13. TÜRKİYE VERGİ KONGRESİ GERÇEKLEŞTİ

13. Türkiye Vergi Kongresi Gerçekleştirildi…

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

13. TÜRKİYE VERGİ KONGRESİ GERÇEKLEŞTİ

13. Türkiye Vergi Kongresi Gerçekleştirildi…

İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği tarafından düzenlenen Türkiye 13. Vergi Kongresi 08-09 Nisan 2016 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Sultanahmet Prof. Dr. Nihat Sayar Kongre salonunda yapıldı…

13. TÜRKİYE VERGİ KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ…
İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği tarafından düzenlenen Türkiye 13. Vergi Kongresi 08-09 Nisan 2016 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Sultanahmet Prof. Dr. Nihat Sayar Kongre salonunda yapıldı…
Kongreye mezunların Genel Merkez, İstanbul, Ankara, Giresun Şubesi Başkanları ve Yönetim ve Denetim kurulu üyeleri, İstivak yetkilileri ve İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunları ile vatandaşlar katıldı.
Bu yıl 13.sü düzenlenen Kongre “Çanakkale Şehitleri ve Çanakkale’de Şehir düşen Yüksek Ticaretlilerin anısına” atfedildi.
Mezunlar Derneği tarafından iki yılda bir düzenlenen kongrede  ”Ekonomik Kalkınma ve Vergileme OECD ve Türkiye Karşılaştırması” konusu uzmanlar tarafından Türkiye 13. Vergi Kongresi’nde tartışıldı.
Sultanahmet Rektörlük binasında düzenlenen ve iki gün sürecek olan kongrenin açılışını Marmara Mezun Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sabri Tümer ve   İSTİVAK Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Saffet Açıkgöz yaptı. 


Oturumun açılış konuşmaları M.Ü. İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahamet Bülbül, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Cömert ve İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği Genel Başkanı Hikmet Kabuk tarafından yapıldı. 
Protokol konuşmalarını ise M.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Bozlağan ile TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu yaptı.
Ekonomik Gelişmişlik ve Vergi Uygulamaları konulu ilk oturumun başkanlığını İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Sezai Onaral yürüttü. 


Birinci oturumda; Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Daire Başkanı Faruk Gözübüyük, üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Gülay Yılmaz ile Dr. Bumin Doğrusöz ve Ernst & Young Türkiye Başkanı Mustafa Çamlıca konuşma yaptı.
Türkiye’de Ekonomi Politikaları ve Vergi Uygulamaları konulu ikinci oturumun başkanlığını ise İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren yürüttü. 
İkinci oturumda ise; İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Ateş Oktar, Yeminli Mali Müşavir Talha Apak, Mükellef Hakları Koruma Derneği Başkanı Oğuz Çetinkaya ve Vatandaşın Vergisini Koruma Derneği Denetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz konuşma yaptı.
OECD Ülkeleri ve Türkiye’de Yoksulluk,Yolsuzluk,Rant Ekonomisi başlıklı üçüncü oturum 9 Nisan 2016 tarihinde, Marmara Üniversitesi eski Rektörlerinden Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel başkanlığında başladı.
Bu oturumda İstanbul Üniversitesi’nden Prof.Dr. İzzettin Önder, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Veysi Seviğ, TURMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir ve Gazeteci Yazar Nedim Şener sunum yaptılar.


Ulusal ve Küresel Boyutları ile Vergi, Muhasebe, Denetim İlişkileri ve kayıt dışılık konulu  Dördüncü Oturum İSMMMO Başkanı Dr. Yahya Arıkan tarafından yönetildi.Konuşmacı olarak ise Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal İbiş,KGK Uzmanı Mustafa Sözen,Vergi Müfettişleri Derneği İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Ali Tahtacı ile PWC Türkiye Başkanı Haluk Yalçın yer aldı.
Son oturum da ise Dernek Genel Başkan yardımcısı Yeminli Müşavir Mehmet Şahan başkanlığında Kongrenin Değerlendirmesi yapıldı.
Bu bölümde Mezunlar Ankara Şubesi Başkanı Davut Özdemir, İstanbul Şubesi Başkanı Hayrettin Eryılmaz, Marmara Üniversitesi öğretim üyelerinden Osman Altuğ ile Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr.Aziz Konukman konuşmacı olarak yer aldılar.


İki gün boyunca katılımın oldukça yüksek olduğu 13. Vergi Kongresi’nde tüm konuşmacılara ve Düzenleme komitesi üyelerine Dernek Yönetimi tarafından plaket takdim edildi.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2016 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2016okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP