta ve bunlar da ‘Camiye gitsin veya gitmesin’ Diyanet Teşkilatı’nın çok kolay şekil verdiği bir gurubu oluşturmaktadırlar.

Diyanet Teşkilatı dediğimizde karşımızda; 100 binden fazla Cami ve her Cami de ortalama 5 personel hesabıyla en az 500 bin çalışanı, onlarca şirketin ve dev bir bütçenin sahibi bir imparatorluktan bahsetmekteyiz ki bu hiç de küçümsenecek bir güç değildir.

Bu güce gelmiş geçmiş en iyi politikacılar arasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan bile karşı koyamaz, koysa da başarılı olamaz.

Diyanet’in istemediği her hangi bir şeyi emrivaki yapmak veya oldubittiye getirmek ‘hak’ bile olsa, her babayiğidin kârı değildir. Âlim Allah bir sene sürmez alaşağı ederler. Çünkü etki sahaları çok büyüktür ve bu etki sahalarının içinde kalan insanlar düşünmeyi değil, emri uygulamayı erdem saymaktadırlar.

Ama artık herkes şunu bilmeli ve de iyi düşünmelidir.

Alevi inancı son derece insancıl, hümanist, insana saygılı, insanı ve aklı referans alan, son derece özgür ve adaletli bir inançtır. Bunun içindir ki Sünni Devlet’in yıllarca Alevileri camiye sokma istekleri pek işe yaramamıştır.

Türkiye de Alevi ve Sünni kavgasını bitirmek Müslümanlığa yapılabilecek en büyük iyiliktir. Kim bunu başarır ve bu kavgayı bitirirse sorgusuz sualsiz en büyük politikacı ve idarecidir.

Gönül ister ki bu asırlık kavgayı hakkaniyetle, kul hakkı yemeden adaletli bir şekilde bitirmek, barış ve sevgiyi tesis etmek Diyanet’in, AKP Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başarısı olsun, adları kalbimize ve tarihimize altın harfler ile yazılsın… Binali Efe

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Aralık.2015okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Aralık.2015okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • SEÇİMLER, GAZETECİLER VE *HAVALA*
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADIN
  • ÜSKÜDAR’DA DEĞİŞİM DAHA HIZLI OLACAK
  • Hırsıza hırsız olduğunu unutturursan sana ahlak dersi verir.
  • HASAN H. GÜNER RAKİPLERİNE FARK ATIYOR.!
  • SEÇİMLERİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
  • HANÇER; HANÇERLENDİ.!
  • Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın
  • SİVİL TOPLUMUN AFET SINAVI
  • İKTİDAR MUTLAKA YOZLAŞTIRIR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP