KARDEŞ ŞEHİRLER PROJESİ DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanlığı Himayesinde Yürütülen "Kardeş Şehirler Projesi" Kapsamında "Bitlis'te Artvin Buluşması" Etkinliği Düzenlendi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KARDEŞ ŞEHİRLER PROJESİ DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanlığı Himayesinde Yürütülen

"Kardeş Şehirler Projesi" Kapsamında

"Bitlis'te Artvin Buluşması" Etkinliği Düzenlendi.

Proje kapsamında aralarında öğrenci, öğretmen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı 40 kişiden oluşan Artvin heyeti, Bitlis Eren Üniversitesi,  Kampüsü'nde davul zurnayla karşılandı, burada her iki ilin yöresine ait halk oyunları oynandı.


Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun himayesinde başlatılan "Kardeş Şehirler Projesi"nin ikinci ayağının gerçekleştirildiğini söyledi.


Trabzon-Mardin arasında başlayan projenin Bitlis-Artvin arasında devam ettiğini belirten Külekçi, şöyle konuştu: 
"Artvin'de Bitlis'i ağırlamanın gurur ve onurunu yaşadık. Şimdi de Artvin, Bitlis'te. Kardeşlik köprüsünün en önemli ayağı Bitlis'te yeşerecek.

 

Kadim şehir Bitlis'te de Artvin 'i ağırlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Projemiz böylece çok daha anlam ve güzellik kazandı. Doğu Karadeniz'in en uçtaki bir ili ile yine doğumuzun en güzel şehri Bitlis'te oluşan bu kardeşlik köprüsü, her alanda dayanışmamızı ve kaynaşmamızı pekiştirecektir.

 

Türkiye'nin birlik ve beraberliği sağlandığı müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yok. Bugün bunu ispatlıyoruz.  Bitlis'in Artvin'de, Artvin'in Bitlis'te olması ülkemizin birlik ve bütünlüğü konusuna çok önem kazandırdı.

 

Bu anlamlı organizasyondan dolayı  Bitlis ve  Artvin  valililerimize teşekkür ediyoruz." Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatları ve Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'nun destekleriyle Artvin ve  Bitlis  arasında kardeşlik projesi başlattıklarını vurguladı.


İki hafta önce Bitlis'ten 50 kişilik heyetin Artvin'i ziyaret ettiğini anımsatan Gencan, şunları söyledi: 
"Artvin'in doğasını, tarihini ve kültürünü keşfettiler. Beraber o güzellikleri yaşadılar. Biz de aynı şekilde Artvin heyetini ilimizde misafir ediyoruz. Bitlis 7 bin yıllık bir tarihi mirasa sahip. Doğası, kültürü, sanatı, ilmi ve bütün güzellikleriyle Bitlis'e müze şehir diyoruz. İnşallah arkadaşlarımıza bu güzellikleri yaşatacağız. Beraber güzel vakit geçirip onları Artvin'e uğurlayacağız."


Artvin Kültür ve Turizm Şube Müdürü İhsan Aslan da gezi grubunda daha çok ortaöğretim öğrencilerini ağırladıklarını belirterek "Bu proje çok önemli. Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bir ili olan Bitlis'in kaynaşması önem arz etmektedir. Takdire şayan bir durum. Hayırlara vesile olsun." dedi.

Ahmet Külekçi - Trabzon




@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Eylül.2017 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Eylül.2017 – okkesb61@gmail.com,


 

SEVGİ KÖPRÜSÜ TÜRKİYEYİ KENETLİYOR

İçişleri Bakanlığı Himayesinde Devam Eden Proje İle Şehirler Arasında Sevgi Köprüsü Kuruluyor Kardeşlik Pekişiyor

ŞU ANA KADAR 8 İL KATILIM YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde gerçekleşen “Kardeş şehirler Projesi” büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Trabzon ile Mardin arasında başlayıp Artvin ve Bitlis ile devam eden kardeş şehirler projesi Gümüşhane - Bingöl ve Giresun-Muş illeri arasında gerçekleşen kültürel gezilerle çok daha farklı bir zenginlik kazandı.

Projede amaç bölgeler arasındaki ön yargıları ortadan kaldırıp yaşamın her alanında dayanışma ve kaynaşma ruhunu ön plana çıkarmayı hedefliyor.

Karşılıklı dokunuşlarla birlik ve beraberliğin pekiştiği kardeş şehirler projesi 80 milyonun teröre karşı nasıl kenetlendiğini de en büyük göstergesi.

BAKAN SOYLU’YA TEŞEKKÜR ETTİLER

Gerçekleşen etkinliklere katılanlar gittikleri ilin tarihi-kültürel ve turistik yerlerini de gezme fırsatı yakalıyor. Kardeş şehirler projesi Karadeniz Bölgesi ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu arasındaki bütün illeri kapsıyor.

19-21 Eylül’de Gümüşhane Bingöl’e 22-25 Eylül tarihleri arasında ise Giresun Muş iline iadeyi ziyaret gerçekleştirecek.Sivil toplum örgütleri, dernekler, esnaf, öğrenci, ev kadını,meslek kuruluşları gibi toplumun her katmanından kişilerin katılım gösterdiği geziler 3 gün sürüyor.

Kardeş şehirler projesine katılanlar büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkürlerini ifade edip projenin aynı kararlılıkla devam etmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

İlk etapta Karadeniz Bölgesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerini kapsayan “kardeşlik köprüsü” projesine hız kesmeden devam edilecek.

Sıradaki iller ise Diyarbakır-Samsun,Şanlıurfa ve Ordu ve Siirt-Rize olacak.

Ahmet Külekçi - Trabzon

 

@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Eylül.2017 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –– okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb ––––––– E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Eylül.2017 – okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP