TÜRKİYE’NİN ONLİNE ALIŞVERİŞ SİTELERİ

Türkiye’den Alış Veriş Tutkunlarının En Çok Beğendiği Online Alışveriş Siteleri Açıklandı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TÜRKİYE’NİN ONLİNE ALIŞVERİŞ SİTELERİ

Türkiye’de Alış Veriş Tutkunlarının En Çok Beğendiği Online Alışveriş Siteleri Açıklandı

Mastercard desteği ile Turkishtime Ekonomi Dergisi ve Trendbase tarafından ikincisi gerçekleştirilen Türkiye’nin En Çok Beğenilen Online Alışveriş Siteleri araştırmasında 15 farklı e-ticaret kategorisinde en beğenilen alışveriş sitelerini açıklandı. Araştırma, e-ticaret alanında Türkiye’nin dinamiklerini ve en beğenilen şirketleri ortaya koyduğu gibi, bu platformlardan alışveriş yapan tüketicilerin alışkanlıklarını da gözler önüne seriyor. Türkiye’de tüketicilerin online alışveriş yapma sıklığı giderek artarken, bu mecradaki alışverişlerde bilinçli tüketim eğiliminin güçlendiği, bununla birlikte mobil ödeme alt yapısının verdiği imkanlarla mobil alışverişin yaygınlaştığı da görülüyor.

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen araştırma bu sene sektörün ve sektör oyuncularının tüketici algısındaki durumu ortaya koyuyor. Türkiye’de e-ticaretin hacmi büyürken geçen yıla göre sektörün finansman olanaklarının da geliştiği belirtiliyor.

Türkiye’nin En Beğenilen Online Alışveriş Siteleri araştırmasında birçok dikkat çekici tüketici eğilimi var. Ancak tüketiciler ile markaların ilişkisine yönelik açıklayıcı olan verilerden birisi de “Alışveriş yapılmasa da sıkça takip edilen siteler” i gösteren veriler. Bu veri tüketicilerin bakışında alışkanlık yapan kimi markaların ortaya çıktığına da işaret ediyor.

İşte Türkiye’nin en beğenilen online alışveriş siteleri…


Hepsiburada.com


hepsiburada.com dünyada çok az başarılı örneği olan; sürekliliğe, her geçen gün artan ürün alternatifi ile ürün çeşitliliğine ve hayati kolaylaştırmaya dayanan bir is modeline sahip. Bu iş modelini sağlıklı ve sürdürülebilir. Tek çeşit ürün veya hizmet sunmak ya da sınırlı zamanda belli sayıda ürünü tüketicinin beğenisine sunmak yerine sürdürülebilir, full fiyatlı ve müşteri memnuniyetine yönelik olarak her gün geliştirdikleri bu iş modelini başarılı olarak devam ettirmeye çalışıyorlar. Bu kadar büyük bir operasyonu yürütmek deneyim ve sistem bütünlüğü gerektiriyor. Türkiye’nin lider e-ticaret platformu olmanın avantajını kullanıyorlar. İsin sırrı alınan siparişin yüzde 65’i aynı gün depodan çıkıyor olmasından geçiyor.


Sahibinden.com


Türkiye’nin en çok tercih edilen, en büyük ilan ve alışveriş platformlarından biri olan sahibinden.com müşteri ihtiyaçlarına uygun ürün ve hizmet sunma başarısına sahip bir marka. Kullanıcılar bir gün alıcıyken, bir diğer gün ellerindeki ürünleri satarak değerlendirmek isteyen satıcılar olabiliyor. İş modeli gücüne ilave olarak, kullanıcılar sahibinden.com’u yıllardır tartışmasız tercih etmelerinin farklı nedenleri de bulunuyor. sahibinden.com, tüm e-ticaret işletmelerinin yasal uygulamalar dışında kendi güvenlik politikalarını da oluşturmaları gerektiğini düşünülüyor.

3

Gittigidiyor.com


GittiGidiyor’un bugün 10 milyonun üzerinde üyesi bulunuyor. Üye sayısı 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 23 artırırken, yeni üye sayısında yüzde 63’lük bir artış sağladı. 2014 Ocak-Şubat ortalamalarına bakıldığında aylık ziyaret sayısı 27,5 milyon, ortalama tekil ziyaretçi sayısı ise 13,3 milyon civarında olduğunu görülüyor. Güven, başarıda önemli faktör. GittiGidiyor’un 2001 yılında keşfedip geliştirdiği Sıfır Risk Sistemi, internetten alışverişi daha keyifli ve güvenli kılan bir ödeme-onay sistemi sunuyor. Sıfır Risk Sistemi sayesinde internetten dokunarak alışveriş yapabiliyor. Gerek yeni, gerekse ikinci el ürünlerde, önce ürünü teslim alıp görüyorsunuz. Sizin onayınızdan sonra ise paranız aktarılıyor. GittiGidiyor’un bir de müşteri hizmetleri modeli var. Tüm mobil platformlarda alışveriş imkanı sunuyor olmaları da kullanıcıların onlara ulaşmasını kolaylaştırıyor. iPhone ve Android telefon uygulamaları, Android tablet ve iPad uygulaması ve mobil site ile GittiGidiyor’a her an her yerden ulaşmak mümkün oluyor.


Markafoni.com


Türkiye’nin ilk ve lider özel alışveriş kulübü Markafoni, kurulduğu 2008 yılından beri sunduğu özel alışveriş deneyimiyle moda severler için her alışverişi bir aşka dönüştürüyor.

Seçkin markaların giyim, aksesuar, kozmetik, dekorasyon ve lifestyle kategorilerindeki ürünlerini yüzde 90’a varan indirimlerle sunan Markafoni, kolay, keyifli ve güvenli alışveriş arayan moda severlerin ilk tercihi konumunda.

Bu konuma gelmesinde, Markafoni’nin ürün çeşitliliğinin, özel avantajlarının, renkli kampanyalarının, güvenilirliğinin, iade süreçlerinin kolaylığının, hizmet kalitesinin, sponsorluklarının ve marka değerinin büyük etkisi var. Her alışveriş bir aşk sloganıyla faaliyet gösteren Markafoni müşteri memnuniyeti en önem verdiğimiz konuların arasında yer alıyor.

Telefon ve internetten müşteri hizmetleri uygulamalarını barındıran VIP servis hizmetine online canlı chat uygulamasını da ekledi. Bunun yanı sıra, farklı kampanyalardan almak istedikleri ürünleri tek bir sepette birleştirme imkanı sağlayan “Markafoni Tek Sepet” uygulamasını hayata geçiren ilk özel alışveriş kulübü oldu.


Evim.net


Türkiye’nin ev ürünleri satışı yapan en büyük e-ticaret sitesi. Ev konusuna odaklandığı için o alanı sahiplendi. Sektörde lider bir konumdalar. Sundukları ürünlerin çeşitliliği, avantajlı fiyatlar ve ücretsiz kargo seçenekleri ile fark yaratıyor, müşterilerimizin dikkatini çekiyorlar. Kullanıcı odaklı, müşteri memnuniyetine büyük önem veren bir yapıları var.

Müşteriler fikirleri ve beğenileri onlar için çok büyük önem taşıyor. Üyelerimizin memnuniyeti ve sevdikleri özellikler, ürünler doğrultusunda sürekli geliştiğini söylenebilir. Yaptıkları bazı geliştirmeler ile Evim.net’i farklı kılmaya çalışıyorlar. Bu çalışmalarımızla başarıyı yakaladıkları söylenebilir.


Ebebek.com

E-bebek’in felsefesi, bebekolojidir.Yaptıkları işi en iyi tanımlayan sözcük bu. Söz konusu bebek olunca, tüm deneyim ve uzmanlığı paylaşıyorlar. Daha doğum öncesinden başlayan bu süreçte; sadece ürünleri değil, bilgi birikimi ve tecrübeyi de sunuyorlar. Bu açıdan sürekli olarak müşterilerin hayatlarına dokunduklarını düşünüyorlar.

ebebek’in başarısını etkileyen bazı kriterler var. Birincisi güven. Öncelikle ebebek için güven duygusu da çok önemli. Bebek.com ile çıktıkları bu yolda ailelere ihtiyaçları olan bilgileri düzenli verdi ve bir güven duygusu oluşturdu. Oluşturmaya da devam ediyor.

Kaliteli ürünler ve hesaplı fiyatlar da ikinci kriteri… ebebek olarak kendi çocuklarına almayacakları hiçbir ürünü satmıyorlar. Üçüncü kriter olarak hızlı servisi… 2001 senesinden beri kargoları en hızlı şekilde teslim etmeye özen gösteriyorlar. Satış sonrası hizmet de dördüncü kriter… Satış sonrasında da satılan ürünlerin arkasında duruyorlar.


Yemeksepeti.com

Yemeksepeti.com’un başarısında en büyük rol içinde bulunduğu pazarı ve kullanıcıyı çok iyi anlamış oluşu. İçinde bulunduğu ekosistemi doğru kurguladı ve hem kullanıcılarla, hem de iş ortağı restoranlarla artı değer sağlamayı başardı. Pazara erken girmiş olmalaı da verdiği avantajla gelişme alanları ve fırsatları erken gördü.

Yemeksepeti işini tutkuyla sahiplendi ve her zaman fark yaratacak adımlarla yoluna devam etti. Bu hem kullanıcılar tarafından bir lovemark haline gelmesini hem de iş ortağı restoranlar tarafında vazgeçilmez bir iş ortağı olmasını sağladı. Türkiye’ye yakın coğrafyalarda bir numaralı online yemek siparişi oyuncusu olmayı hedefliyor.

Uluslararası marka Foodonclick.com ile Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Suudi Arabistan ve Lübnan’da 1.000’den fazla restoranla hizmet veriyor. Aynı zamanda 2013 yılında Yunanistan’da yaptığımız ilk yatırımla Avrupa’da satın alma yapan ilk Türk internet şirketi konumuna ulaştı.

Önümüzdeki dönemde satın alma yoluyla farklı coğrafyalara açılmaya devam edecek. Ayrıca 2013 yılı içinde “yemek” çatısı altındaki ürün gamımızı genişleterek, Yemeksepeti bünyesine dikey projelere Lokum.com ve Papyon.com’u ekledi.


Grupanya.com


Grupanya 2010 yılının Mayıs ayından beri müşterilerine en iyi kampanyaları sunabilmek için canla başla çalışıyor. Tüketiciler tarafında süreç temelde iki adımla ilerliyor. İlk adım, sunduğu kampanyanın ne kadar ilgi çekici olduğu ile ilgili. İşin ikinci adımı ise tüketicinin satın aldığı hizmetten faydalanması.

İşin püf noktası aslında bu an. Aracı oldukları için hizmetin sağlanması aşamasında olay yerinde değil, bu nedenle müşteri memnuniyetine ancak gecikmeli olarak müdahale edebiliyor.

Yerinde tüketilen hizmetler sağlayan küçük ve orta boyutlu işletmelerin internete açılan kapı. 2014 senesinde mobil mecradaki varlığımızı yeniden tasarlayarak, tüketicilerin değişen alışkanlık ve ihtiyaçlarına uygun hale getirmek için çalışıyor olacak.


Migros Sanal Market


Türkiye’nin en büyük ve yaygın gıda e-ticaret sitesi olan Migros Sanal Market ile bugün, 16 farklı şehirde bulunan 76 operasyon noktamızdan hizmet veriyor. Migros Sanal Market sayesinde müşteriler, zaman ve efor harcamadan market alışverişlerini evlerinden, işyerlerinden hatta yoldan istedikleri zaman verebiliyorlar.

Migros Sanal Market‘ten sipariş veren müşterilerin profili yoğun olarak, 25-45 yaş arası, büyük şehirlerde yaşayan ve çalışan kitle. Kadınların çalışma hayatındaki aktif rolü, özellikle büyük şehirlerde zaman kavramının doğru yönetilmesi gerekliliği Migros Sanal Market’i kullanma oranını da artırıyor. Akşam evde yapacağı yemeğin malzemelerinin siparişini yoldan veren bir kişi evine geldiğinde kapıda siparişini bulup, hiç zaman kaybetmeden yemeğini yapabiliyor. Sıradan bir günde, Migros Sanal Market’i kullanarak Ankara’da okuyan oğlunun evine ya da kaldığı öğrenci yurduna sipariş teslim edilmesini sağlayan bir anneye ya da İzmir’deki ailesinin ihtiyaçlarını Amerika’dan verdiği siparişle karşılayan bir babaya rastlamak mümkün.

Müşteriler, Mobil Market’i kullanarak siparişlerine bilgisayardan başlayıp cep telefonundan ya da cep telefonundan başlayıp bilgisayardan tamamlayabiliyorlar.


Amway


Amway Corporation’ın dünyadaki 55 bağlı şirketinden biri olan ve Türkiye’de Temmuz 1994’de faaliyete geçen Amway Türkiye, bugün Türkiye’nin önde gelen doğrudan satış firmalarından biri konumunda. Amway Türkiye, bugün 270 binden fazla Serbest Girişimcisi aracılığı ile 500’den fazla ürününü tüketicilerine ulaştırıyor.

Amway ürünlerini tanıtmak ve satışını gerçekleştirmek için Serbest Girişimcilerin içten dışa detaylı bilgiye sahip olmaları çok önemli. Dolayısıyla alt markalardan, markaların konumlarına, ürün isimlerinden Amway Serbest Girişimci eğitimlerine kadar pek çok detay da sitede yer alıyor. Özellikle eğitim desteğini herkese ulaşabilmek üzere sitede de yayınlanıyor.

Diğer bir taraftan; serbest girişimci iş modeli nedeniyle, ürünlerin perakende satış noktalarında satılmaması da web sitesi trafiğini yoğunlaştıran unsurlar arasında.
En son teknolojiyle hazırlanan web sitesi; satın alma süreçlerinde kolay sipariş verebilmeyi sağlarken; yalın, anlaşılır ve şeffaf olmasıyla da fark yaratıyor. Üstelik, ürünlerin eve teslim edilmesi de Serbest Girişimcilerin hayatını kolaylaştırması açısından web sitesini başarılı kılıyor.


Etstur


ETS’nin güçlü markası web sitesinin kullanıcı dostu olması /sunduğu hız web sitesinin önerdiği ürünlerin / bilginin fazlalığı. Müşteriler seyahat etmek istediklerinde komple çözümler bulabiliyorlar. Gemi turu ve Disneyland dahil farklı ürünler sunuyorlar. Yeni hayata geçirdikleri bir uygulamaları var.

Misafirlere artık yurtdışında bazı destinasyonlarda otel ve Türkçe transfer hizmetini Etstur kalitesi ile alabilecekler. Çağın gereği olan ve misafirlerimize avantaj olarak sunabilecekleri bütün teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

Amaçları, etstur.com’daki ürün gamımızla birlikte kullanım kolaylığını da artırmak.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –okkesb@turkfreezone.com,

imzalog

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP