UKRAYNALI ÇOCUKLARTÜRK KÜLTÜRÜYLE TANIŞTI

Ukrayna Ailesi Derneği Ve Ukrayna Büyükelçiliğinin Ortak Projesi Kapsamında Gelen Ukraynalı 12 Şehit Ve Gazi Çocuğu, Ülkemiz Ve Kültürümüzle Tanıştı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

UKRAYNALI ÇOCUKLARTÜRK KÜLTÜRÜYLE TANIŞTI

Ukrayna Ailesi Derneği Ve Ukrayna Büyükelçiliğinin Ortak Projesi Kapsamında Gelen Ukraynalı 12 Şehit Ve Gazi Çocuğu, Ülkemiz Ve Kültürümüzle Tanıştı

Ukraynalı Askerlerin Çocukları İçin Antalya’da Unutulmaz Tatil Yaptılar

"Sanat Atölyesi" kültür ve eğitim projesi, çok sayıda izlenim ve hediyelerle Ukraynalı çocukların hatıralarında yer etti.

 

Ukrayna’nın doğusunda gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonuna katılan Ukraynalı askerlerin 10-15 yaş arasındaki 12 çocuğu "Sanat Atölyesi" (Tvorçeskaya Masterskaya) kültür ve eğitim projesi çerçevesinde Türkiye’nin Antalya şehrinde tatil yaptı.


UkrAyna sitesinde yer alan bilgiye göre proje Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçiliği ve Poltava İlgisiz Kalmayanlar Taburu hayır kurumunun desteğiyle Ukrayna Ailesi sivil toplum teşkilatı tarafından hazırlandı. 

Akdeniz sahilindeki bir otelde kalan çocuklar, 10-21 Haziran tarihleri arasında Türk kültürü ile tanıştı, çeşitli müzeleri ziyaret etti, deniz kenarında tatilin ve gezi programının tadını çıkardı ve sanat derslerine katıldı.
 
Koordinatörlerin, çocuklara eşlik edenlerin ve diaspora temsilcilerinin aktif desteği ve kayıtsız kalmayanların yardımı sayesinde Ukrayna'nın savunucularının çocuklarının tatili parlak izlenimler ve olaylarla doldu.

Antalya Belediyesi’nin yardımı sayesinde Ukraynalı çocuklar şehirdeki ünlü, 131 metrelik tüneli olan akvaryumu, Oyuncaklar Müzesini ve Deniz Biyolojisi Müzesini ziyaret etti. Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçiliği çalışanları tarafından sağlanan maddi yardım, çocuklara deniz turu gerçekleştirme, geleneksel Türk dondurmasını deneme ve Maraş dondurmacılarının gösterisini izleme imkanı sağladı.

 

Bir tatlı mağazasının sahibinin düzenlediği ilginç, sıra dışı ders çocuklar için özel, tatlı bir hediye oldu. Ilık karamel ile çalışmaktan memnun olan çocuklar eski şehrin masalları andıran dar sokaklarını gezdi, mimari eserleri, bitkileri ve manzaraları seyretti.

Bunun dışında çocuklar, askeri uzman, psikolog, oyuncu ve sunucu, uzman Aleksey Arestoviç, dünyaca ünlü Türk dans topluluğu Anadolu Ateşi’nin solisti Viktor Sidoroviç ve Ukrayna Ulusal Savunma Üniversitesi profesörü Nikolay Arestoviç olmak üzere üç yetenekli ve ünlü insanla bir araya geldi. Ayrıca İstanbul Üniversitesi psikoloğu Yuliya Krivenko, çocuklara birlikte kalarak neredeyse her gün çeşitli sanat terapisi seansları düzenledi.

"Sanat Atölyesi" kültür ve eğitim projesi, çok sayıda izlenim ve hediyelerle Ukraynalı çocukların hatıralarında yer alacak.

 


12 ÇOCUK 12 GÜN KALDILAR

Antalya’da bulunan Ukrayna Ailesi Derneği; Ukrayna Büyükelçiliğinin yardımı kapsamındaki projeyle Ukraynalı savaş gazileri ve şehitlerinin çocuklarından oluşan bir grubu, Antalya tatiline davet etti. Yaşları 10-16 arasında değişen 12 çocuk, 10-21 Haziran 2017 tarihleri arasındaki Yaratıcı Atölye Kültür ve Eğitim Projesi kapsamında Larissa Hotel Beldibi’nde konaklayacak. Ukrayna’nın farklı bölgelerinden gelen 12 çocuğa, Viktoriia Honchar ve Oleksandra Syrotenko isimli 2 yetişkin refakat etti.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TANIYACAKLAR

Çocuklar proje kapsamında Türk kültürüyle tanışacak, cazip sanat etkinliklerine katılacak ve tatil yapma imkanına sahip oldular. Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Vita Mykhaylova; Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçiliği ile birlikte gerçekleştirdikleri proje ve kapsamındaki etkinlikler sayesinde Türk kültürünün tanıtıldığını vurguladı. Mykhaylova, 10 Haziran akşamı Türkiye’ye giriş yapan çocukları ve sorumlularını Antalya Havalimanında karşıladı.

HEPSİ ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUĞU

Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Vita Mykhaylova şöyle konuştu: Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilimde yaşamını yitiren Ukraynalı şehitler ile gazilerin çocuklarına psikolojik destek olabilmek ve onları bir nebze mutlu edebilmek adına Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, Ukraynalı sivil toplum örgütü "Poltava Tabur" ve biz Ukrayna Ailesi Derneğinin ortaklaşa düzenlediği bu organizasyona Antalya Büyükşehir Belediyemiz de destek verdi.

Ana sponsorluğunu üstlendiğimiz bu çalışma ve motivasyon kampında çocuklarımıza Türkiye kültürünü ve Antalya'mızı tanıtmak için heyecanlıyız. Anavatan toprağımızı korumak için canlarını ortaya koymuş askerlerimizin bize emanet edilmiş yavrularına minnet duygularımızı sunabilmek için çabalıyoruz. Bu amaçla bize destek veren, katkı sağlayan sponsorlarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Türkiye kültürünü ve Antalya’nın daha iyi bir şekilde tanıtımını sağlayacak her türlü yardıma da açığız.”

İletişim İçin: Ukrayna Ailesi Derneği

Vita Mykhaylova: 0242 311 25 89

 


Ukraynalı şehit ve gazi çocukları 
Türk kültürüyle tanışacak 
Ukrayna Ailesi Derneği ve Ukrayna Büyükelçiliğinin projesi kapsamında gelen 12 şehit ve gazi çocuğu, ülkemiz ve kültürümüzle tanışacak
12 ÇOCUK 12 GÜN KALACAK ...
Antalya’da bulunan Ukrayna Ailesi Derneği; Ukrayna Büyükelçiliğinin yardımı kapsamındaki projeyle Ukraynalı savaş gazileri ve şehitlerinin çocuklarından oluşan bir grubu, Antalya tatiline davet etti. Yaşları 10-16 arasında değişen 12 çocuk, 10-21 Haziran 2017 tarihleri arasındaki Yaratıcı Atölye Kültür ve Eğitim Projesi kapsamında Larissa Hotel Beldibi’nde konaklayacak. Ukrayna’nın farklı bölgelerinden gelen 12 çocuğa, Viktoriia Honchar ve Oleksandra Syrotenko isimli 2 yetişkin sorumluluk edecek. 
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TANIYACAKLAR 
Çocuklar proje kapsamında Türk kültürüyle tanışacak, cazip sanat etkinliklerine katılacak ve tatil yapma imkanına sahip olacak. Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Vita Mykhaylova; Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçiliği ile birlikte gerçekleştirdikleri proje ve kapsamındaki etkinlikler sayesinde Türk kültürünün tanıtılacağını vurguladı. Mykhaylova, 10 Haziran akşamı Türkiye’ye giriş yapan çocukları ve sorumlularını Antalya Havalimanında karşıladı. 


HEPSİ ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUĞU 
Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Vita Mykhaylova şöyle konuştu: Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilimde yaşamını yitiren Ukraynalı şehitler ile gazilerin çocuklarına psikolojik destek olabilmek ve onları bir nebze mutlu edebilmek adına Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, Ukraynalı sivil toplum örgütü "Poltava Tabur" ve biz Ukrayna Ailesi Derneğinin ortaklaşa düzenlediği bu organizasyona Antalya Büyükşehir Belediyemiz de destek vermiştir. Ana sponsorluğunu üstlendiğimiz bu çalışma ve motivasyon kampında çocuklarımıza Türkiye kültürünü ve Antalyamızı tanıtmak için heyecanlıyız. Anavatan toprağımızı korumak için canlarını ortaya koymuş askerlerimizin bize emanet edilmiş yavrularına minnet duygularımızı sunabilmek için çabalıyoruz. Bu amaçla bize destek veren, katkı sağlayan sponsorlarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Türkiye kültürünü ve Antalya’nın daha iyi bir şekilde tanıtımını sağlayacak her türlü yardıma da açığız.” 


@ Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Haziran.2017 okkesb61@gmail.com,

Gazeteci Şükrü Ağırman / Rojnamevan, Antalya / Türkiye  
GSM :  009 0532 250 51 49
E-mail: 
sukruagirman@gmail.com - MSN: sukruagirman@hotmail.com

 

Diğer Haberler

  • KEMERALTI'NIN SOSYAL YAŞANTISI
  • YAŞLI HAKLARI MÜCADELESİ İVME KAZANIYOR
  • *SIRA EMEKLİYE GELİNCE KAYNAK YOKMUŞ.!*
  • KADIN DOSTU MARKALAR FARKINDALIK ÖDÜLLERİ
  • SOHBET BAHANE, KAHVE ŞAHANE.!
  • EMEKLİLER GÜNÜ ve EMEKLİLER HAFTASI
  • DEPREM ŞEHİDİ AHMET HAKAN ŞENTÜRK ANILDI
  • İÇLİ KÖFTECİLİK ALİ BABA’DAN MİRAS
  • HELALLEŞME
  • İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP