PKK'NIN KESKİN NİŞANCISI ŞİLAN.!

Diyarbakır'ın Sur'da Etkisiz Hale Getirilen Keskin Nişancının "Şilan" Kod Adlı Kadın Terörist Olduğu Belirlendi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

PKK'NIN KESKİN NİŞANCISI ŞİLAN.!

Diyarbakır'ın Sur'da  Etkisiz Hale Getirilen Keskin Nişancının "Şilan" Kod Adlı Kadın Terörist Olduğu Belirlendi.

Teröristin, keskin nişancılık ve suikast konularında  eğitimli  olduğu, bomba yapımında eğitim verdiği ve Kanas silahıyla defalarca eylemlerde  yer aldığı tespit edildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçlerince  PKK   mensuplarına yönelik operasyonda dün etkisiz hale getirilen keskin nişancı  kadının, "Şilan" kod adını taşıdığı tespit edildi. 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sur'da sokağa çıkma  yasağı uygulanan 6 mahalle ile Gazi Caddesi'nin bir bölümünde uygulanan sokağa  çıkma yasağı kapsamında terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan çukurların  kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imha  edilmesi amacıyla güvenlik güçlerince başlatılan operasyon sürüyor.

Operasyon kapsamında, güvenlik güçlerince dün etkisiz hale getirilen  keskin nişancının, "Şilan" kod adlı kadın terörist olduğu belirlendi.

Kadın teröristin, geçen yıl ekim ayında Sur'a geldiği, özellikle  çatışmaların yoğun yaşandığı Hasırlı Mahallesi ve çevresinde örgüt mensuplarınca  hazırlanan tuzaklı, bombalı eylemlerde teknik hazırlık yaptığı ve çatışmalarda  M16 marka silah kullandığı saptandı.

Keskin nişancılık ve suikast konularında eğitimli "Şilan" kod adlı kadın teröristin, bomba yapımı konusunda da örgüt üyelerine eğitim verdiği, Kanas marka  silahla defalarca eylemlerde yer aldığının tespit edildiği belirtildi.

AA -  12 Şubat 2016 Cuma - 16:43 - 12 02 2016 - 17:00

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2016 - okkesb61@gmail.com,


PKK’NIN ARKASINDA 20 ÜLKE VAR

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı AKP Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Türkiye’de tam 38 terör örgütünün faaliyette olduğunu söyledi. Dış güçlerin, süratle büyüyen Türkiye’nin istikrarını bozmak için çok bilinen eski terör filmini devreye soktuklarını belirten İşler, “Ama netice alamayacaklar. Çünkü karşılarında eski Türkiye yok. PKK terör örgütünü dışarıdan sağladığı bütün desteğe rağmen bitireceğiz” diye konuştu.

özel açıklamalarda bulunan TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı, AKP Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Türkiye’de ancak 5-6’sının kamuoyu tarafından adı bilinen tam 38 terör örgütü bulunduğunu belirterek, “Allah aşkına bir ülkede 40’a yakın terör örgütü nasıl olur.?


Bunca örgüt dış destek olmadan yaşayamaz. PKK’nın arkasında 20 ülke olduğu bilinen bir gerçek.

PKK uluslararası taşeron bir örgüt. O devletlerin ajanları vasıtasıyla şu anda can çekişen örgüte destek sağlaması mümkündür.

Çünkü o devletler terörün bu topraklarda son bulmasını istememektedirler. Bunların hangi ülkeler olduğunu devletin ilgili kurumları elbette bilir. İnşallah dışarıdan sağladıkları bütün lojistiğe rağmen terör örgütünün faaliyetlerini bitireceğiz. Silahlarını bu topraklarda susturacağızdedi.

DEMİRTAŞ’IN RUSYA’YI ZİYARETİ SKANDALDIR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Rusya ile Türkiye arasında siyasi kriz yaşandığı bir dönemde Türkiye’deki legal bir siyasi parti eş genel başkanının Rusya’yı ziyaret etmesi başlı başına bir skandaldır dedi. İşler şunları söyledi:

Ayrıca bu ziyaretin zamanlamasının çok manidar olduğunu söylemek isterim. Sayın Başbakanımız da bu ziyaretle ilgili olarak yaptığı değerlendirmelerde ağır ifadeler kullandı.

Rusya’ya gidip Türkiye’yi şikâyet etmeleri, ‘Eğer biz iktidarda olsaydık uçak düşmezdi’ gibi açıklamalarda bulunmaları, basında yer alan Rusya’dan bazı silahlar istediğine dair haberleri yalanlama ihtiyacı bile duymamaları, orada yaptıkları görüşmelerde Türkiye aleyhinde bazı konuları ele aldıklarını gösteriyor.

HDP bir siyasi parti mi yoksa terör örgütünün ismini değiştirerek faaliyet gösterdiği bir yapı mı, buna karar vermesi lazım.”

Terörle arasına mesafe koymadığı için, teröristleri alenen desteklediği için, çukur kazanları desteklediği için HDP tartışmalı hale gelmiştir” diyen İşler, “Nasıl o çukurlar, onları kazan teröristlere mezar oluyorsa, o çukurları destekleyenlerin ve kazanları savunanların da o çukurlarda boğulacaklarını düşünüyorumdiye konuştu.

DEMİRTAŞ SİYASETÇİ Mİ, TERÖRİST Mİ.?

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’a yüklenen Emrullah İşler, Teröristlerin kullandığı silahlara ‘hafif silahlar’ diyerek masum göstermeye çalışan Demirtaş’ın kendisine şunu sorması lazım;

‘Ben neyim.? Bir siyasetçi miyim, terör destekçisi miyim, yoksa terörist miyim.?’ Bir karar vermesi lazım. Her şey milletimizin gözleri önünde cereyan ediyor. Türkiye’nin terörle mücadelesi, terör bitene kadar devam edecek. Temmuz ayında başlayan operasyonlar, terör örgütünün belini kırmıştır. Bu nedenle bitme aşamasında bölge halkını arkalarına alıp ayağa kalkmaya çalıştılar  dedi.

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2016 - okkesb61@gmail.com,

 

Alınan bilgiye göre Baykal özetle şöyle konuştu:

Tezkere yanıtı: Onlar hain değil kahramandır.

IŞİD GEÇİCİ DEĞİL

“(Ortadoğu’daki gelişmeler) Vahabiler IŞİD’leşti. IŞİD Ortadoğu’da kalıcı olacaktır. Türkiye’de de İslamcı bir yönetim bulunmaktadır. Ortadoğu’da oluşan Şii hegamonyası IŞİD kadar tehlikeli.

MODERNLEŞMEYİ SAVUNMALIYIZ

(CHP’deki değişim hareketi) ‘Yeni şeyler söylemek lazım’ sözüne katılıyorum ancak, yeni şeyler diyerek ülkenin kurucu felsefesinin değişmesine de göz yumulamaz.

AB hedef olmalı, yeni ittifaklar yapılmalıdır. Değişimden söz ediyorsunuz, ama ayrışma tuzağına düşmemek gerek. PKK’ya karşı olacağız ve Kürt halkının yanında olacağız.

DURUŞUMUZ DOĞRUYDU

Baykal, 1 Mart tezkeresinin görüşüldüğü tarihlerde Başbakan Abdullah Gül’le görüştüğünü ve Gül’ü, “Bu tezkere bizim için olduğu kadar ABD ile ilgili olumsuz sonuçlar doğuracaktır.

Asla kabul edilmemesi gerekir” diye uyardığını belirterek, “O zamanki duruşumuz doğruydu. Olacakları doğru görerek tavrımızı belirledik. Bu duruşu korumamız gerekir” diye konuştu. 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2016 - okkesb61@gmail.com,

 

PKK İSTİHBARAT KURDU

Emniyet Uyardı: PKK İstihbarat Kurdu

İstihbarat ve terör birimlerinden elde edilen istihbarat bilgileri doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), terör örgütü PKK'nın yeni eylem planını içeren bilgilerin bulunduğu yazıyı 81 il emniyet müdürlüğüne göndererek bu konuda duyarlı olunmasını istedi. 

Yazıda, "Bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın, Nevanda Legerine Politik-Politik Araştırmaları Merkezi (NLP) adıyla istihbarat birimi kurduğu, burada görevlendirdiği teröristleri Kuzey Irak'taki örgüt kamplarında istihbarat, bomba eğitimi, silahlı eylem, pusu, hendek ve halk ayaklanması gibi konularda eğittiği, teröristleri Türkiye'ye göndererek olası bir halk ayaklanması öncesi bu teröristler üzerinden istihbarat sağladığı, kamu-kurum ve kuruluşlar ile askeri ve güvenlik birimleriyle ilgili istihbari bilgiler topladıkları, özellikle şehirlere yerleştirilen bu teröristlerin terör örgütüne bilgi akışı sağladığı" belirtildi, tüm güvenlik birimlerinin duyarlı olması, örgütle bağlantılı kişileri deşifre ederek takibin yapılması istendi. 

NEVRUZ'DA SERHİLDAN - HALK AYAKLANMASI

PKK'nın bahar aylarında ve Nevruz'da halk ayaklanması başlatarak bazı yerlerde özyönetim ilan etmek için faaliyet yürüttüğü belirtilen yazıda, "Bölücü terör örgütünün bu amaç doğrultusunda kent merkezlerindeki KCK kadrolarına ve şehir yapılanmasına Kobani olaylarında olduğu gibi organize eylemler için hazırlıkların tamamlanması yönünde talimat verdiği, örgütün bahar aylarıyla beraber yurt genelinde eylem hazırlığında olduğu, birçok ilde aynı anda serhildan (ayaklanma) yapmayı amaçladığı, örgütün bu amaç doğrultusunda kentlerdeki kadrolarına ilkbaharda geniş çaplı savaş başlatacaklarını bildirdiği, Kürt halkının özgürlüğü için önemli bir zemin oluşturulmasında her ilde ayaklanma için bütün çalışmaların gözden geçirilip tamamlanması" uyarısı yapıldı.

PKK'NIN 9 ÖLÜM FEDAİSİ

Bölücü terör örgütünün çatışmaları büyük şehirlere taşımayı planladığı, bu noktada fedai timi (ölüm timi) olarak adlandırılan teröristleri harekete geçirdiğine de dikkat çekilerek, "Buna göre PKK/KCK Terör Örgütü, canlı bomba, bombalı eylemlerinde kullanacağı teröristleri Türkiye'ye gönderdi. Yapılan istihbari çalışmada bu teröristlerden 9'unun ocak ayında Türkiye'ye yasadışı yollardan girdiği, söz konusu teröristlerin canlı bomba, bombalı eylem için örgütten talimat beklediği" kaydedildi. 

HALK DESTEĞİNİ KAYBETTİ 

Uyarı yazısında, PKK'nın şehirlerdeki gençlik yapılanması YDG-H'nin son dönemlerdeki operasyonlardan sonra büyük kayıplar verdiği, bölgedeki sivil vatandaşların da bu yapılanmaya tepki gösterdiğine de dikkat çekilerek, "Bölücü terör örgütü oluşan bu olumsuz durumdan çıkmak, YDG-H ile PKK'yı bağlantılı göstermemek için yeni bir yapılanmaya gitti. Halk desteğini tekrar sağlamak için de şehirlerdeki teröristler ile dağ kadrosunun birleşmesinde oluşan Amed Sivil Savunma Birlikleri (YPS) adında yeni oluşama gidildi" bilgisi yer aldı. 

VİRANŞEHİR İLÇESİNE DİKKAT 

Örgütün ilkbaharda yeni çatışma bölgeleri oluşturmak istediği, bazı ilçelerde hazırlıklar içerisinde olduğunun tespit edildiği belirtildi. Bölücü terör örgütün Nevruz'a kadar Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde de özyönetim ilan etme çalışmaları yürüttüğüne değinildi.

RUS SİLAHLARI IĞDIR'DAN SOKULACAK

İstihbarat raporunda, PKK'nın, Kuzey Irak'ta hendek ve bomba düzeneği eğitimi verdiği teröristlerin bir bölümünün Rusya üzerinden Türkiye'ye geçişi için de plan yaptığına değinilerek, "Örgüt son dönemlerde Rusya'dan destek bularak, söz konusu bu ülkede silah ve mühimmat temin ettikleri, örgütün Rusya'dan edindikleri silahları Iğdır'dan Türkiye'ye sokarak halka dağıtmayı planladığı, halka dağıtılacak silahlarla Nevruz'da çatışma başlatmak istediği ve başlatılacak bu çatışma ortamından faydalanarak halk ayaklanması başlatmayı hedeflediği" de belirtildi. (Kaynak: Hürriyet)

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2016 - okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP