TRABZON'DA GAZETECİLER ARASI SÖYLEŞİ

Aytekin Akay Sordu Cevat Kol Yanıtladı.! "Kimsenin Adamı Olmadığım İçin Sevilmiyorum.!"

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TRABZON'DA GAZETECİLER ARASI SÖYLEŞİ  

Aytekin Akay & Cevat Kol:

Kimsenin Adamı Değilim Avrupa'da gazetecilerin gazetecilerle söyleşme geleneği var. Bizde bu gelenek çok az. Belki hiç yok gibi. Trabzonsporlular sosyal medyayı inanılmaz etkili kullanıyor. Sade taraftardan gazetecilere kadar. Onlardan biri de Cevat Kol. Sosyal medyayı etkili şekilde kullanan Cevat Kol'a yönetimleri neden bu kadar eleştirdiğinden tutun da, niye sevilmediğine dair her şeyi sorduk.

Aytekin Akay Sordu Cevat Kol Yanıtladı.!

"Kimsenin Adamı Olmadığım İçin Sevilmiyorum.!"

Avrupa ve dünya medyasında çokça yapılan bir işi yaptım. Dünya Basınında Genelde gazeteciler, gazetecilerle söyleşir.

Oysa bizde bu kültür çok az. Trabzon’a gitmişken, bir gazeteci olarak, gazeteciyle söyleşmek geçti içimden. Cevat Kol bildiğim ve tanıdığım bir gazeteci. Genelde her dönemde Trabzonspor yönetimlerine karşı eleştirilerini sıralayan eski bir gazeteci. Zaman zaman Trabzonspor taraftarıyla da anlaşmazlığa düşüyor. 

İçimden geçenleri ona sordum,o da lafları eğip bükmeden cevapladı.

 

Neden Kimse Sizi Sevmiyor?

1983’de mesleğe başladım, o gün bugündür kimsenin adamı olmadım. Kimsenin adamı olmadığım için sevilmedim. Taraftar derneklerinin arasına girip, onların istediklerini yazarsan sevilirsin. Başka türlü sevilmezsin. Bir dönem Trabzon’da yapılan en sevdiğiniz yazar kim anketinde 1. çıktım, anket kaldırıldı.

 

Bir Yerde Kopukluk Var O Zaman.!

Trabzonspor’un menfaatlerini, kendi menfaatlerim olarak görüyorum. Zamanında Trabzonspor’a kendi başıma kaynak yaratan biriyim. Evet, para kaynağı sağlayıp, bazı ödemelerini yaptırıp, kulübün kasasına kaynak sağladım. Yine olsa yine yaparım. Bir gram da beklentim yok. Sevdiğim için yaparım. Her dönem kampanyalar yapıp Trabzonspor’a katkı sağlamaya çalışırım. İhtiyacım olmamasına rağmen, yaklaşık 35 sezondur kombine alıp, lise ve üniversite öğrencilerine veren bir gazeteciyim. Doğru ne ise inandığım ölçüde yazıyorum, yazmaya da devam edeceğim.

Direkt Soracağım; Trabzonspor’dan Menfaat Sağladınız mı.?

Her hangi bir dönemden başkan, yönetici ya da her hangi bir kulüp çalışanı, Cevat Kol kendi çıkarına çalışır, onun için böyle yazmıştır desin, ben mesleği bırakırım. Oldukça net biriyim ve sözlerimin de arkasındayım. Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar. Bu köyün doğru söyleyenlerinden biri de benim. 10.köye gidiyorum, orada da doğruları anlatıyorum.

 

Şu Da Var; Gazeteci Eleştirir Ama Şunu Da İyi Yapmışlar, Bravo Denir. Hiç Mi İyi Yapılan Bir Şey Yok.!

Sen de gazatecisin, bilirsin. Gazeteciler, olaylara ister istemez eleştirel bakar. Eleştirel bakan gazetecilerin sayısı azaldığı için, benim bakış açım, yazılarım göze batıyor. Trabzonspor’un son iki yönetim dönemine baktığımız zaman, taraftarımızı, camiamızı mutlu eden gelişme o kadar az ki! Sadece gördüğümü yazıyorum. Benim için isimler önemli değil. Önemli olan, Trabzonspor’u idare edenlerin, Trabzonspor markasına yaptığı katkıdır.

Kavga Etmeden Yazılabilir Mi Ya Da Neden Sosyal Medyada Taraftarla Kavga Ve Küfüre Kadar Gidiyor Olaylar.?

Doğruları yazdığım için. Son 3-4 aydır, artık ikili konuşmalara girmiyorum. Çünkü karşında muhatap kim bilmiyorum. Yanlı mı yansız mı bilemiyorsun. Kadın mı, erkek mi, çocuk mu bilemiyorsun. Onun istediği seviyeye iniyorsun. Ama kim kendi kimliğiyle gelir karşıma çıkar, oturup konuşur saygı çerçevesinde tartışabiliriz. Benim yazdıklarımı da herkes eleştirebilir, tartışabilir. Ancak saygı çerçevesinde. Benim kulübün işleyişinden, transferlere kadar yaptığım eleştirileri, başkan da itiraf etti. Taraftarlar zaten yazıyorlar. O halde neden ben!

 

Trabzonspor Tesislerine Girişi Yasağı Gelir Size Genelde. Nedeni Hep Bunlar mı.?

Evet 3 dönemde de tesislere girme yasağı aldım. Kimseye yaranmak diye de bir niyetim olmadı.

Sadece gördüğüm eksikleri kaleme aldım. Karalama kampanyası yaptığımı, kulüpten nemalanamadığımı düşünüyor insanlar. Oysa ne karalama yapıyorum, ne de zırnık menfaatim var. Olmayacak da.

Benim tek gördüğüm Trabzonspor’un marka değeridir, onu korumaktır. Şimdi bana yasak getirenler tesislere giremiyor. Benim kişilerle hiçbir derdim yok. Ali Uzunay benim çocukluk arkadaşım ve Sürmene’de aynı dönem aynı okuldaydık. Onun zamanında da tesislere giriş yasağım oldu. Yasaklara ya da arkadaşım diye doğruları söylemekten vazgeçmedim.

Trabzon’da Yaşayan Gazeteciler İstanbul’dan Gelen Başkan Ve Yöneticilere Önyargılı Mı.?

Bu çağda böyle bir şey düşünen gazeteci olabilir mi.? Dünya artık, büyük bir köy.

Başkan ve yöneticinin İstanbul’dan ya da başka bir yerden gelmesinin ne önemi var! Şehrin dinamiklerini iyi bilen, işini hakkıyla yerine getiren kişiler yönetime geldiği sürece benim için sorun yok.

Deplansmanlara giderken kulübün parasıyla yolculuk yapanlar, benzin parasını kim verecek diye mesaj atanları da biliyoruz. Böyle şeyler Trabzon ve Trabzonspor için kanayan yaradır. Şehri ve kulübü ve de camiayı tanımadan, burayı yönetmek beceri ister. Örnekleri de var.

 

Muharrem Usta’yı Zaman Zaman Çok Eleştirdiğinizi Düşünüyorum. Tanışıklığınız Var Mı, Görüştünüz Mü Hiç.?

Tanıştık hatta 3-4 kere yemek yedik. Muharrem beyin söylemleriyle yaptıkları arasında uçurum var. Trabzonspor’un borçlarının düşürülmesinden bahsederken, geldiğimiz nokta tam tersi.

Ben de gazeteci olarak eksiği gördüğümde yazıyorum.

Bu yani. Rakiplerimiz; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş. Kombine, forma satışları, reklam sponsorluk, stadyum gelirlerine bakarsak onların fersah fersah gerisindeyiz. Hatta Konyaspor ve Bursaspor bile bizden çok kombine satıyor (mevcut sezon) Şimdi Trabzonsporun başına gelen yönetimlerin hata yapma oranı çok çok düşük olmalı ki rekabet edebilelim.

Sayın Usta’nın en büyük hatası büyük umutlar vaad etmesi oldu. Yöneticilerin 3/1 istifa etti. Seçim döneminde kulübü yönetmek için değil, seçimi kazanmak için çalışmışlar. Borçları yapılandırıp ikiye katlamakla kulüp yönetilmez. Borçların azaltılması gerekirken 13 tane futbolcu transfer edilmez. Ben bunları söylüyorum insanlar bana kızıyor. Sayın başkan da şimdi bunları söylemeye başladı.

Sayın Başkanı Eski Başkanlardan Kime Benzetiyorsunuz?

Hiçbir başkana benzetemiyorum. Bütün başkanların eksi özelliklerini almış. Muharrem bey de maalesef, paylaşım, fikir sorma yok.

 

Son Basın Toplantısına Çağrıldınız Mı.?

Önemli değil, sayın başkan kahvaltılı toplantıda benim yazıp söylediklerimi tescil etti. Bu camiada doğruları konuşursanız ömrünüz uzun olur. Taraftarın gönlüne taht kurarsınız. Aksi takdirde kısa süre tribüne oynayıp gündemde kalır, balonuz erken söner.

 

Siyasi Ve İdeolojik Açıdan Başkanlara, Yönetimlere Karşı Olduğunuz Oldu Mu?

Dediğim gibi ben Trabzonspor’un marka değerine bakarım. Benim siyasetim ve hayata bakışım asla orada olan başkan ve yönetime, ‘Benim gibi düşünmüyor, dur onu eleştireyim’ noktasına gelmez. Çünkü vicdan sahibiyim.

Muharrem bey ya da başka bir başkanı asla siyasi görüşünden, hayata bakışından, giyiminden, kuşamından dolayı eleştirmiş değilim. Trabzonspor siyaseti de kullanmalıdır. Bunu ben de savunuyorum ancak bu armayı her görüşten insan seviyor, bunu da unutmamak lazım.

Trabzonspor Kime Haksızlık Yaptı?

Çok kişiye, hangi birini sayayım. Mesela, Nuri Albayrak’a, Ahmet Ağaoğlu’na, Sadri Şener’e. Sayın Şener’i arayıp kendisinden özür diledim.

 

Gazeteciliğe Ne Zaman Başladınız?

1983. O günden beri, bölge ve Trabzonspor’u takip ediyorum. 22 mesleki ödülüm var. Kuzey Haber, Sabah, Star, sonra yine Sabah Grubu. Buradan emekli oldum. Son 10 yıldır sadece köşe yazdım.

 

Trabzonspor, dün, bugün. Nasıl bir bağ kurarsınız?

Eski dönemdeki başkan ve yöneticlerimizde ve de şehirde birlik beraberlik, toparlayıcılık vardı. Siyasi görüşleri farklı insanlar aynı yönetimde bir bütündü. Hedeflerinde sadece Trabzonspor nasıl başarılı olur vardı. Son dönemlerde bu toparlayıcılık yok. Hep bir kavga, gürültü, birbirini suçlama, ben daha üstünüm yarışı. Trabzonspor’a hizmet etmek, şehre hizmettir.

 

Cevat Bey, Bir Aileniz Var, Eşiniz, Çocuklarınız. Trabzonspor’u Neden Hayatınızın Merkezine Alıyorsunuz.?

Sevgili Aytekin; Trabzonspor’un bendeki yeri çok farklıdır. Ailemle birdir. Nişanlandım; ertesi gün Trabzonspor kampına gittim. Hiçbir menfaat beklemeksizin ben bu sevdaya gönül vermişim. x kişi benim istediğimi yapmadı diye muhalefet olup yazılar yazmam. İnadına da yazmam. Benim terazim Trabzonspor menfaatlerine doğru tartar.


Aytekin Akay - 29 Temmuz 2017

@ #Medya Günebakış

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2017okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Temmuz.2017okkesb61@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP