ADALET VAR MI.? ADALET NEREDE.?

Adalet Var mı.? Adalet Nerede.? Adalet Kimin Eline Geçti.? Adaletin Olmadığını İspatlayan - 5 - Örnek

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ADALET VAR MI.?

ADALET NEREDE.?

ADALET KİMİN ELİNE GEÇTİ.?

Adalet Var mı.? Adalet Nerede.? Adalet Kimin Eline Geçti.? Adaletin Olmadığını İspatlayan - 5 - Örnek

 

Ayaklar, Baş Oldu.! Yerlerde Aramayın.!

EĞER BİR ÜLKEDE;

“Hukuk Üstün Değilse, Adalet Yok Hükmündedir.!”

"Türk Yargısında Kronik İşlev Bozukluğu Var"

Bağımsız Bir Millet Olan Papua Yeni Gine, 

Parlamenter Demokrasi Sistemini Kabul Etmiş

Ülkelerdendir.

"Adil Yargılamayı Etkileme Suçunun Oluşabilmesi

İçin, Öncelikle Adil Yargılamanın Olması Gerekir.!"

Türkiye, ‘Hukuk Devleti İlkesizlikleriyle Malul’

Ülkeler Kategorisini Oluşturan ‘Hibrit Rejimler’

Arasında 88. Sıradadır. 


 

* * * * * * * * * *

ADALETİN OLMADIĞINI İSPATLAYAN - 5 - ÖRNEK

 

HUKUKÇU OLMAYAN HAKİMLER GELİYOR.!

Pazarlar Şenlenecek.! Meslek Dışı Atama ve Tayinler Nedeniyle; Mesleği Hakimlik, Savcılık Olan, Diplomalı Domatesci, Patatesci, Limoncu, Maydanozcular Pazarcılık Yapmaya Başlayacak.!

Adalet Bakanlığı, Yargı Mesleğinden Olmayanlara Hakimlik Yolu Açmak İçin Düğmeye Bastı.

AKP, yargıda yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Buna göre, hukukçu olmayan isimlere hakimlik yolu açılıyor. Bakanlık, söz konusu teklife gerekçe olarak ‘yargılama maliyetinin düşecek olmasını' gösteriyor. Bakanlığın, hiçbir kritere bağlı kalmaksızın yapmayı planladığı atamalarla yargı bağımsızlığının ortadan kalkacağı belirtiliyor.

Adalet Bakanlığı, yargı mesleğinden olmayanlara hakimlik yolu açmak için düğmeye bastı. 2015 Yargı Reformu Stratejisi Kitapçığı'nda, yargıda ihtisaslaşma adı altında öncelikle fikri, sınai ve ticaret mahkemelerine hukukçu olmayan isimlerin hakim olarak atanabileceği kaydedildi.

Meslekten olmayan hakimlerin İngiltere'de gönüllülük, Fransa'da ise ücretli olarak çalıştıklarını belirten bakanlık, “Yargılama maliyetleri düşecektir.” gerekçesini ileri sürdü. 

Bu ‘hakimlerin' hangi mesleklerden alınacağı ise belirtilmedi. Uygulama hayata geçerse herhangi bir esnaf ticaret mahkemesine hakim olarak atanabilecek.

 

 

KÖŞE YAZARI MÜMTAZER TÜRKÖNE HAPİSTE

Mümtazer Türköne'nin,  Recep Tayyip Erdoğan'a 'Tehdit' Suçunun Sabit Olduğunu Belirten Mahkeme Heyeti, Sanık Türköne'yi 4 Yıl 2 Ay Hapis Cezasına Çarptırdı.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu bulunan Mümtazer Türköne, Ses ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.  Şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise duruşmada avukatı Ferah Yıldız temsil etti. Ferah Yıldız, sanığın cezalandırılmasını talep etti. 

TÜRKÖNE: SUÇSUZUM BERAATİMİ TALEP EDİYORUM 

Sanık Türköne de davaya konu yazısında Cumhurbaşkanını tehdit amacının söz konusu olmadığını belirterek, "Suçsuzum Beraatimi Talep Ediyorum" dedi. 

4 YIL 2 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı tehdit suçunun işlendiğinin sabit olduğunu belirtti. Sanık Türköne'yi 5 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın yargılama aşamasındaki tutum ve davranışlarını takdiri indirim sebebi sayarak cezayı 4 yıl 2 ay hapis cezasına indirdi.

 


SİGARALI SALDIRGAN BERAAT ETTİRİLDİ

Sigaralı Saldırgan Başaran T. Beraatını İstedi, Hakim de Beraat Ettirdi

Antalya'da yolda sigara içtiği gerekçesiyle Eda Kayaş’a küfür ettiği, kendisine tepki gösteren ablası Esin Yıldırım’ı yumrukladığı, Yıldırım’ın kızı Dilay Özel’in ise boynunda sigara söndürdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan 33 yaşındaki Başaran T., beraatını istedi.

Olay geçen 13 Mayıs günü Fener Mahallesi’nde meydana geldi. Üniversiteye hazırlanan 20 yaşındaki Dilay Özel, teyzesi 42 yaşındaki Eda Kayaş ve annesi 45 yaşındaki Esin Yıldırım ile evlerine giderken karşılarından gelen Başaran T. ve arkadaşı Bahtiyar S. ile karşılaştı. İddiaya göre Başaran T., sigara içen Eda Kayış’a, "Ya Arkadaş Bu Ne Rahatlık. Bu Kadınların Nasıl Sigara İçmelerine İzin Veriyorlar.

Bu Kadın Neden Sokakta Sigara İçiyor.?" dedikten sonra küfür etti. Bu sözleri duyan Eda Kayaş tepki gösterdi. Esin Yıldırım ise Başaran T.’ye müdahale etti. Tartışma sonrası Başaran T., Esin Yıldırım’ın boğazını sıkıp yumruk attı. İddiaya göre T., Dilay Özel’in de boynunda sigara söndürdü.

TUTUKLANIP SERBEST KALDI

Olaydan Sonra Bahtiyar S. Kaçarken, Başaran T. Çevredekiler Tarafından Yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Başaran T. hakkında Antalya 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Başaran T., yaklaşık bir ay tutuklu kaldıktan sonra geçen haziran ayında adli kontrolle tahliye edildi.

 


YASAKLI SAPANCA GÖLÜ’NDE MOTORLA GEZİNTİ

Yasağa rağmen Sapanca Gölü’nde motorla eşini gezdirdi

Türkiye Kano Federasyonu’nun Sapanca Gölü kenarındaki tesislerinde teknisyen olarak çalışan Zeki Çotur,motorlu araçların girmesi yasak olmasına rağmen eşini motorlu tekne ile gölde gezintiye çıkardı.

Sakarya ve Kocaeli’nin içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü’nde Türkiye Kano Federasyonu’nun kullandığı tesiste teknisyen olarak çalışan Zeki Çotur yasağa rağmen eşini motorlu tekne ile gezintiye çıkardı. Kano yarışlarında parkur hakemlerinin kullandığı motorlu tekneye eşi ile binen teknisyen gölde uzun bir süre tur attı. Bu sırada çevrede bulunan vatandaşlar teknisyene tepki gösterdi.

Yakıt motorlu araçların girmesinin yasak olduğu Sapanca Gölü’nde yalnızca Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne ait kontrol tekneleri ve kano müsabakaları sırasında hakem tekneleri kullanılıyor.

 


İŞKENCECİ ÜNİVERSİTELİ KIZLAR SERBEST BIRAKILDI

İşkence yaptıkları videolarını kendileri sosyal medyada paylaşan üniversiteli kızlar hakim tarafından serbest bırakıldı.

Trabzon’da yaklaşık 5 ay önce sosyal medya hesabından tartıştıktan sonra kaldıkları eve çağırdıkları 25 yaşındaki Kübra T. ve Esra K. ile 27 yaşındaki Gülbahar B.’yi biber gazıyla etkisiz hale getirip döven, olayın cep telefonu görüntülerini de sosyal medya hesabından paylaşan üniversite öğrencileri 25 yaşındaki Hasibe H., 19 yaşındaki Nurçin Ç. ve Mihriban Y., Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasında hakim karşısına çıktı.

Olay Konaklar Mahallesi Taylan Sokakta bir öğrenci evinde geçen Şubat ayında meydana geldi. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) farklı bölümlerinde öğrenim gören Hasibe H., Nurçin Ç. ve Mihriban Y., Trabzon Havalimanı’nda yer hizmetlerinde görevli Kübra T. ve bir sigorta firmasında çalışan Esra K. ve arkadaşları Gülbahar B. ile sosyal medya üzerinden tartışmaya başladı. Üniversiteli kızlar, tartışma sürerken, Kübra T., Esra K. ve Gülbahar B.’yi kendi evlerine çağırdı.

DÖVDÜLER, GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTILAR

Kübra T., Esra K. ve Gülbahar B. ile evlerine gittikleri öğrencilerle aralarında tartışma giderek büyüdü.
Tartışma sırasında Kübra T. ve Esra K.’yı biber gazı sıkarak ve copla vurarak döven öğrenciler, Gülbahar B.yi ise bir odaya kapattı. Yaşananları cep telefonuyla kaydeden öğrenciler video görüntülerini de sosyal medya hesaplarından paylaştı.

GÖZALTINA ALINDILAR, SERBEST KALDILAR

Kısa sürede binlerce kişi tarafından sosyal medyada paylaşılan ve büyük tepkilere neden olan görüntülere ilişkin polis ekiplerince soruşturma başlatıldı ve sosyal medya hesaplarından kimlikleri ve ikamet ettikleri ev belirlenen 3 üniversiteli ile saldırıya uğrayan 3 kişi, polis ekiplerince gözaltına alındı. Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

@ Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2017 okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2017 okkesb61@gmail.com,

 

ADALET YÜRÜYÜŞÜ HAKKINDA

YOLLAR YÜRÜMEKLE AŞINMAZ.!

ADALET DE ÇAĞIRMAKLA GELMEZ.!

AKILSIZ BAŞIN CEZASINI AYAKLAR ÇEKER.!

 

BU YÜRÜYÜŞÜN YÖNÜ YANLIŞ.!

Bu Yürüyüşün Yönü Ankara'dan İstanbul'a Doğru Değil,

Tüm İllerden Ankara'ya Doğru Olmalıydı.!

Şartlar Gelişirse; İhtilal’lar Hak Olur.!.

 

CHP FABRİKA AYARLARINA DÖNMELİ.!

CHP Gerçekten İktidara Muhalif ve İktidar Olmaya Hevesli ise Fabrika Ayarlarına Dönerken Önce Kendi İçindeki Ayrık Otlarını (-Yabancı Ülkeler Adına Çalışan Kripto Ajanları, Feto-Fetö ve Diğer Ayrılıkçı Unsurları-) Temizlemelidir.!

 

CHP; CUMHURİYETİN KURUCU PARTİSİYİM DEMESİN

Değilse, Eğer Bunu Yapmaz İse; Bunlar İktidarıyla, Muhalefetiyle hepsi birden, halkı gerçekten kandırıyor, aldatıyor, oyalıyorlar.

Gerçekten büyük bir tiyatro oynanıyor. Cumhuriyet kurulmadan önceki yabancı mandacılığı bugün kripto-gizli bir şekilde, içeriden yabana destek veriyor diye düşüneceğiz.!


 

EĞER BİR ÜLKEDE;

“Hukuk Üstün Değilse, Adalet Yok Hükmündedir.!”

"Türk Yargısında Kronik İşlev Bozukluğu Var"

Bağımsız Bir Millet Olan Papua Yeni Gine, 

Parlamenter Demokrasi Sistemini Kabul Etmiş

Ülkelerdendir.

"Adil Yargılamayı Etkileme Suçunun Oluşabilmesi

İçin, Öncelikle Adil Yargılamanın Olması Gerekir.!"

Türkiye, ‘Hukuk Devleti İlkesizlikleriyle Malul’

Ülkeler Kategorisini Oluşturan ‘Hibrit Rejimler’

Arasında 88. Sıradadır. 

 

* * * * * * * * * *

TEK YOL DEVRİM.!

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM.!.

Yaşasın Halkların Kardeşliği.!.

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ.!.

Emperyalizme ve Faşizme Geçit Yok.!.

ÜLKÜMÜZ; TAM BAĞIMSIZLIK VE

GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE.!.

 

BİR YÜZÜĞÜM  BİLE YOK.!

 

ÜRYAN GELDİM, ÜRYAN GİDERİM.!

 

Üryan Geldim, Gene Üryan Giderim. 
Ölmemeye Elde Fermanım mı Var.? 
Azrail Gelmiş de Can Talep Eyler, 
Benim Can Vermeye Dermanım mı Var.? 

 

Dirilirler Dirilirler Gelirler. 
Huzur-I Mahşerde Divan Dururlar. 
Harâmî Var Diye Korku Verirler. 
Benim İpek Yüklü Kervanım mı Var.? 

 

Er İsen Erliğin Meydana Getir. 
Kadir Mevlâ'm Noksanımı Sen Yetir. 
Bana Derler Gam Yükünü Sen Götür. 
Benim Yük Götürür Dermanım mı Var.?  

 

Karac'oğlan Der Ki İsmim Överler. 
Ağu Oldu Bildiğimiz Şekerler. 
Güzel Sever Diye İsnat Ederler. 
Benim Hak'tan Özge Sevdiğim mi Var.? 

Karacaoğlan

 

 

Rakı İçerek Yapılanları,

Ayran İçerek Sattılar, Yıktılar..!.  Bekir Coşkun

 

Who İs İt.?  Wanted.!.
"White Men Have Forked Tounge.!"

“Dili Çatallı, İki Dilli Beyaz Erkek.!”

Türkçesi; Yalancı, İki Yüzlü Adam.!.

Kızılderili Deyişi....

 

Hiç Bir Şey İçin Aşırı Endişe Etmeyin.

Bakarsınız; Yarın Ya Deve, Ya Deveci

Ya da Üstündeki Hacı Ölebilir. İ.İnönü

 

Nene dedim.

“Dedem Sana Hiç Çiçek Aldı mı.?”
Durdu ve Şöyle Dedi:

“Bana Aldığı Fistanların Hepsi Çiçekliydi.!.!”

 

EĞER BİR ÜLKEDE

“Hukuk Üstün Değilse, Adalet Yok Hükmündedir.!”

"Türk Yargısında Kronik İşlev Bozukluğu Var"

Bağımsız Bir Millet Olan Papua Yeni Gine, 

Parlamenter Demokrasi Sistemini Kabul Etmiş

Ülkelerdendir.

"Adil Yargılamayı Etkileme Suçunun Oluşabilmesi

İçin, Öncelikle Adil Yargılamanın Olması Gerekir.!"

Türkiye, ‘Hukuk Devleti İlkesizlikleriyle Malul’

Ülkeler Kategorisini Oluşturan ‘Hibrit Rejimler’

Arasında 88. Sıradadır. 

 

* * * * * * * * * *

TEK YOL DEVRİM.!

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM.!

Yaşasın Halkların Kardeşliği.!

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ.!

ÜLKÜMÜZ TAM BAĞIMSIZLIK VE

GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE.!

 

Hazırlanmakta olan AKP Anayasası

Halkımız İçin Kölelik Anayasasıdır,

KÖLELİK ANAYASASINA HAYIR.!

 

SU HAYATTIR… SU BİR HAKTIR…

SU, KAYNAK DEĞİL, DOĞAL VARLIKTIR.

SU YASASI ÇIKARILMALIDIR.!

 

TEMA Vakfı Eko Siyaset Bildirgesi:

 “Salt ekonomi odaklı projeler dönemi bitmeli,

Ekolojik Siyaset dönemi başlamalıdır.!”

 

GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ İÇİN

TEMA VAKFINDAN PARTİLERE..!

“Yaşamın sürdürülebilmesinin” ve

“sürdürülebilir gelişmenin” ön koşulu

“çevrenin, toprağın, suyun, ormanın,

biyoçeşitliliğin” korunarak yönetilmesidir.

 

ÜLKEMİZ, TOPRAKLARIMIZ…

GÖZ GÖRE GÖRE ÇÖL OLMASIN.!

YEŞİL OLMASI İÇİN DESTEK OLUN..

 

Bir Memlekette, Namuslular,

Namussuzlar Kadar Cesur Olmadıkça,

O Memlekette Kurtuluş Yoktur. 

İsmet İnönü

Ülkeyi Dini İrticadan Kurtarmanın Tek Yolu

Millete Kuran’ı Türkçe Olarak Okutmaktır.

Şartlar Gelişirse; İhtilal’ler Hak Olur.!.


İrtica Başbakan’dan Cesaret Bulursa,

Kim Onun Sokağa Dökülmesini Önleyebilir.?

İrtica’nın Sokağa Dökülmesi İse Ülkenin Kana

Bulanmasıdır. İsmet İnönü


Biz Açıkça Milliyetçiyiz...

Ve Milliyetçilik Bizim Yegâne Birlik

Unsurumuzdur. Türk Ekseriyetinde Diğer

Unsurların Hiçbir Etkisi Yoktur. Vazifemiz

Türk Vatanı İçinde Türklüğü Yaşatmaktır.

Türkleri Ve Türklüğe Muhalefet Edecek

Öğeleri Kestirip Atacağız. Ülkeye Hizmet

Edeceklerde Her Şeyin Üstünde Aradığımız

Türk Olmalarıdır.    İsmet İnönü


Kızıldere Şehitleri Ölümsüzdür
Onlar Halkın Yüreğinde Yer Edinmişlerdi
Her Şey Özgür Bir Vatan İçin Dediler
Hiç Bir Tereddüt Etmeden Toprağa Düştüler
Anıları Önünde Saygıyla Eğiliyoruz.
Yaşasın Devrim,Yaşasın Sosyalizm..

 

"Siz Bana Din İle Refaha Ulaşmış Bir Toplum

Gösterin, Ben de Size Devrim İle Geri Kalmış

Bir Toplum Göstereyim".   

E. Che Guevara

 

ORGANİZE İŞLER BUNLAR

Kanunlar Halk’tan Yana.. Hakimler Değil.!

TANRI TÜRK’Ü KORUSUN.!

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP