TÜRKİYE NASIL KOLAY HEDEF OLDU.?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yıkıcı Suriye Politikası, Türkiye'yi Risk Altına Soktu.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TÜRKİYE NASIL KOLAY HEDEF OLDU.?

Economist dergisi Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla ilgili yayımladığı iki makalede, Türkiye'nin "IŞİD'ın kolay hedefi" haline geldiğini yazıyor ve sorumluluğun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yıkıcı Suriye politikalarında" olduğu yorumunu yapıyor.

Saldırının yapılış şekli itibariyle bir "şehir komandosu savaşı" olduğunu yazan Economist, saldırıyı 2008'de Hindistan'ın Mumbai kentinde Laşkar-i Tayyiba örgütünün yaptığı saldırıya benzetiyor.

Türk yetkililerin saldırıdan IŞİD'i sorumlu tuttuğu ancak örgütün saldırıyı üstlenmediği hatırlatılıyor:

"Eğer saldırı söylendiği gibi IŞİD'in işiyse, bu örgütün operasyonel kapasitesinin ne kadar artığını gösterir. Batılı istihbarat teşkilatları hep bu tarz terör saldırılarının kendi ülkelerinde de yaşanmasından korkuyordu."

Economist'e göre bu tarz bir saldırı Avrupa'nın herhangi bir yerinde gerçekleştirilebilirdi, ancak Türkiye özellikle kendisini "kolay hedef" haline getirdi:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıkıcı Suriye politikası, Türkiye'yi risk altına soktu. Ülkede geçen 9 ayda yaşanan saldırılarda yaklaşık 250 kişi hayatını kaybetti. Bazı saldırılar TAK - Kürdistan Özgürlük Şahinleri tarafından düzenlenmiş olsa da, baş zanlı IŞİD."

Makalede IŞİD'in 2011'den sonra Türkiye'de bu denli güçlenmiş olmasının nedeni ise şöyle açıklanıyor:

"Erdoğan'ın hükümeti onbinlerce yabancı savaşçının Türkiye toprakları üzerinden Suriye'ye girişine izin verdi.


Türkiye bu savaşçıların çoğunun radikal cihatçılar olduğunu biliyordu. Bunların birçoğu IŞİD'e katılarak bugünün canavarını oluşturdu. Ayrıca Türkiye içinde terörist bir altyapı kurmalarına da izin verildi ve şimdi bu altyapıyı Türkiye içindeki saldırılarda kullanıyorlar."


IŞİD'İ CİDDİYE ALMANIN VAKTİ GELDİ GEÇTİ

Economist'e göre Erdoğan bu konuda hata yaptığını kabul etmektense, daha fazla yanlış yapmaya devam etti:

"Erdoğan'ın en büyük korkusu Suriyeli Kürtlerin kendi ülkesini kurarak, Türkiye'deki Kürtlere de cesaret vermesi. Geçen yıl, genel seçimde HDP'nin oylarını kesmek için PKK ile gereksiz bir çatışmayı körükledi.

Şimdi bir taraftan IŞİD'le mücadele ederken, aynı zamanda ülkenin güneydoğusunda büyük çaplı bir gerilla savaşı veriyor."

Makale şöyle sona eriyor:

"Eğer Erdoğdan kurnaz olsaydı, İsrail ve Rusya'ya karşı bu hafta attığı gibi faydacı adımlardan daha çok atardı. Erdoğan Türkiye içindeki muhafazakâr İslamcılarla laikler, Türk milliyetçilerle Türkiyeli Kürtler arasındaki ateşe odun atmayı bırakmalı. Önceliği Suriye'deki IŞİD'i alt etmek olmalı. Türkiye'nin Erdoğan'dan en son ihtiyaç duyduğu şey daha da bölücü bir otoriterlik."


SALDIRI İSRAİL VE RUSYA ANLAŞMALARINA CEVAP OLAMAZ

Economist'in bir diğer makalesinde, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırının zamanlamasına dikkat çekiliyor.

Saldırıdan bir gün önce İsrail ve Rusya ile diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi adımı atıldığı, ancak saldırının bu anlaşmalara cevaben yapılmasının pratikte mümkün olmadığı belirtiliyor:

"Güvenlik uzmanları bu boyutta bir saldırının birkaç günde planlanmış olmasına ihtimal vermiyor."

Dergiye konuşan Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'ndan Selim Koru "Belki de bu saldırıyı hazırlıyorlardı ve anlaşmaların ardından hızlandırdılar" yorumunu yapıyor.

Economist'e göre İsrail'le ilişkilerini normalleştirmesi Türkiye'yi IŞİD'in hedefi haline getirecekse, Rusya ile yakınlaşması da IŞİD'le mücadelesini kolaylaştıracak:

"Erdoğan'ın şu an savaşını IŞİD'e yoğunlaştırmaktan ya da bu savaşı onun yerine Kürtlerin vermesine izin vermekten başka şansı yok"


IŞİD'İN CUMA HUTBELERİ

IŞİD Cuma Hutbelerinde Türkiye' yi Hedef Gösteriyor Kanlı terör örgütü IŞİD' in Kilis bombardımanı sürüyor.

IŞİD kontrolüne geçmiş olan camilerde Türkiye aleyhine Cuma hutbesi okutulduğu ortaya çıktı.

Kanlı örgüt IŞİD, hutbelerde tek tek yer ismi sayarak (Gaziantep, Kilis, Karkamış, Nizip) açıkça Türkiye' yi hedef gösteriyor. 03 Mayıs 2016 Salı 17:32



OBAMA PKK DEĞERLENDİRMESİ.!


ABD Başkanı Barack Obama, İran ve Ortadoğu politikası konusunda gazetecilerle Beyaz Saray'da bir araya geldi.
Huffington Post'un haberinde Obama'ya, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın IŞİD'e karşı yürütülen kampanyayı, Suriye'de savaşanlarla müttefik olan PKK'yı hedef almak için bahane olarak kullanması yönünde endişeniz var mı.?" şeklinde soru soruldu.
Başkan Obama cevabında,
 "Terör örgütü PKK, Türkiye'yi hedef alan saldırılarda bulunuyor, Türklerin kendini savunmaya çalışması meşru bir şey" ifadesini kullandı.



TERÖRE KARŞI BİNLERCE İMZA

Türkiye’yi hedef alan, operasyonları eleştiren ve PKK’yı destekleyen bildiriye tepkiler çığ gibi büyürken, ‘Türkiye için Akademisyenlerin yayınladığı bildiriye atılan imza sayısı 2 bini aştı.

PKK’ya destek veren akademisyenlerin bildirisine tepki büyürken “Türkiye İçin Akademisyenler” tarafından başlatılan imza kampanyasına destek ise 2 bini aştı.

http://turkiyeicinakademisyenler.com/ adresinde imza metni ile destekçi akademisyenlerin isimleri yer aldı.
Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Koray, Aydınlık’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bilim insanları iki şeyden vazgeçemez. Biri gerçeğe bağlılık, diğeri vatana bağlılık.

Şu an açık gerçek şu: Arkasında ABD, İsrail ve MOSSAD’ın olduğu PKK, Türkiye’yi bölmek için var gücüyle saldırıya geçmiş durumda.

Buna karşı güvenlik kuvvetlerinin verdiği mücadele bir ölüm dirim mücadelesi.

Vatanın bütünlüğü, vatanı savunma mücadelesi...

Bu konuda bırakın ülkeyi bölmek için yapılan saldırıları destekleme, tarafsız kalma hakkınız bile yoktur. Gerçeğe bağlı olan bir bilim insanın böyle bir hakkı kesinlikle yoktur.”


 

TARAF OLACAĞIMIZ YER TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Sözde barış için terörle mücadeleyi ‘katliamcılıkla’ suçlayan bazı akademisyenlere karşı vatansever akademisyenler kampanya başlattı: Sonuna kadar polis ve askerimizin yanındayız.!

İMZAMIZI ATIYORUZ

Türk ordusunun PKK terörüne karşı aylardır yürüttüğü operasyonları hedef alarak, Türkiye Cumhuriyeti devletini “katliamcı” ilan eden sözde barış bildirisine karşı akademisyenler, “Bu Ülkenin Akademisyenleri Olarak Devletimizin Ve Milletimizin Yanında Olacağız” diyerek imza kampanyası başlattı.

İmza sayısı dün itibarıyla 2 bin 71’e ulaştı. Akademisyenler imza metninde, “Çanakkale’de düşmana karşı savaşmak için öğrencileriyle birlikte cepheye giden öğretmen ve öğretim elemanları gibi, ülkemize karşı yapılan bu menfur saldırılara kalemimiz ve yüreğimizle karşı koyacağımızı taahhüt ve ilan ediyoruz” dedi.


ÇALIYOR AMA UMRE'YE GİDİYOR

Gasp Parasıyla Minare Yaptırıp, Umre'ye Gitmişler

BU DA BİR TERÖR

İstanbul’da İranlı işadamının 2 milyon lirasını gasp eden çete çökertildi. Tutuklanan zanlılardan 3’ünün bu parayla bir caminin minaresini onardığı, birinin ise umreye gittiği belirlendi.

3 Temmuz 2016 09:38


Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2016okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2016okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • SEÇİMLER, GAZETECİLER VE *HAVALA*
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADIN
  • ÜSKÜDAR’DA DEĞİŞİM DAHA HIZLI OLACAK
  • Hırsıza hırsız olduğunu unutturursan sana ahlak dersi verir.
  • HASAN H. GÜNER RAKİPLERİNE FARK ATIYOR.!
  • SEÇİMLERİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
  • HANÇER; HANÇERLENDİ.!
  • Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın
  • SİVİL TOPLUMUN AFET SINAVI
  • İKTİDAR MUTLAKA YOZLAŞTIRIR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP