TECAVÜZCÜYLE EVLİLİĞE HAYIR.!

TECAVÜZ BİR SUÇTUR.! CEZASIZ KALAMAZ.! CEZASI AFFEDİLEMEZ.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TECAVÜZCÜYLE EVLİLİĞE HAYIR.!

TECAVÜZ BİR SUÇTUR.!

CEZASIZ KALAMAZ.!

CEZASI AFFEDİLEMEZ.!

Ülkemiz rejim değişikliği, savaş ve terör, ekonomik çalkantılar gibi önemli sorunlarla baş etmeye çalışırken AKP’nin milletvekilleri tarafından gündeme taşınan tasarı ve teklifler kanımızı dondurmakta.

Hala çeşitli yurtlarda ve okullarda taciz ve tecavüze uğrayan çocuklarımız ve yakınlarına dönük içlerini rahatlatacak bir adım atmayan, atamayan zihniyetin tecavüzü suç olmaktan çıkaran düzenlemelere imza atması tüm çocuklarımızı tehlikeye atmaktır.

Taciz, tecavüz mağduru kadınlarımız ve çocuklarımız eğitimden sağlığa, istihdamdan hukuka çok çeşitli alanlarda düzenlemelerle mağduriyetlerinin giderilmesini beklerken maalesef Türkiye’de iktidar milletvekilleri ileriye değil, geriye gidişi hızlandıran düzenlemeler içine girmekte.

Son olarak dün gece yarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tecavüz edilen çocukla, tecavüzcünün evliliği halinde durumun suç olmaktan çıkarılmasını sağlayacak, hapisteki 4 bin tecavüzcüyü kurtaracak bir kanun tasarısı gündeme gelmiştir. CHP’li milletvekillerinin mücadelesi sonucu yapılan oylamada karar yeter sayısı bulunamaması nedeni ile konunun görüşülmesi 22 Kasım 2016 Salı gününe bırakılmıştır.

TÜM MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

Taciz, Tecavüz, İstismar Olağan Bir Durum Olarak Gösterilemez.!

 

18 Yaşından küçük bir çocukla, 12 yaşındaki bir çocukla kendi isteğiyle birliktelik olmaz. Bunun adı tecavüzdür. Ve tecavüze uğrayan çocuğun tecavüzsüyle evlendirilmesi onarılmaz bir travmadır. Çocuk yaşta evlilikleri daha da yaygınlaştıracak, hapisteki yaklaşık 4 bin tecavüzcüyü salıverdirecek ve tecavüzü artıracak tehlikeli bu adımdan derhal vazgeçilmeli.

Çocuk yaşta yapılan evlilikleri artıracağı endişesi taşınan 4+4+4 eğitim sisteminin ardından bu son teklifle ‘çocuk yaşta yapılan evliliklerde’ Avrupa 2’nciliğini ve dünya üçüncülüğünü yakalayan ülkemiz sanıyorum şampiyonluğa götürülmek isteniyor.

Bu önergeye imza atan iktidar parti milletvekillerini kınıyorum. Evlilik gibi bireyin tüm yaşamını etkileyebilecek bir kararı, günümüz koşullarında, 16-17 yaşındaki bireylerin ne kadar sağlıklı verebileceği tartışmaları sürerken, bu yaştaki çocukların evlenebilmesine olağanüstü koşulların belirlediği durumları gözeterek izin veren düzenlemeye bir de tecavüzcüyle evliliğin eklenmesi kabul edilemez.

Hiç kimse aklımızla alay etmeye kalkmasın…

Çok iyi biliyoruz ki amaç toplumsal bir yaraya çözüm bulmak değil…

Kaldı ki amaç bu bile olsa pratikte ‘Namusu temizlensin’ gibi çirkin bir mantıkla mağdur çocuklarımızın, tecavüzcüsüyle evlenmesi sağlanacaktır.

Gelin bu yanlıştan vazgeçin…

Tarihe kara bir leke olarak geçecek bu düzenlemeye ortak olmayın, oy vermeyin…

Tüm milletvekillerini bu teklifi reddetmeye çağırıyorum…

Songül Başkaya - 18 Kasım 2016



Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP