ALİBABA KURUCUSU JACK MA UYARIYOR

Alibaba'nın Kurucusu Jack Ma, İnternetin Gelecekte Ekonomiyi Bozacağını Söyleyerek "İnsanlık Yıllar Sürecek Bir Acıya Hazırlıklı Olsun" Dedi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ALİBABA KURUCUSU JACK MA UYARIYOR

Alibaba'nın Kurucusu Jack Ma, İnternetin Gelecekte Ekonomiyi Bozacağını Söyleyerek "İnsanlık Yıllar Sürecek Bir Acıya Hazırlıklı Olsun" Dedi.


İNTERNET DEVİ ALİBABA; JACK MA AÇIKLADI

Dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, Çin'in Zhengzhou kentinde katıldığı bir girişimcilik konferansında konuştu.

Business HT'nin haberine göre genellikle vizyoner ve gelecekten umutlu konuşmalarına alışık olduğumuz Ma, bu sefer tonunu değiştirerek geçmiş dönemde yaptığı uyarıları hatırlattı.

Online ticaretin ilk zamanlarında geleneksel perakendeciliğin bozulacağını söylediğinde kimsenin dinlemediğini söyleyen Ma, kötü bir sürprizle karşılaşmamak için yeni teknolojilerin muhtemel etkileri hakkında uyarılarda bulundu.

İnternetin gelecekte ekonomiyi bozacağını söyleyen Ma, "İnsanlık yıllar sürecek bir acıya hazırlıklı olsun" dedi.

 

Dünyanın eğitim sistemlerini değiştirerek otomasyon ve internet ekonomisinin neden olacağı darbeyi yumuşatmak için robotlarla nasıl çalışılacağının öğrenilmesi gerektiğini söyleyen Ma, şöyle konuştu:

''Dünya, önümüzdeki 30 yıl içinde mutluluktan çok acı görecek. Yaşanacak toplumsal çatışmalar her türlü sanayiyi ve yaşam kesimini etkileyecek."

 

Yeni teknolojilere uyum sağlayamayacak şirketler hakkında sert yorumlarda bulunan Ma, şirketlerin odaklanması gereken iki önemli teknolojiden bahsetti: Bulut tabanlı bilgisayar sistemleri ve yapay zeka.

 

Ma, "Yöneticiler bunu beceremeyeceklerse, konuyu kendilerine anlatacak genç insaları işe almalılar" dedi. İnternetin ekonomiye etkisinden şikayet etmenin bir kenara bırakılması gerektiğini söyleyen Alibaba CEO'su online sistemlerin de milyonlarca iş imkanı yarattığını hatırlattı.

 

Yaşam süresinin uzaması ve yapay zeka teknolojilerindeki gelişmelerin yaşlanan işgücü ve daha az imkânına sebebiyet verebileceği hakkında da uyarıda bulunan Ma, "Makinalar yalnızca insanların yapamadıklarını yapmalı. Ancak bu şekilde makineleri insanların ikamesi değil, iş arkadaşları olarak kabul edebiliriz" dedi.

 

Bankacılık sistemini de eleştiren Ma, toplumda daha fazla insanın kredi alabilir olması gerektiğini, dirençli bir kredi sisteminin olmamasının herkes için maliyetli olduğunu aktardı.

 

1999 yılında kurulan Alibaba, bugün dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin en büyük online ticaret sitesi. Piyasa değeri 200 milyar doları aşan Alibaba, son dönemde film prodüksiyonundan finans ve bulut teknolojilerine kadar milyarlarca dolarlık yatırım yaptı. Şirketin, 2017 başından bu yana hisselerindeki değer artışı yüzde 30'a dayandı.

27 Nisan 2017

© Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2017 okkesb61@gmail.com,

 

 

 

Metni

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP