TARTIŞMALI REFERANDUM SONUÇLARI

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye'nin AB Üyelik Müzakereleriyle İlgili Açıklamalarda Bulundu.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TARTIŞMALI REFERANDUM SONUÇLARI

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye'nin AB Üyelik Müzakereleriyle İlgili Açıklamalarda Bulundu.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Alman ARD televizyonuna verdiği mülakatta, Türkiye ile yürütülen müzakerelerin durdurulması tartışmalarıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. AB Komisyon Başkanı, tavrını Türkiye ile müzakerelerin devamından yana ortaya koydu ancak güncel gelişmeler nedeniyle Ankara'ya yönelik bazı eleştiriler de getirdi.

Juncker, Avusturya Başbakanı Christian Kern tarafından gündeme getirilen "Türkiye ile müzakerelerin durdurulması" gibi bir talebin ancak tüm üyelerin onayıyla karara bağlanabileceğini hatırlattı ve böyle bir durumun şu an için sözkonusu olmadığını söyledi. Juncker, "Benim şahsi görüşüm, şu an Ankara'ya AB'nin her halükarda Türkiye'nin üyeliğine karşı olduğu sinyalinin verilmesi çok büyük bir dış politik hata olur" diye konuştu.

MEVCUT TABLO KARAMSAR

Ancak Komisyon Başkanı, "Şu anki durumu itibarıyla Türkiye, AB'ye üye olamaz" dedi. Juncker, "Özellikle bazılarının ifade ettiği gibi idam cezasını yeniden yürürlüğe koyarsa" ifadesini kullandı. Juncker, Ankara'ya "Şayet bu gerçekleşirse, o zaman müzakereler hemen durdurulur" uyarısında da bulundu.

Juncker, Türkiye'nin vatandaşlarına vizesiz Avrupa'ya seyahat konusundaki talebine de değindi. Lüksemburglu politikacı, bu konuda bazı ön şartlar olduğunu söyledi ve "İnsan hakları ile terörle mücadele yasaları konusundaki görüşümüzden taviz vermeyiz" dedi.

AB Komisyon Başkanı terörle mücadele yasalarının, gazetecileri, akademisyenleri ve diğer bazı kişileri hapse atmak için kötüye kullanılamayacağını belirterek, "Biz bunda yokuz" ifadesini kullandı.

AVUSTURYA BAŞBAKANI: MÜZAKERELER DURDURULSUN

Avusturya Başbakanı Christian Kern, dün akşam ORF televizyonunda katıldığı bir programda Türkiye ile ilgili açıklamalar yapmış, Türkiye ile yürütülen üyelik müzakerelerinin "diplomatik bir hayal" olduğunu ve durdurulması gerektiğini ileri sürmüştü. Kern, "Üyeliğin gerçekleşmesi için demokratik standartların yeterli olmayacağını biliyoruz" şeklinde konuşmuş, AB'nin Türkiye ile yürüttüğü tam üyelik müzakerelerini durdurması konusunu 16 Eylül'deki AB Zirvesi'nde tartışmaya açacağını belirtmişti.

Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakereleri 3 Ekim 2005 tarihinde Lüksemburg'da yapılan Hükümetlerarası Konferans'ta alınan karar uyarınca 20 Ekim 2005 tarihine dayanıyor.

© Deutsche Welle

 

 

 

AB; ULUSAL MUTABAKAT GÖZETİLMELİ.!

AB - Avrupa Birliği, Anayasa Değişikliğinin Referandumun Resmi Olmayan Sonuçlarına Göre Kabul Edilmesi Sonrası, 'Evet' Ve 'Hayır' Oylarının Birbirine Yakınlığına Dikkat Çekerek Türkiye'ye, Anayasa Değişikliğinin Uygulanmasında "Ulusal Mutabakatı Gözetmeleri" Çağrısı Yaptı.

AB yetkilileri, Türkiye'de referandumu takip eden uluslararası seçim gözlemcilerinin raporlarını da beklediklerini belirttiler.

YSK - Yüksek Seçim Kurulu, mühürsüz oyların "Dışarıdan Getirilerek Kullanıldığı Kanıtlanmadığı Sürece" geçerli sayılmasına karar vermişti. Bazı seçmenlere mühürsüz oy pusulası ve zarf verildiği şikayetlerini değerlendirerek bu kararı verdiklerini söyleyen Kurulun bu kararı, tartışma yaratmıştı.

AGİT- Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın Pazartesi günü bir basın açıklaması yaparak oylama sürecindeki olası "Düzensizliklere" ilişkin ön raporunu açıklaması bekleniyor.

YSK'nın kararını eleştiren CHP ve HDP ise, sonuçlara itiraz edeceklerini duyurdular.

Referandum 2017: Anayasa değişikliğine yüzde 51 oyla 'Evet'

Kılıçdaroğlu: YSK'nın kararı referandumun meşruiyetini gölgeledi

YSK Başkanı Sadi Güven: Mühürsüz zarf kararı bir ilk değil

 

'Ulusal Mutabakat En Kapsamlı Şekilde Sağlanmalı'

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn'ın yaptıkları ortak yazılı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Referandumun birbirine yakın çıkan sonuçları ve anayasa değişikliğinin geniş kapsamlı uygulama alanının ışığında, ... Türkiyeli yetkililere, değişikliği uygulamaya geçirirken ulusal mutabakatı mümkün olan en kapsamlı şekilde sağlamak için çabalamaları çağrısında bulunuyoruz."

Açıklamada ayrıca, anayasa değişikliğinin uygulanmasına yönelik değerlendirmelerin, "Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin getirdiği zorunluluklar ve ülkenin Avrupa Konseyi üyeliği" ışığında yapılacağı ifade edildi:

"Türkiye'yi OHAL - Olağanüstü hâle ilişkin görüşler dahil Avrupa Konseyi'nin endişeleri ve önerilerini dikkate almaları konusunda cesaretlendiriyoruz."

Erdoğan: Türkiye tarihi bir karar verdi 'Mühürsüz oy' tartışmalarının hukuki boyutu ne.?

 

© Medya Günebakış


Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2017 okkesb61@gmail.com,



etni

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP