ORDULARIN LAĞVEDİLMESİNİN YOLLARI AÇILIYOR

Darbe, Marbe, FETÖ, OHAL Derken Askeri mahkemeler, Jandarma ve Sahil Güvenlik Gitti. Sırasıyla Genelkurmay Başkanlığı Cumhurbaşkanlığına, Kuvvet Komutanlıkları Bazı Bakanlıklara Bağlanarak İşlevsizleştirilecek. Sonra da Gereksizlikleri İleri Sürülerek Ordular Lağvedilecek. Ne Zaman.? Kendilerine (Haçlıların abd, israel, britantya bopeşbaşk.) En Uygun Zamanda.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ORDULARIN LAĞVEDİLMESİNİN YOLLARI AÇILIYOR

Darbe, Marbe, FETÖ, OHAL Derken Askeri mahkemeler, Jandarma ve Sahil Güvenlik Gitti. Sırasıyla Genelkurmay Başkanlığı Cumhurbaşkanlığına, Kuvvet Komutanlıkları Bazı Bakanlıklara Bağlanarak İşlevsizleştirilecek. Sonra da Gereksizlikleri İleri Sürülerek Ordular Lağvedilecek. Ne Zaman.? Kendilerine (Haçlıların abd, israel, britantya bopeşbaşk.) En Uygun Zamanda.!

 

YAŞ ÖNCESİ 2 ORGENERALİN İSTİFASI İSTENDİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NTV canlı yayınında Funda Görey'in, hem TSK'daki ihraç ve YAŞ kararları hem de 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sorularını yanıtladı. Fikri Işık: 2 askerin istifası istendi dedi.

 

YAŞ kararları ile tüm kuvvet komutanları görevlerine devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu karar nasıl alındı.?

Türkiye'de YAŞ ile ilgili farklı bilinenler var. YAŞ'ın kanunda verilen yetkisi danışma organı olması ikincisi albaylıktan generalliğe terfi ettirilecek ve generalliğe yükselecek asker kişilerin terfiine karar veriyor. YAŞ bir atama organı değil. Dünkü YAŞ'ın gündeminde olan konular kuvvet komutanlarının ve genelkurmay başkanının devam edip etmemesi değildi.

Dünkü YAŞ ile bugünkü gazete manşetleri arasında fark var. Bu komuta kademesiyle ilgili oramiral Bülent Bostanoğlu'nun görev süresi 30 Ağustos'ta doluyordu görev süresinin 1 yıl uzatılmasına karar verildi.

Benim başbakanın ve cumhurbaşkanın imzasıyla uzatıldı bu dahi dünkü YAŞ'ta görüşülmedi. Kuvvet komutanlarının görevlerine devam edip etmemesi YAŞ'ın konusu değil. Cumhurbaşkanımız daha önce ifade etti 'Dere geçilirken at değiştirilmez' ben de merak ettim Fransızlar nasıl çevirdi diye siyasi olarak sorunun cevabı bu dere değiştirilirken at değiştirilmez.

YAŞ ÖNCESİ İSTİFA EDEN 2 ORGENERAL

YAŞ öncesi iki komutan görevlerinden ayrıldı. Neden ayrıldılar.?

İki orgeneral de YAŞ üyesiydi YAŞ'a girmeleri istenmedi, istifaları istendi istifalarını verdiler.

Komutanlar usulen istifalarını sundu mu.?

YAŞ'ın gündeminde bunlar olmadığı için bilgimiz dâhilinde gelişme bir şey olmadı. İstifa açıklaması bize gelmedi.

Son ihraçlar çok tartışılıyor. Bin 684 ordu mensubu ihraç edildi.

Darbeci askerlerin TSK'nın personel mevcudunun 1,5’una denk geldiğine ilişkin açıklama için ne söyleyeceksiniz?

Generallerin yüzde 50'den fazlası bu darbe girişimine müdahil olmuşlar bazıları direkt girmiş bazıları görevini yapmamış.

ASKERİ OKULLARIN KAPATILMASI

2000'den 2014 yılına kadar soruların çalındığı kanaatindeyiz. 2014 yılındaki skandal sonrası yapı değişince soruları çalamamışlar yüksek puanla askeri liselere girme hakkı kazananları da mülakatta elemiştir. Kurumsal zaaf var, çalışmalar devam ediyor. TSK içindeki habis uru temizlemek birinci görevimiz.

Genelkurmay Başkanlığı'nın Cumhurbaşkanlığı'na bağlanması konusu...

Bizim sistemimizde anayasamıza göre ordunun başkomutanı cumhurbaşkanıdır. Artık Cumhurbaşkanı'nı halk seçiyor Genelkurmay Başkanlığı'nın Cumhurbaşkanımıza bağlanması daha doğru olur. Kuvvet komutanlarının da Milli Savunma Bakanlığına bağlanması doğru olur.

''ÖZEL KALEM MÜDÜRÜM FİRARDA''

Özel kalem müdürünüz Tevfik Gök'ün durumu nedir.?

Gözaltına alınmış bırakılmış şu anda firarda. TSK'da general sayısı zaten fazlaydı.

Darbeyle suçlanan emir subayları İkinci bir liste var onun içinde yaverler var. Bu çalışma daha noktalanmadı. Bağlantılı hiç kimseyi TSK içinde barındırmayacağız. Bu konuda tavrımız net.

Askeri yargıdaki düzenlemeler Herkesi suçlamak haksızlık olur. 63 stajyer hâkim ve avukatı sözde darbe girişimciler sıkıyönetim hâkimleri olarak atamışlar. Yani durum bu kadar vahimdir. 15 Temmuz'u sadece vaka bazında değerlendirirsek yanılırız. Bunun temellerine inme, neden böyle oldu, sorunun köküne inmeye çalışıyoruz. Bir daha böyle bir olayın TSK'da yaşanmaması için tüm tedbirleri almak bizim amacımız.

29 Temmuz 2016 Cuma - 10.23


Ökkeş Bölükbaşı, İst. – Temmuz.2016 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ --- okkesb@cagintek.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İst. – Temmuz.2016 - okkesb61@gmail.com,


 

DÜŞMAN KARDEŞLERİN İHANET PASLAŞMASI

Güneydoğu’daki saldırılarını 15 Temmuz’dan önce keserek FETÖ’nün üniformalı hainlerine darbe hazırlığı için zaman kazandıran PKK, tekrar sahneye çıktı. Görevi devralan PKK kanlı eylemlerine kaldığı yerden devam ediyor.

EMEKLİ Tümamiral Semih Çetin, FETÖ’nün TSK içindeki yapılanmasıyla kalkıştığı darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, önceki günden itibaren terör örgütü PKK’nın tekrar saldırılarına başlamasına dikkat çekti.

Çetin, “Nöbeti devralan PKK, FETÖ’nün kaldığı yerden devam edecek, FETÖ, PKK, PYD, üst aklın ürünü.

Bu saldırıyı yapanların arkasında  ABD var. Washington yönetimi, Ortadoğu’da ve Türkiye’nin Suriye sınırında bir PKK-PYD koridoru açmak istiyor. Türkiye, sadece Kandil’le uğraşarak ABD’nin emellerine sekte vuramaz” dedi. 

AKSİ DÜŞÜNÜLEMEZ

FETÖ’nün, Türkiye’yi zaafa uğratmak için TSK’nın operasyon bilgilerini terör örgütü PKK’ya sızdırdığına yönelik duyumları da değerlendiren Semih Çetin, “Bu örgüt, ABD destekli bir örgüt. Elebaşı Pensilvanya’da yaşayan bir örgütün ABD’nin paralelinde hareket etmesi düşünülür, aksi düşünülemez” ifadesini kullandı. 

TERÖRE DİKKAT.!

Balyoz davası mağduru olan emekli Tümamiral Semih Çetin, TSK’daki görevden almaları da değerlendirdi. Çetin, “Arkadaşlarla konuştuğumuzda, ‘İhraç edilen isimler yüzde 100 doğru isimler’, görüşü var. Bunların hepsi temizlendi mi? Böyle bir şey mümkün değil! TSK içinde bazı elemanları kalmış olabilir ama bundan sonra silahlı kalkışma beklenemez. Milli unsurlara iftira atabilir ya da terör saldırısı yapabilirler” diye konuştu. 

TSK’YI GÜÇLENDİRİR

TSK’dan ihraçların terörle mücadelede bir zaaf oluşturmayacağını tam tersine orduyu güçlendireceğine dikkati çeken Semih Çetin, “Hastalıklı vücuttan bir tümör alındığında nasıl vücut iyileşirse, TSK’da güçlenir” dedi. TSK’daki 358 general ve amiral sayısının yarıya inmesi gerektiği görüşü savunan Çetin, bunun da bir zaaf oluşturmayacağını söyledi.  Çetin, “Generallerin yaptığı birçok görevi, şu andaki albaylar da yapabilir. Bütün dünyada kural şudur: Filo komutanları amiral, kıta komutanları general olur. Ama Genelkurmay’daki, karargâhtaki daire başkanlıklarında generalliğe gerek yok” ifadesini kulandı. 

29 Temmuz 2016 Cuma - 8.52

Ökkeş Bölükbaşı, İst. – Temmuz.2016 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ --- okkesb@cagintek.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,-okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İst. – Temmuz.2016 - okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • SEÇİMLER, GAZETECİLER VE *HAVALA*
  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADIN
  • ÜSKÜDAR’DA DEĞİŞİM DAHA HIZLI OLACAK
  • Hırsıza hırsız olduğunu unutturursan sana ahlak dersi verir.
  • HASAN H. GÜNER RAKİPLERİNE FARK ATIYOR.!
  • SEÇİMLERİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
  • HANÇER; HANÇERLENDİ.!
  • Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın
  • SİVİL TOPLUMUN AFET SINAVI
  • İKTİDAR MUTLAKA YOZLAŞTIRIR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP