BÜYÜKELÇİ SUİKASTI SURİYE İLE İLGİLİ

Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, Rus Büyükelçi Karlov’a Düzenlenen Suikastın Suriye Konusuyla İlgili Olmasının Öne Çıktığını Söyledi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

BÜYÜKELÇİ SUİKASTI SURİYE İLE İLGİLİ

Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, Rus Büyükelçi Karlov’a Düzenlenen Suikastın Suriye Konusuyla İlgili Olmasının Öne Çıktığını Söyledi.

CRI TÜRK’te yayınlanan Manşet programında Kamil Erdoğdu’na özel açıklamalarda bulunan Öneş, suikastın kime yarayacağı sorusuna cevap aramak her zaman geçerli, tutarlı bir yöntem olmadığını ifade ederek, “Ancak Moskova’da Suriye meselesi için üçlü görüşme yapılması ve failin El Nusra referanslı sözler söylemesi bize meselenin Suriye, özellikle de Halep’le ilgili olduğu izlenimini veriyor” diye konuştu.

Örgütsel bağlantıları henüz kesinleşmemiş olmasına rağmen, eylemin radikal İslamcı bir düşüncenin, kafanın şekillendirdiği olay gibi gördüğünü anlatan Öneş, “FETÖ ile bağlantı ortaya çıkarsa, 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra bir de suikast boyutuyla karşı karşıya kalıyoruz. Böyle kripto kişilerin polisin, güvenlik güçlerinin içinde bulunması endişe verici” ifadelerini kullandı.

Öneş, Moskova’da Çavuşoğlu ve Lavrov’un yaptığı açıklamaların FETÖ bağlantısı olduğu yönünde güçlü emareler bulunduğunu gösterdiğine dikkati çekti.

SUİKASTÇININ CANLI YAKALANMASI ÖNCELİKLİ OLMALIYDI

Suikastçının öldürülmesine ilişkin olarak “profesyonel bakış açısıyla failin canlı yakalanması önemli olurdu, öncelikli olmalıydı” diyen Öneş ancak bu durumda birçok soruya cevap alınabileceğini belirtti.

Açık kaynaklardan alınan bilgiye göre büyükelçinin sağ kurtarılması amacıyla ve failin de ben buradan canlı çıkmayacağım demesini müteakip güvenlik kuvvetlerinin böyle bir eyleme giriştiğini gösterdiğini kaydeden Öneşi o anki psikolojik durumu iyi bilmek gerektiğine de işaret etti. Öneş, şunları söyledi:

“Şahsın polis olduğu biliniyor, çevik kuvvette görev almış, hatta Cumhurbaşkanının korumasında bile bulunmuş; diğer bilgiler net değil. Eğitimli bir şahıs. Yaptığı konuşmalar ideolojik bir tavır içinde olduğunu gösteriyor, radikal İslamcı bir şahıs görüntüsü veriyor. Radikal İslamcı bir şahsın inanç yapısı içinde bu eylemi yapması mümkün. Ancak onun arkasında bir örgüt, güç, servis var mı diye spekülasyon yapmak doğru olmaz, tahkikat sonucunu beklemek lazım.”

“TERÖR ARTABİLİR”

CRI TÜRK’te Terör sarmalından çıkışın öncelikli konu olduğunu söyleyen Öneş, ulusal meseleyle karşı karşıya bulunduğumuzu ifade etti.

Öneş, Türkiye’nin jeopolitik durumunun yarattığı hassasiyetler içerisinde bölgesel gelişmeler dikkate alındığında terör olaylarının artma veya sürekliliğini koruma ihtimali bulunduğu görüşünü dile getirdi.

Türkiye’nin böylesine gelişmeler karşısında milli birliğini korumak, güçlendirmek, milli potansiyelini en etkili şekilde kullanmak zorunda olduğunu belirten Öneş, “Bu da ancak demokratik sistem ve laik zihniyet içerisinde özgürlükleri ve ittifakları güçlendirerek parlamento çatısı altında toplumla bütünleşerek, dayanışmayı güçlendirerek hukuki ve güvenlik tedbirlerini almakla mümkün olur” diye konuştu.


Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –okkesb@turkfreezone.com,

SUİKAST ÖNCESİ BBC HABERİ

İngiliz kanalı BBC 14 Aralık’ta ilginç bir belgesel hazırladı. Belgeselde Rusya’nın Türkiye’deki suikastlerini haber yaptı ve Türkler’in misilleme yapmadığını ima etti.

BBC, 14 Aralık tarihinde ilginç bir yayın hazırladı. Haberde, "Rusya'nın Türkiye'de işlediği suikastler" detaylı bir şekilde anlatıldı. 

Ruslan Israpilov, Abdulvahid Edelgiriyev, Berg-Haj Musayev, Rustam Altemirov ve Zaurbek Amriyev Türkiye'de suikast sonucu öldürülen isimlerden bazıları. 

TÜRKİYE'DE DAHA FAZLA CİNAYET İŞLEMEK...

BBC'nin neden böyle bir haber yapma ihtiyacı duyduğu o gün anlaşılamadı.

Hatta BBC, "Peki, Türkiye'de daha fazla cinayet işlemek Rusya'yı daha güvenli hale getirir mi.? Suriye'deki çatışmalardan geri dönen Çeçenler bunun tam tersi olacağını, savaşı Rusya'ya götürmek için bilendiklerini söylüyorlar" yorumunu yaptı.


Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –okkesb@turkfreezone.com,


Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP