ŞİŞLİ'DEN KAMUOYUNA BASIN AÇIKLAMASI;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne İtiraz Hakkını Kullanan, Şişli Belediye Başkanlığının Kamuoyuna İlettiği 2 Şubat 2017 Tarihli Kamuoyu Bildirisi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ŞİŞLİ'DEN KAMUOYUNA BASIN AÇIKLAMASI;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne İtiraz Hakkını Kullanan,

Şişli Belediye Başkanlığının Kamuoyuna İlettiği 2 Şubat 2017 Tarihli Kamuoyu Bildirisi.

 

Tarihi ve Kentsel Sit Alanı Yakınında Bulunan Maçka Parkına Tünel Giriş Çıkışları Yapılmasına İtiraz Var.!

Plan yapım yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait, ancak bir kısmı Şişli Belediyesi sınırlarında olan Maçka Parkı’nın bir bölümünde yapılmak istenen tünel projesiyle ilgili, Şişli Belediye Başkanlığı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz hakkımızı, 2 Şubat 2017 tarihi itibariyle kullandığımızı kamuoyuna bildiririz.

Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır: “Şişli’nin En Büyük Sorunu Nedir.? diye sorulduğunda ‘Yeşil Alan Azlığı’ cevabını veriyorum. Şişli ne yazık ki, yeşil alanı çok az bir kent. Yeşil alanlar halkın hem nefes alma, hem de afet toplanma merkezleri olarak mutlak ihtiyacımız olan alanlardır. Şişlili komşularımıza karşı, bu alanları korumak, belediye başkanı olarak sorumluluğumdur.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, CHP’li meclis üyelerinin muhalefetiyle, oyçokluğuyla kabul gören projeye, Şişli Belediye Başkanlığı olarak, itiraz nedenlerimiz şunlardır:

 

Tarihi ve Kentsel Sit Alanı Yakınında Bulunan Maçka Parkına Tünel Giriş Çıkışları Yapılmasına 3 İtiraz Var.!

1-

Maçka Parkı 1940’lı yıllardan beri, kent sakinlerinin dinlenmek ve spor faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yıllanmış bitki dokusuyla kentin nefes aldığı çok önemli bir parktır. Teklif planda tünel giriş çıkışlarıyla ve izlediği güzergâhla, parkın üzerindeki ağaç ve bitki örtüsü ve fonksiyon alanlarının önemli ölçüde zarar göreceği düşünülmektedir.

2-

Maçka Parkı, İstanbul’da meydana gelebilecek bir deprem afetine karşı Şişli ilçesi sınırlarında çadır kent alanı olarak kullanılacak ve “Afet Toplanma Alanı” olarak belirlenmiş bir parktır.

3-

Teklif plan, “Tarihi ve Kentsel Sit Alanı” sınırından geçmektedir. Sit alanı dahilindeki Maçka Parkı’na ve hem de Maçka Caddesi güzergahında yer alan Tarihi Maçka Maden Fakültesi, Maçka Teknik Lisesi vb. önemli tarihi nitelikli binalara zarar vereceği düşünülmektedir.

Kamuoyuna Saygılarımızla, Şişli Belediye Başkanlığı

 

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

İletişim: 0 (212) 708 81 71

basin@sisli.bel.tr

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2017 okkesb61@gmail.com,

 

Maçka Parkı’nın bir bölümünde yapılması planlanan tünel projesiyle ilgili Şişli Belediyesi itiraz etti.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, "Plan yapım yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait, ancak bir kısmı Şişli Belediyesi sınırlarında olan Maçka Parkı’nın bir bölümünde yapılmak istenen tünel projesiyle ilgili, Şişli Belediye Başkanlığı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz hakkımızı, 2 Şubat 2017 tarihi itibariyle kullandığımızı kamuoyuna bildiririz" denildi.

Şişli Belediyesi, Maçka Parkı’nın bir kısmında planlanan Dolmabahçe - Levazım - Baltalimanı - Ayazağa Tünelleri projesine itiraz etti.

Şişli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Plan yapım yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait, ancak bir kısmı Şişli Belediyesi sınırlarında olan Maçka Parkı’nın bir bölümünde yapılmak istenen tünel projesiyle ilgili, Şişli Belediye Başkanlığı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz hakkımızı, 2 Şubat 2017 tarihi itibariyle kullandığımızı kamuoyuna bildiririz" denildi.

Yapılan açıklamada Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, projeye neden itiraz ettiklerinin gerekçelerini sıralayarak, şunları söyledi: “Şişli’nin en büyük sorunu nedir? diye sorulduğunda ‘Yeşil Alan Azlığı’ cevabını veriyorum. Şişli ne yazık ki, yeşil alanı çok az bir kent. Yeşil alanlar halkın hem nefes alma, hem de afet toplanma merkezleri olarak mutlak ihtiyacımız olan alanlardır. Şişlili komşularımıza karşı bu alanları korumak, belediye başkanı olarak sorumluluğumdur.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, CHP’li meclis üyelerinin muhalefetiyle, oyçokluğuyla kabul gören projeye, Şişli Belediye Başkanlığı olarak itiraz nedenlerimiz şunlardır: Maçka Parkı 1940’lı yıllardan beri, kent sakinlerinin dinlenmek ve spor faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yıllanmış bitki dokusuyla kentin nefes aldığı çok önemli bir parktır. Teklif planda tünel giriş çıkışlarıyla ve izlediği güzergâhla, parkın üzerindeki ağaç ve bitki örtüsü ve fonksiyon alanlarının önemli ölçüde zarar göreceği düşünülmektedir.

Maçka Parkı, İstanbul’da meydana gelebilecek bir deprem afetine karşı Şişli ilçesi sınırlarında çadır kent alanı olarak kullanılacak ve “Afet Toplanma Alanı” olarak belirlenmiş bir parktır. Teklif plan, “Tarihi ve Kentsel Sit Alanı” sınırından geçmektedir. Sit alanı dahilindeki Maçka Parkı’na ve hem de Maçka Caddesi güzergahında yer alan Tarihi Maçka Maden Fakültesi, Maçka Teknik Lisesi vb. önemli tarihi nitelikli binalara zarar vereceği düşünülmektedir."

Öte yandan, Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi’nin Dolmabahçe ayağı için bir kısmı kapatılan Maçka Parkı’nın Vodafone Arena Stadyumu’na bakan kısmının çitlerle çevrilmesi üzerine vatandaşlar eylem yapmıştı.


Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2017 okkesb61@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • KAYAK SEVEN GAZETECİLER KAZAKİSTAN’DA
  • HOTELRUNNER & ROİBOS STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ
  • BASTIR PARAYI, DİK UCUBEYİ.!
  • TİP, LİMAK’I AKBELEN İÇİN PROTESTO ETTİ
  • YIKILDIK EY HALKIM
  • TOZKOPARAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARIMIZ
  • PİYALEPAŞA BOSTANI.! TEHLİKE ALTINDA MI.?
  • TÜRKİYE'NİN GURURU ANKAPARK SOYGUNU
  • İBB İŞİNİ DÜRÜSTÇE YAPMAYA DEVAM EDECEKMİŞ.!
  • ERGENEMİZİ GERİ İSTİYORUZ.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP