HASTİKOZLULAR SON İFTAR DA OFLULARLA BULUŞTU

Of Aşağıkışlacık Köyü Derneği Ve Muhtarlığının Birlikte Düzenledikleri Büyük Hastikoz İftarı Ramazanın Son Akşamı Of Gün Batımı Restoranda Yapıldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

HASTİKOZLULAR SON İFTAR DA OFLULARLA BULUŞTU

Of Aşağıkışlacık Köyü Derneği Ve Muhtarlığının Birlikte Düzenledikleri Büyük Hastikoz İftarı Ramazanın Son Akşamı Of Gün Batımı Restoranda Yapıldı.


1000 kişiye yakın davetlinin katıldığı iftar bir dizi etkinlikle sürdü. İftar yemeğinin yenilmesinin ardından programla ilgili konuşmalar yapıldı.

Konuşmaların ardında kısa bir mola verildi. Molanın ardından21.00’da yapımcılığını, senaristliğini, yönetmenliğini ve oyunculuğunu köylülerin yaptığı Hastikoz’da Bir Zamanlar filminin  galası yapıldı.

Sunuculuğunu Hastikozlu eğitimci-yazar İzzet Keleşin  yaptığı program Of Çarşıbaşı Camii İmam Hatibi İsmail  Küçükakyüz’ün Kuranı Kerim tilaveti ve Emekli Vaiz  Hüseyin Güven Hocanın dualarıyla başladı. İftarın açılması ve yemeğin tamamlanmasından sonra programla ilgili konuşmalara geçildi.

ÜSKÜDAR PARKI YENİLENİYOR

Kürsüye ilk olarak Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Of Aşağıkışlacık Köyü Derneği Başkanı Abdullah Ayaz geldi.  

Ayaz konuşmasında;” Of Belediye Başkanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler doğrultusunda daha önce Eski Üsküdar Belediye Başkanı Oflu hemşerimiz rahmetli Mehmet Çakır’ın yaptırmış olduğu Of Devlet Hastanesi arkasındaki Üsküdar Parkını sökerek yerine modern kent parkı yapacağız. Daha önceleri köyümüzde  ve çevresinde bazı camilerimizin diş cephe çalışmalarına destek verdik. 

Köyümüzde başlatılan ve Yol Yapım Heyeti tarafından   takip edilen yol genişletme ile beton çalışmalarına Hayrat yolu Yukarı Kışlacık arasındaki

3 km ana yol için gerekli betonun tamamını temin edip beton dökümüne başladık. Köyümüzün girişinde tehlike arz eden köprünün yapımı için yetkililerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine heyetimizin belirleyeceği köyümüzde bir 

yerde çocuk parkı yapacağımızın müjdesini veriyorum.” ifadeleriyle duygularını belirtti.

ÇALIŞMALAR BAYRAMDAN SONRA DEVAM EDECEK

Daha sonra kürsüye gelen Of Aşağıkışlacık Köyü Derneği Onursal Başkanı Hüseyin Ayaz da yapmış olduğu açıklamada; “27 yıldır STK çalışmalarımda ilk kez İlçemde böyle  maneviyatı  yüksek bir etkinliği yapmanın hazzını yaşıyorum. Bu çalışmaları yürüten komisyona ve davete icabet eden herkese teşekkür ediyorum. Köyümüzün insanları devletimizle el ele vererek oluşturdukları  enerjiyi  sinerjiye  dönüştürdük.

Çalışmalara başta komisyon üyelerine arazisinden  fedakarlık yapan, el emeğiyle  destek verenlere, 400 metre küp betonla katkı sağlayan İhsan Ayaz’a 2000 metre küp betonla katkı yapan Abdullah Ayaz’a Of Belediyesine Trabzon Büyükşehir Belediyesine ayrı ayrı  teşekkür ediyorum. 

Çalışmalara Ramazan Bayram’ı sonrası  5 km ana yol çalışmasını tamamlandıktan sonra takribi 7 km köyümüzün içindeki ara yolları yaparak devam edeceğiz.

Beton çalışması tamamlanan yerlerde 100 metrede bir oturacak yol kenarlarına akan sularımızın 10 tanesine çeşme yapacağız.

Köyümüzün tarihi yapılarından olan ve çalışamaz halde bulunan değirmenimizin su kanalını yaparak çalışır duruma getireceğiz. 

Okulumuzu tadilattan geçirerek köyümüzün kültürel etkinliklerinde kullanmak istiyoruz. Okulumuzun bahçesinde halı saha ve çocuk parkı yapmayı planlıyoruz. Çay alım evinin önündeki doğal suya Osmanlı mimarine uygun çeşme yaparak tarihi taş köprümüzü restore ederek tekrardan köyümüze ve çevre insanların kültür hizmetine  kazandıracağız

OFLU HOCALAR  BELGESELİ YIL SONUNDA HAZIR

KTÜ İlahi Fakültesi  Dekani Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu  OFİMDER Başkanı Of Çarşıbaşı Cami İmam Hatibi  İsmail  Küçükakyüz, Of Müftülüğü  Vaiz Hüseyin Güven, Fatih Müftüsü Vahap Kabucuoğlu’nun himayelerinde tamamlanmak  üzere  4 bölümden oluşan Oflu Hocalar Belgeseli yıl sonuna kadar yetiştirerek galasını inşallah hep beraber bu salonda 2. İstanbul'da yapacağız.

Çok geniş kapsamlı Of Rus Savaşları Belgeseli 2018 yılında inşallah hazırlayacağız. 

Kurulma aşamasında olan Of AKUT - Of Arama Kurtarma Derneğini İlçeme kazandıracağım

HÜSEYİN AYAZ YENİ STK MEŞALESİNİ OF’TAN YAKTI

Hüseyin Ayaz, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ilgili yeni bir oluşum içinde olduklarını ve konuyla ilgili düşüncelerini; “ 27 yıldır aralıksız içinde bulunduğum STK’lara yaklaşık bir buçuk yıl önce rahmetli kardeşinin  hastalığının yeniden nüksetmesi nedeniyle ara vermek zorunda kaldım. 

STK’lara Bayramdan bir ay sonra yeniden dönerek STK’larda kanaat önderlerimiz, STK’larda gelen deneyimli kişiler, tüm Trabzonlu meslek grupları, siyaset, iş adamlarının bünyesinde taşıyarak temsiliyeti üst düzeyde olacak başta; 

Trabzon, Karadeniz,Türkiye STK’larına uzun yıllar yön verecek STK’ları yeniden inşa etmek üzere harekete geçeceğiz.

Takriben kasım ayı içinde İstanbul’da tüm Trabzonlu değerlerimizle büyük Trabzon buluşmasını  gerçekleştirerek  vira bismillah diyeceğiz.” Sözleriyle ifade etti.

 

Program saat 21.00’da gösterilen “Hastikoz’da Bir Zamanlar” filminin gala gösterimiyle sona erdi.

Hastikoz İftar Sofrası ve Gala programına;  

Trabzon Bölge İdare Mahkeme Başkanı Kenan Ayaz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri Şube Müdürü Haydar Bayrak, Of Muhtarlar Derneği Başkanı Tahir Bulut, MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, Trabzon Artvinliler Dernek Başkanı Ahmet Külekçi, AKP Of Kurucu İlçe Başkana Fazlı Capoğlu, Of Şoförler Odası Başkanı Şahmeran Er,Memur-Sen Başkanı ve , Of Belediyesi  insan kaynakları ve Eğitim Müdürü  Yüksel Yaşar, Of Belediyesi Mahalli Hizmetler Müdürü Bayram Türk, Bölge Sanatçısı Temel Reis,Of Çukurova Mahallesi Muhtarı İsmail Duran, Karabudak Mahallesi Muhtarı Ensar Ayaz, Bayırca Mahallesi  Muhtarı İsmail Doğanay, Kazançlı Mahallesi Muhtarı Ahmet Paşaloğlu, Dağalan  Mahallesi Muhtarı Ali Akyazıcı, Yanıktaş Mahallesi Muhtarı Ali Şapoğlu,  Günebakış Gazetesi Basın Temsilcisi Fatma Hasanoğlu katıldılar

 

@ Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP