21. EMİTT & KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Emitt’in Altın Şehri Oldu; Kahramanmaraş Dünya Turizminin Altın Şehri; Kahramanmaraş Ödülle Fuarın Da Yıldızı Oldu.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

 21. EMİTT & KAHRAMANMARAŞ


Kahramanmaraş Emitt’in Altın Şehri Oldu; Kahramanmaraş Dünya Turizminin Altın Şehri; Kahramanmaraş Ödülle Fuarın Da Yıldızı Oldu.!

“İstanbul da 21.kez dünyanın turizm ve seyahat profesyonellerine kapılarını açan EMİTT –Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarın da Kahramanmaraş standını Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Nabi Avcı da ziyaret etti. Bakan Avcı fuar yorgunluğunu Maraş dondurması ve baklavası ile atarken ahır dağı esintisinde yetişen hakiki sahlep’ten de içerek keyif aldı…”


-KAHRAMANMARAŞ EMİTT’İN ALTIN ŞEHRİ OLDU

21. EMİTT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına “Kahramanmaraş Valiliği adına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ev sahipliğinde ve Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla kentin turizm ve seyahat acenteleri ve otelleri de katıldı.”

Fuarda; Şehrimizin Kültür, Turizm, Yöresel Lezzetleri, El sanatları, Müzeleri, Kaplıcaları, Tarihi Suk-ı Maraş ve Hanları, Kaleleri, Germanica yer altı şehri, Maraş Aslanı, Kalesi, Ulu Camii, Konakları, Doğa Sporları, Milli Parkları ve Uludaz Uğur Böceği olmak üzere kentimizin kültürden turizme, el sanatlarından hanedana sunulan yöresel mutfağına dünyanın seçkinlerine tanıtıldı.

-KAHRAMANMARAŞ DÜNYA TURİZMİNİN ALTIN ŞEHRİ

EMİTT Fuarında Kahramanmaraş standını Kültür ve Turizm Bakanı sn. Nabi Avcı da ziyaret etti. Bakan Avcı fuar yorgunluğunu Maraş dondurması ve baklavası ile atarken ahır dağı esintisinde yetişen hakiki salep’ten de içerek keyif aldı. Kahramanmaraş il kültür ve turizm müdürümüz sn. Seydihan Küçükdağlı tarafından şehrimiz adına Bakan Nabi Avcı’ya ceviz oyma kentin kültürel zenginliğini motive eden sandık hediye edildi. İstanbul da faaliyet gösteren Kahramanmaraş dernekleri ve hemşerilerimiz de Kahramanmaraş’ımızı fuarda yalnız bırakmadı.

Türkoğlu dernek başkanı Cafer Parlak ve yönetimi, KentMaraşder yönetim kurulu, Afşin Eshab-ı Kehf Derneği Başkanı Ahmet Ardıç ve yönetimi, Trabmarder-Trabzon Kahramanmaraş Kardeşlik Köprüsü Derneği Başkanı Ökkeş Bölükbaşı ve yönetim kurulu EMİTT 2017 de Kahramanmaraş’ı yalnız bırakmadı. Stantta hemşerilerini ağırladı. Kentin tanıtımına katkı sundu.

Son yıllarda büyük atılım yapan Kahramanmaraş tarhanası fuarda uluslar arası ziyaretçinin dikkatlerini çekti. Tadına bakmadan pek geçen olmadı. Dondurma Kırmızıbiber ile kentin namına global bir lezzet artık. Çeyiz sanatında el emeği göz nuru Bindallı diğer adıyla Sim Sırma Osmanlı’dan Dünyanın birçok devlet başkanlığı saraylarında özel döşemeleri, tabloları süslüyor.

Ağaç oymacılığında şehrin en önemli tanıtım araçlarından biri olan ceviz ve kiraz ağacından oyma sandıklarımız da fuarda, Kültür ve turizm bakanı Nabi Avcı ve profesyonellerin çok ilgisini çekti.

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı: Valiliğimiz adına on yılı aşkın süredir EMİTT fuarına katılıyoruz. Kısaca fuarın katkısı şehre ne oldu diye soracak olursak, 10 yıl öncesi tüm şehrimizde yıldızlı otel sayısı 5 sayısını geçmezken bugün 50’ye yakın yıldızlı otel var. Ve bunun yanında dünyanın otel devleri şehrimizi zincir halkasına kattı. Bugün şehrimizde Hamton by Hilton, Clarion, Ramada, Orkis, Saffron gibi dünya devlerinin yanında Kazancı, Büyük Maraş ve tarihi öneme sahip Belli otellerinin yanında her ilçemizde yıldızlı oteller bulunmakta.

Kaplıca turizminde önemli bir paya sahip olmaya başladık.

Acı su diye adlandırdığımız Şifalı “İçme” suyu turizminde yerli turizmde üst sıralardayız. Tarihi Germanica Antik Kenti, Maraş Kalesi ve Aslanı, etnografya müzeleri arasında ilk sırada yer alan Maraş müzesi, El sanatları; sim sırma, yemeni, bakırcılık, ağaç oymacılığı, külekçilik ve bıçakçılık ivme kazandı yeniden atağa kalktı. Tarihte Osmanlı hanedanlığı için önemli bir konuma sahip şehrimiz gelin vermekle birlikte yöresel mutfağımızla da sarayın gözdesiydi. Yöresel mutfağımızı da profesyonellere anlattık davet ettik. Önümüzdeki dönemde Kahramanmaraş’ı daha fazla ekranlarda göreceksiniz dedi.

“Kahramanmaraş dernek başkanları ve hemşerilerimizin ortak görüşü ise fuarda Sn. Başbakan Yardımcımızı, eski Bakanlarımızı, Milletvekilleri, Valimizi, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımız ve Bürokratlarımızı görmek istedi. Yoğun programlarından olsa gerek katılamadıkları için göremedi.”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Emitt fuarında Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından temsil edildi. Belediyemiz fuarda şehrimizin tanıtımında özverili çalışmalarını ziyaretçilere anlattı şehre davet etti.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası şehrin turizm penceresi Otel ve seyahat acentelerini, Maraş Dondurması ve “Kırmızı Biber Maraş Biberini Tarhanasıyla” birlikte fuar ziyaretçilerinin beğenisine sundu. Şehrin tanımı için birlikte çaba sarf etti. KMTSO bünyesinde katılan seyahat ve turizm acenteleriyle birlikte markalara baktığımızda MADO, Haşiroğlu, Ramada Hotel, Hamton by Hilton, Saffron hotel, Kaplıca turizminin yeni yıldızı ORKİS VE Clarion hotel ve acenteleri kentimize yerli yabancı turist çekebilmek, konaklatma ve tanıtmak için yoğun bir çalışma yaptı.

-KAHRAMANMARAŞ ÖDÜLLE FUARIN DA YILDIZI OLDU

EMİTT Fuarında sanat medya dünyasının ünlü isimleri de Kahramanmaraş standını ziyaret etti. Şehrimizde proje yapmak, kentimizin sıcakkanlı insanlarıyla bir arada olmak isteriz dediler. Dolu Dolu Anadolu programı sunucusu Mert Savaş, ünlü manken ve oyuncu Yaşar Alptekin, THM sanatçısı Aydın Beyoğlu, Kanal D haber eski müdürü, gazeteci Eyüp Kadir Kılcı birçok tanınmış kişi Kahramanmaraş’ı onurlandırdı.

İstanbul da Kahramanmaraşlıların ağabeyi konumunda bulunan ve her zaman hemşeri canlısı olan tüm etkinliklerde davete icabet eden İstanbul eski Cumhuriyet Başsavcısı ve Bölge İdare Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı iken emekli olan Sn. Turan Çolakkadı ve muhterem eşi fuara ziyarette bulunarak il müdürümüzden bilgi aldı. Katılımıyla onurlandırdı.

 Bu sene fuarda en dikkat çeken detayda Kahramanmaraş’ın yerinin hol başında ve geniş bir alanda kurulu olmasıydı. Şehrin şanına yakışır, kenti temsil edecek zenginlikteydi.



EMİTT Fuarda DOĞAKA olarak Kahramanmaraş’a katılım ve katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Bilgi notu: Kahramanmaraş Dünya Turizminin gözdesi EMİTT Fuarlarına bünyesinde yer aldığı Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı DOĞAKA tarafından ilimiz adına yer kiralanmasıyla valiliğimiz bütçesinden yapılan ödenekle katılıyor.

Haber / Foto: Eyüp Kadir Kılcı
Haber ve Görseller Telif Hakkı İçermez. Haberi mecralarınızda yayınlamanız şehrin tanıtımına katkı sağlayacaktır.

 

 


Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2017 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • BİR ÖLÜM & BİR ÖYKÜ & HALNAME
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DENİLİNCE.!
  • 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE HAFTASI
  • *AYNI FAY ÜZERİNDE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI*
  • THE WORLD RALLİES İN THE FACE OF DİSASTER
  • ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA
  • İSTANBUL’UN BÜTÇESİ EMİN ELLERDE
  • YENİLENEN YEREBATAN SARNICI TÖRENLE AÇILDI
  • KIBRISTA NELER OLUYOR.?
  • Kahvaltıya Atılan İmza:*BALIKESİR*
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP